Onnea HS ja Kuukausiliite!

Räyhälä

Harkitsemattomalla toiminnallanne aiheutitte paskamyrskyn sosiaalisessa mediassa. Viron presidenttikään ei ilmeisesti diggaillut.

 

Kuten Facebookissa kirjoitin; voiko toimitus antaa vedenpitäviä todisteita siitä, että itse virolaiset suhtautuvat ankeita stereotypioita levittävään "keksi pilkkanimi" -juttuun huumorilla? Vaikka tarkoituksena ei ole varmaankaan ollut loukata ketään, niin olisihan sen voinut jättää ihan hyvin julkaisematta, tai julkaista jonkun vitsiniekan omassa henkilökohtaisessa blogissa. On aika kyseenalaista lähteä heittämään läppää jostakin ihmisryhmästä noin suuressa mediassa, riippumatta siitä loukkaantuuko huumorin kohde vaiko ei. Nimittäin sitähän emme voi tietää. Mua ei ainakaan naurattanut, kun saman päivän lehdessä kerrottiin Viron eläkeläisistä, jotka tulevat toimeen parillasadalla eurolla kuussa.

Mutta koska minä ja HS olemme suomalaisia ja täällä kuuluu ilmeisesti pyytää anteeksi oman etnisen ryhmänsä yksittäisten ihmisten tekoja, niin haluaisin pyytää anteeksi virolaisilta. Vabandust!

Joku tätä jo kyselikin Twitterin puolella: 

 

Kommentit

Laura T.
M O L

Mulla on kaksi kysymystä: Mitä? Miksi?

Räyhälä
Räyhälä

Joista hyviä kysymyksiä molemmat! Tulee vähän sellanen laskelmoitu paskannostatus -fiilis. Ikäänkuin toimituksessa tiedettäisiin, ettei tällaista kannata välttämättä julkaista (luulisin jokaisen ammattitaitoisen journalistin ymmärtävän tällaiseen liittyvät riskit ja moraaliset kysymykset), mutta koska halutaan rahan toivossa lisää klikkejä ja statistiikkaa nettisivuille, niin annetaan mennä. Kyllähän tämä juttu kieppuu ykkösenä hs.fi:ssä ainakin tällä hetkellä.

Laura T.
M O L

Nyt kyllä korahdettiin pohjan kautta ja pahasti. Mulla on jotenkin sellainen fiilis että joku on vahingossa julkaissut tämän - taitaa tosin olla toiveajattelua. Tämä ei kyllä menis edes huonosta aprillipilasta.

Räyhälä
Räyhälä

Jep. Toimituksen vastausta innolla odottaen. Perusteluksi tulee saletisti jotain tyyliin "No tän jutun tekijäkin oli alunperin Virosta nii ei täs mitään".

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Kännissä ja läpällä olisi myös erittäin hyvä selitys tähän kohtaan.

Räyhälä
Räyhälä

Jep, pienet pääsiäisrimpsauttelut. En tiedä miksi jokin sisäinen ääni sanoo mulle, että tähän juttuun liittyy jollakin tavalla Ylioppilaslehti... 

Maiski
40 hours and counting

Joo ihan uskomatonta touhua kyllä. Kuten jo kirjoititkin, ilmeisesti pääsiäisenä ei niin paljon tapahdu, että oli pakko laittaa tällainen uutinen vireille, jotta olisi jotain liikennettä netissä. Huoh...

Mia K.
Voi taivas

Huh huh. 

lyö tyhjää tällaisen edessä.... !

Ei voi kuin ihmetellä Hesarin ala-arvoista toimintaa.

Räyhälä
Räyhälä

Joo, ihan syystäkin kansa kohisee. Kuten joku oli tuolla linkkisi takana todennut, niin ehkäpä jutulla haluttiin osoittaa sitä miten hyvät välit Suomella ja Virolla on (tällaisen kaverillisen naljailun puitteissa), mutta mielestäni Suomen suurimman sanomalehden kuukausiliite ei ole todellakaan oikea paikka tällaiselle jutulle. Ihme, ettei toimituksessa tajuttu tätä.

Lisäksi aina kun viesti osoitetaan laajemmalle ihmisryhmälle, ei voida mennä takuuseen, että juttu otetaan kaikkialla läppänä, vaikka se olisikin alunperin sellaiseksi tarkoitettu. Voisin nähdä jutun jonkun kaveriporukan tuoppien äärellä heittämänä pahaa tarkoittamattomana vitsinä, mutta aiaiai kun painoivat sen kuukausiliitteeseen niin, että sen olisi pitänyt naurattaa muka kaikkia, ja että siihen olisi pitänyt vielä lähteä mukaankin. Hävettää. 

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Mitä paskaa?

Räyhälä
Räyhälä

Noniin, nyt se poistettiin netistä, sentään joku roti. Harmi vaan, että juttu tuli myös painettua ja jaettua ihmisten koteihin. Jestas mitä mokailua!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.