The Räyhälä Awards 2016

Räyhälä

Edellisvuoden loppu täyttyi kaikenlaisista listoista, muisteloista ja sen sellaisesta. Ennen kuin aloitan taas tavanomaisen perusblogijaaritteluni, ajattelin vielä palkita samassa hengessä erän tänä vuonna bongaamiani kulttuuri- ja kulutustuotteita sekä elämyksiä, joiden puolesta haluan liputtaa. Ideana on siis palkita asioita, jotka ovat tehneet viimeisimmän vuoden aikana henkilökohtaisesta elämästäni helpompaa, parempaa ja hauskempaa. 

Ja palkinnon saavat...

 

VUODEN RUOKATUOTE:

MYRTTISEN SUOLAKURKUT

Perustelut: 
Myrttisen suolakurkut on ihan ässä tuote. Niitä on tullut kannettua kaupasta kotiin harva se päivä, ja oikeastaan jääkaappiimme ei ole kertakaikkisesti saanut tänä syksynä jäädä Myrttisen mentävää aukkoa. Suolakurkut ovat parhaimmillaan kunnon ruisleivän kanssa (ja ripauksella hunajaa) tai jopa sellaisenaan syötyinä. Terveellisempi vaihtoehto akuutteihin suolahimokohtauksiin sekä hyvä lisuke moneen annokseen. Suosittelen lämpimästi etenkin näin suola-addiktin näkökulmasta.

Kurkkuja saa helpoiten rohmuttua pussikaupalla hyvin varusteltujen ruokakauppojen muovisankoista tai toisinaan jopa Myrttisen pihamyynneistä, joista tiedotetaan Facebookissa

 

VUODEN AKTIVITEETTI:

AIR JOOGA

Perustelut:
Air Jooga on lyhykäisyydessään katosta roikkuvan silkkiliinan varassa ja sen avulla liikkumista. Lisäksi liina hieroo mukavasti lihaksia ja niveliä ja tekee todella hyvää selälle. Etenkin roikkumisen mahdollistamat tasapainottelu- ja rentoutumisliikkeet tuntuvat erityisen mahtavilta, ja kaikenlainen pää alaspäin roikkuminen tuo uutta perspektiiviä joogaan ja elämään yleisesti. Suosittelen Air Joogaa kaikille, jotka tykkäävät joogasta ja kovasti murjovasta hieronnasta. Tunteja tarjoaa esim. Yoga Nordic.

 

VUODEN VOIMABIISI:

BEYONCÉ FEAT KENDRICK LAMAR - FREEDOM

Perustelut:
Olisin voinut valita tähän oikeastaan vaikka minkä tahansa kappaleen tämän vuoden suosikeistani, mutta päädyin nyt kuitenkin palkitsemaan jotakin salonkikelpoista. Ei kai tätä nyt tarvitse perustella muuten kuin että ns. saatanan hyvä biisi ja hyvä sanoma. Tässä on sitä kunnon taistelu- ja vapautumishenkeä. On tullut kuunneltua etenkin lenkkeillessä, tuulessa ja sateessa. Koska I'ma keep running cause a winner don't quit on themselves.

 

VUODEN PARAS KEIKKA:

RADIOHEAD (NOS ALIVE -FESTIVAALI, LISSABON)

Perustelut:
Radioheadin keikkaa oli odotettu monta monituista vuotta, ja odotettiin myös paikan päällä useampikin tunti. Seisoskelurupeama ei tuntunut juuri miltään kun keikka oli alusta loppuun asti täyttä timanttia, paikka ja näköala hyvä, biisivalinnat ihan toppen, seura mainiota ja tarvikevarustelu ammattilaistasoa. Thom Yorkekin oli paljon siistimpi esiintyjä kuin olin osannut jostain ihmeen syystä odottaa. 

Kiitti jengi!

(Ainiin, ja erityismaininta siitä kun satuttiin squadin ja Robert Plantin bändin kanssa samaan ravintolaan Cascaisissa. #tärkeätjutut)

 

VUODEN ELÄMYKSET:

MATKAT LÄNTEEN JA ITÄÄN & UUSI KOTI

Perustelut:
Matkustin sekä Euroopan länsilaidalle Portugaliin ja Espanjaan että itäreunan taakse Georgiaan ja Armeniaan. Voin suositella näistä ihan jokaista kohdetta. Etenkin Kaukasiaa suosittelen lämpimästi juuri nyt kun massaturismi ei jyllää vielä täysillä eikä Putsku ole ehtinyt miehittää itselleen alueen maita.

Matkat ja mahdollisuudet niiden tekemiseen nyt ovat yleisestikin yksi iso syy olla olemassa ja sinnitellä yhteiskuntakelpoisena ihmisenä, ja samaa voisi sanoa uudesta kodista, jonne muutimme lokakuussa. Uusi koti on nimittäin ihan paras homma ikinä. En ole koskaan asunut paremmissa olosuhteissa kuin nykyisissä. Helpottaa kummasti kun asunnossa on elintilaa, päivänvaloa ja oma paikkansa jokaiselle tavaralle. Ja se parhaimman värinen seinä.

