Kuinka selvitä marraskuusta hengissä

Räyhälä

Vuoden pimein aika, jaddajaddajadda. Mediassa kohistaan iloisista väreistä ja jostakin hyggestä, eli siitä, että marraskuussa kannattaa sytyttää kynttilöitä sekä lukea kirjoja ja lehtiä niinkuin ihanat trendikkäät tanskalaiset tekevät (buahah). Mutta kun perushyggeilyä on tehnyt jo useamman illan putkeen ja siitäkin huolimatta väsyttää, on aika ottaa käyttöön ns. järeät aseet.

Reetta Harharetkiä-blogista esitteli aiemmin omat vinkkinsä, ja kysäisi muiden vinkkejä siinä samalla. Päätin tarttua itsekin aiheeseen ja heittää omat simppelit selviytymiskeinoni ilmoille. Tässä ne ovat, kaikessa kauneudessaan:
 

 

What would Räyhälä do?

 

1. Nuku.

Laita nukkuminen kaiken edelle. Ainakin sosiaalisten suhteiden, työasioiden, liikunnan ja ylimääräisen netissä roikkumisen. Pistä siis pää tyynyyn aikaisemmin ja nosta pää tyynystä vasta kun on valoisaa. Jos olet ollut kaukaa viisas, olet ennakoinut marraskuun ja vähentänyt työmäärääsi jo etukäteen karsimalla kaikki ylimääräiset velvollisuudet minimiin.

2. Lue.

Unohda ympäröivä todellisuus tarttumalla kirjaan, joka ei ole mikään lifestyle-opus tai käsittele ainakaan itsensä kehittämistä tai minkään sortin parannuksen tai elämänmuutoksen tekemistä. Marraskuussa ja talvella on ihan ookoo jumittaa keskeneräisenä ihmisriepuna juuri siinä pisteessä, jossa sattuu olemaankin. Ja ahmia tekstiä siinä samalla.

3. Luo.

Maalaa, piirrä, askartele, kirjoita, tanssi, tee musiikkia tai jotakin missä ei ole sääntöjä. Älä tunne huonoa omaatuntoa siitä, ettet soittele kavereille ja ole ehdottamassa yhteistä tekemistä joka illalle. Hittovie, nyt on varsin hyvä tekosyy jäädä neljän seinän sisälle vaikka joka päivä!

4. Juo.

Anteeksi kovasti - tämän vinkin perusidean taisin varastaa nyt siltä hyggeltä. ("Hygge" on muuten ihan saletisti myös jonkun helvetin rasittavan jäbän nimi.)

Juo. Vettä - kuumaa, kylmää, hiilihapotettua, maustettua, mitä vaan. Olutta, viiniä, glögiä tai mitä vain mielesi tekevi. (Huom. Krapula ei tosin empiiristen tutkimustemme perusteella paranna marrasahdistusta, puhumattakaan mahdollisesti useamman päivän kestävästä ajatuskoomasta ja päänsärystä, eli suosittelen ottamaan alkoholin kanssa ns. "maltillisesti".) Valitse juomavaihtoehdoista sitä vähän parempaa ja kalliimpaa, mutta vähemmän. Tai miksei enemmänkin. Onhan sentään se synkkä ja myrskyinen marraskuu, ja jos olet ollut yhtä ankara veroprosentillesi kuin minä, voit jo ryhtyä odottamaan vuoden parasta päivää - veronpalautusten maksupäivää.

Vinkkiä voi ja saa kustomoida tietysti omaan elämäntilanteeseen sopivaksi.

5. Ui.

Kuka hullu lähtee rehkimään loskan sekaan, kun voi kauhoa itseään eteenpäin vedessä ja lämmitellä lähes paleltuneet raajansa takaisin elävien kirjoihin saunassa? Helsingissä suosittelen marrashoidoksi erityisesti ihastuttavaa Yrjönkadun uimahallia, jossa pulikoinnin lisäksi voi hankkia oman "hytin" ja tilata pöytään sapuskaa. Niin, syöminen tosiaan unohtui mainita, mutta sitä kannattaa myös harrastaa kaikkien edellisten vinkkien lomassa, lukuunottamatta korkeintaan nukkumista.

