Maanantairäyhät

Räyhälä

Kiitos TE-palvelut, että vinkkaatte minulle jatkuvalla syötöllä työpaikoista, joita voisin hakea. Tai siis kiittäisin, jos antaisitte minulle mahdollisuuden päättää itse mitä haen ja mitä en. Tiedättekö, että työhakemusten kirjoittaminen, etenkin lomakehaun kautta, on aikaavievää työtä. (Lomakehaku on muuten vihoviimeinen vitsaus tämän niinkutsutun digiajan työmarkkinoilla. Miksi kirjoittaa ensin työkokemuksensa - tai osa siitä, koska 90-luvulla koodatut ruudut loppuvat kesken - ja sitten esitellä sama kokemus uudestaan CV:ssä? Miksi edes lähettää CV:tä, jos ette jaksa katsoa sitä?) Kaikki tähän pakkohakuun käytetty aika on pois oman liiketoimintasuunnitelmani kirjoittamiselta sekä hakemuksiltani niihin työpaikkoihin, joihin oikeasti haluan, ja joissa uskon olevani edes potentiaalinen hakija.

Sitäpaitsi suuri osa näistä pakkohakupaikoista on sellaisia, jonne tiedän, ettei mulla ole tässä työllisyystilanteessa mitään asiaa. Se on jo kantapään kautta opittu, että hakijoita näillä aloilla riittää. Aina. Maailman kiertäneistä triplamaistereista viidentoista eri alan asiantuntijoihin ja niihin, jotka pääsevät sisään, koska siskonpojanserkkutytönäiti antoi vähän kyytiä pomolle Hentun Liisan firman pikkujouluissa.

"No, tee ihan paska työhakemus", te sanotte. No, en halua tehdä. Joku niitä kuitenkin lukee, ja se joku voi olla huomenna rekrytoimassa siihen kiinnostavaan työpaikkaan. Miksi vetää alta riman tai nolata itsensä tieten tahtoen, jos on mahdollisuus yrittää jäädä mieleen ihan fiksuna tyyppinä? 

Niin, miksi nolata itsensä? 

 

Ja siis syy, miksi näitä työpaikkoja on pakko hakea, on se, että jos niitä ei hae, niin joutuu karenssiin, eikä saa työttömyyspäivärahaa. No mutta hei, mulle ei ole tippunut vieläkään lantin lanttia työttömyyskassasta, ja kohtahan ehkä olen jo yrittäjä, jolloin en saa sieltä mitään muutenkaan. Joten miksi vaivautua?

Äh. Ei kai tässä voi nyt muuta sanoa kuin että hyvää viikon alkua, ja terkkuja kaikille, jotka kiemurtelevat samassa tilanteessa. Ja toivottavasti Kakka Pääkin saa töitä. Vaikka sitten sieltä Instakrammista. Häshtäg #VMP ja #JAXUHALIT.

(Ps. Tiedän, ettei tämä ole TE-palveluiden tai työttömyyskassan syytä, joten älkää turhaan suuttuko.)

Kommentit

Ninnikin

Aahhahahahaha Kakka Pään CV sai mut nauramaan ääneen. :D Erityisesti toi "I got a A and little svedu koska it's pakko" :D :D :D En ehkä selviä tästä.

Onnea työnhakuun siitä huolimatta! :D

Räyhälä
Räyhälä

Kiitos! Ja täytyy myöntää, että mäkin nauroin vähän tota väsätessäni :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.