 

VUODEN KIRJA(T):

JENS ANDERSEN: ASTRID LINDGREN - TÄMÄ PÄIVÄ, YKSI ELÄMÄ

L. ONERVA: MIRDJA

Perustelut:
Vaikka tuntuu hölmöltä valita yhdeksi vuoden kirjaksi elämäkerta, niin oli pakko. Astrid Lindgren on idolini numero 1. Ja uudehko elämäkerta - oi mikä päivä, oi mikä elämä, oi mikä samastumisen tunne. Myös alkuvuodesta lukemani L. Onervan Mirdja oli myös ihan huippu kaikkine kohtalokkuuksineen ja synteineen.

(Hmm... saako mainita vielä varalta vuoden paskimman kirjan, ihan näin varoitusmielessä? Se on ylivoimaisesti Marie Kondo: Kon Mari - siivouksen elämänmullistava taika. Jestas sitä raivon partaalle ajavaa kirjoitustyyliä. Välttäkää!)
 

VUODEN TV-SARJA:

THE KNICK

Perustelut:
Vuosi 2016 on ollut hyvin vahvasti HBO:n, Netflixin ja Yle Areenassa nähtyjen sarjojen aikakautta. Laskujeni mukaan olen katsonut reippaasti yli kymmenentä sarjaa putkina, niinkuin nykyään tupataan tekemään entistäkin enemmän. Sarjoista on todella todella todella vaikea valita. Palkitsen kuitenkin yhden sarjan ylitse muiden: siksi että siinä yhdistyivät mielenkiintoinen historia, hyvä stoori, huiput näyttelijät, hieno lavastus ja puvustus sekä etenkin hyvä musiikki (Cliff Martinez). 

Sarjaa olen tietysti hehkuttanut täällä jo vuoden 2016 alussa, ja sehän on tietysti Clive Owenin tähdittämä The Knick.
 

VUODEN LUOTTOVAATE:

INDISKAN KUKKAPUSAKKA

Perustelut:
Helppo yhdistää oikeastaan kaikkeen mitä käytän, eli pitkään ja mustaan. Ei hiosta, ei jätä kylmäksi. Sopii käyttöön yhtä hyvin niin kesällä kuin talvella.

... Ae mutta nythän minä vasta muistin, vuoden paras hankintahan on tietysti MUSTA HAALARI! Vai kuinka moni voi sanoa edustaneensa samassa kaavussa Savonlinnan oopperajuhlilla sekä hiekan ja hien peittämien maanteiden päällä Kaukasiassa, goretex-kenkiin yhdistäen? 

THIS IS THE SHIT. 

 

VUODEN TERVEYSTEKO:

TIETOKONEEN KÄYTTÖ SEISTEN

Perustelut:
Jatkuvien jalkaongelmieni vuoksi päätin kokeilla vaihtaa koneen äärellä istumisen seisomiseen - aluksi työnteon ajaksi ja lopulta myös koneen vapaa-aikakäytössä. Pitkäaikaisvaikutuksista on vaikea sanoa sen kummempaa, mutta huomasin ainakin heti vaikutuksen vireystilaan. Istumatyötä tehdessä aivot (ja jalat) menevät aina jossain vaiheessa niin jumiin, että koneen ääreltä noustessa tuntuu kuin olisi tullut nostetuksi ikiaikaisesta haudasta takaisin elävien kirjoihin. Seisoskelun ansiosta olen pysynyt vireämpänä töitä tehdessä.

Kokeilkaapa, jos ette jo seiso. Siis myös kotona! (Tv-sarjojen katsominen läppäriltä on tietysti poikkeus.) 

 

**

Tässä siis vuoden 2016 Räyhälä awards -palkitut tältä erää, onnea kaikille voittajille!

Nyt haastan vielä juuri sinut latomaan omat palkintosi vuodelta 2016 joko omaan blogiisi tai kommenttikenttään. Mikä teki edellisen kalenterivuoden aikana elämästäsi parempaa, hauskempaa ja helpompaa? Listaa useampikin asia tai ilmianna yksi hyvä juttu ja pistä haaste kiertoon!

Kommentit

Räyhälä
Räyhälä

Jos vaan tulee mahdollisuus, niin suosittelen todella Air Joogaa! Tosin näillä pakkasella toinen suosikkini hot jooga kiinnostaa ehkä vieläkin enemmän.

Ja oi, oon halunnut aina kokeilla ylipäätään melomista, pitäisi jossain vaiheessa rohkaistua ja lähteä kokeilemaan. Ja jonkinlainen koskenlasku ajatuksena kiehtoo myös kovasti, mutta pitäis varmaan ensin kokeilla jotain vähän rauhallisempaa.. :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.