6. Sukella samettiin.

Ei uimista ilman sukelluksia. Sitä voi kuvitella olevansa ihan joku arvokkaampikin barokkiprinsessa tai vastaava, kun hankkii samettisen koltun. Itselläni tosin lähti mopo keulimaan Tukholmassa, ja päädyin ostamaan samettimekon lisäksi myös samettileggingsit ja kuvassa näkyvän samettisen mekon, joka oli luultavasti suunnattu (ainakin henkisesti) viisivuotiaille. Tätä on siis olla nuorekas.

 

Hymy pyllyyn ja jappadiaadaa! Toisin sanoen, marraskuu on ilmeisesti vain asennekysymys. Ja paras asennehan on se, että yhtään mitään ei tarvitse tehdä. Oi, olisipa aina marraskuu! 

Kommentit

ReettaM
Harharetkiä

Ihan best vinkkejä! Kaapissa selvästi on sametinmentävä aukko!

Huvittaa jotenkin tää hyggeily (eikö se vielä pari vuotta sitten ollu kotoilua) mutta voisi silti ensi vuotta varten muistaa, että marraskuu ei ole se kuukausi, jolloin kannattaa olla mahdollisimman monta deadlinea.

Räyhälä
Räyhälä

Joo nimenomaan, kotoilu (hrrr, saan sanasta kylmät väreet) tuli täälläkin mieleen! Ja jep, perusvelvollisuudet löytyy varmasti jokaiselta nokan edestä tähän vuodenaikaan, mutta kun raivaa jo etukäteen kaiken mahdollisen ekstran pois, niin elämä on huomattavasti helpompaa :D

Suppe (Ei varmistettu)

Kotoilu on hirveä termi, mutta entäpä JOULUTTAMINEN. Hrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Tässä vinkkini marraskuulle: prööt

Räyhälä
Räyhälä

"JOULUTTAMINEN"?! Ei voi muuta sanoa kun EISS, AISS. Prööt prööt vaan ja tule noutamaan nahkatakkisi meiltä!

Suppe (Ei varmistettu)

Tulen HETI kun kevät saapuu Muumilaaksoon

Hyviä vinkkejä, tuota samettia joudun luultavasti itsekin testaamaan ;) Olen siinä mielessä outo, että tykkään marraskuusta(kin), joten en koe tässä kuukaudessa mitään ylivoimaista. Mutta oma vinkkini näille pimeille kuukausille on viettää joka päivä aikaa ulkona, vaikka edes vartin verran. Erityisesti niinä harvinaisina hetkinä kun aurinko näkyy, kannattaa jättää (mahdollisuuksien mukaan tietysti) kaikki kesken ja mennä tankkaamaan d-vitamiinia ja raikasta ilmaa itseensä. Loskakin muuttuu siedettäväksi kun suuntaa kaduilta metsään tai edes puistoon :D 

Räyhälä
Räyhälä

Mulla tuntuu vähän vaihtelevan marraskuun kanssa. Vaikka huomaan reagoivani tähän pimeyteen jotenkin pienellä toimettomuuden ja aikaansaamattomuuden lisäyksellä, niin kunhan en yritä puskea väkisin raivolla läpi, saan elämän tuntumaan huomattavasti helpommalta sekä mielialan liikkumaan korkeammalla. Eilen nukkumaan mennessäni tunsin itseni suorastaan erityisen onnelliseksi ja oikein tyytyväiseksi arkeeni (!!) mitä tapahtuu loppujen lopuksi melko harvoin :D (Ehkä tää on jokin osoitus siitä, että voisin muutenkin yrittää ottaa elämässä paljon rennommin.)

Ja toi ulkona piipahtaminen on kyllä hyvä keino. Yritän itsekin ajoittaa tekemiseni niin, että pääsisin valoisan aikaan hetkeksi ulos. Ja jos jonain aamuna sattuu paistamaan aurinko (niinkuin eräänä aamuna Helsingissä muistaakseni viime viikolla), niin voi sitä iloa valosta! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.