Kymmenen vuotta, yksi naama

Räyhälä

Ai että, bongasin Itse Minna Mänttärin blogista tällaisen blogihaasteen. Henkilövalokuvien ja ylipäätään ikuisten muisteloiden ja aikajanojen suurena ystävänä oli ihan pakko lähteä mukaan. 

Homman nimi on siis paljastaa Facebook-profiilikuviansa kymmenen vuoden ajalta. (Voi kunpa Facebook olisi keksitty jo 2002. Olisi saattanut tulla aavistuksen verran timanttisempaa matskua.)

Joten nyt hyvä yleisö, narsismin hengessä: meikäläisen naamaa erilaisissa kehyksissä kymmeneltä vuodelta suoraan silmillenne, olkaa niin hyvät!

 

2007

 

Vuonna 2007 olin valmistunut ylioppilaaksi, ja asuin vielä vanhempien luona. Ja sekös vasta vitutti. Oikeastaan vuonna 2007 vitutti kaikki muutenkin. Olinhan jo 19-vuotias ja tiesin miten elämän olisi kuulunut mennä, mutta eihän se tietenkään mennyt niin. Kuvassa näemmekin kaikkeen kyllästyneen teinin. Kuva taitaa olla ihka oikea salaselfie, koska olin saanut ylioppilaslahjaksi digikameran.
 

2008

 

2008 aloitin musiikkitieteen opinnot Helsingin yliopistossa. En voisi varmaan enempää näyttää ekan vuoden humanistilta neuleasusteita ja jotain helvetin Specsavers-halpislaseja myöten. Ei jumalauta. Kuvan alle saamani kommentit olivat varsin ylistäviä. "Ihana tyyli" ja "ihana look". HAHAHAHA! (Öö okei, myönnetään, että pukeudun vieläkin suunnilleen noin, ja jonain vuonna nauran nykyisille silmälaseillenikin. Joskin noin hippiä piponrättänää en laittaisi enää edes Maailma kylässä -festareille. Mulla on siis humanistilook varmaan ylläni 4-ever, vaikka häpeän sitä vähän.)

 

2009

2009. Jessus mikä bailuvuosi. Huurua huurun perään. Vuosijuhlia, Pori Jazzeja, Ruisseja, Floweja, maalaissyntäreitä, ainejärjestön risteilyjä, ja loppuvuodesta trippi Istanbuliin, Sofiaan ja Ateenaan. Kuva on Pori Jazzeilta. Tuota vuotta voisi kuvailla tällä biisillä

 

2010

Ja 2010 taisi olla vielä sitä aikaa kun ei hävettänyt laittaa profiilikuvaksi jotain sekavaa bailukuvaa St. Peter Linen hytistä. No yhtä kaikki, saakelin hauska trippi ja jännä vuosi elämässäni.
 

 

2011

Vuonna 2011 minulla oli varmaan miljoona eri profiilikuvaa. Kyseinen kuva on napattu Leedsissä, jossa minä lättäjalka uhosin lähteväni ulos kaverini korkkareissa. En muuten saletisti lähtenyt. Vai lähdinkö? Muistan ainakin jonkun ryhmäkaatumisen pubin jälkeisellä chips & cheese -retriitillä. Oh lord! Päässä myös legendaarinen vahingossa ottamani permanentti. (Itkunaurua tähän.) #vainbrittijutut

 

2012

Vuonna 2012 tunkeuduin silloin Berliinissä asuneen ystäväni Supsukka-Supen kanssa friedrichshainilaiseen valokuva-automaattiin, ja tulos oli ikimuistoinen. Hieno vuosi täynnä hienoja matkoja. (Ja Roskilde! Pakko vielä läntätä sieltäkin yksi profiilikuva, koska oli niin hauskaa.)

 

2013

Vuonna 2013 pääsin samaisen Supsukan kanssa käymään Moskovassa silloin asuvan ystävämme Elinan luona. Siinäkin vasta ikimuistoinen matka huojuvia hostellisänkyjä ja mafiataloa myöten. Muita matkasta mieleen tulevia avainsanoja: Bolshoi surpris! 
 

2014

Tässä varsinaisessa profiilikuvassa olen Montenegrossa, tarkemmin vanhan Barin raunioilla. Matka oli suorastaan maaginen, eikä näköjään edes palanut dekolteeni häirinnyt. (Äh, tässä vaiheessa profiilikuvani muuttuvat jotenkin liian salonkikelpoisiksi. Varmaan siksi koska valmistuin ja ryhdyin etsimään töitä.)
 

2015

Vuoden 2015 teema oli että haistakaa huilu, vielä minä itseni työllistän. Ja kuvamateriaalikin muuttui tällaiseksi vaalikampanjakuvastoksi. Toisaalta, jollain tavalla kyllä pidän itsestäni tässä kuvassa. Mutta ehkäpä se liittyy enemmänkin siihen kuuluisaan voimaantumiseen, jota tuona keväänä koin, ja josta tämä kuva muistuttaa.

 

2016

Kiva kännykkälaatu, mutta tämä on viime syksynä napattu kuva. Pahimmat omat festarityöpaineet heitetty edellisiltana hartioilta, Juhlaviikkojen avajaiset, skumppa kädessä hyvässä seurassa, salaatit syöty, lemppari kulttuuritätishaali yllä (vain huovutetut korut puuttuvat, hähähä), tukka pesty ja meikkiäkin laitettu kaikkien niiden helvetinmoisten college-paskanaamapäivien jälkeen. Tämä hetki oli vaan yksinkertaisesti TÄYDELLINEN. Aivan kuten minäkin somessa. 
 

2017

No, tässähän tämä blogistakin tuttu kuva. Sitä slaavikuningattaren itsensäbrändäystä.

 

Sellaisia kuvia löytyi minulta kymmenen vuoden ajalta, ja täytyypä todeta niiden perusteella muutama asia:

1) Kukat kiinnostaa, alkoholi ja matkustelu maistuu

2) Kampaajalla käynti tai tyylin muuttaminen ei.
 

Ai että, näkisittepä kaikki ne muut kuvat näiltä vuosilta. 

Nyt jäin vaan miettimään, että millainen on profiilikuvani vuonna 2018. Kukkia ja shampanjaa lattiasta kattoon ja taivaaseen?

 

Sitten teidän vuoronne!

Kommentit

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Jee, mahtavaa matskua! :-D

Kommentoi