Räyhälän blogivuosi

best9.png

 

Vuosi on paketissa, ja millainen vuosi – huh! Jonkinlainen elämänkriisinpoikanen on myllertänyt sisälläni koko vuoden ja pannut meikäläisen miettimään paljon valintoja, stressiä ja ennen kaikkea työelämän ja vapaa-ajan tasapainoa. Myös bloggaaminen on mietityttänyt kaiken ohella etenkin blogikentän muuttuessa koko ajan vakavammaksi, kaupallisemmaksi ja ammattimaisemmaksi, ja ajatukseni ovat aaltoilleet aina blogialustan vaihtamisesta jonkinlaiseen täyskäännökseen, mukana pyristelyyn, täyslaidallisten latomiseen tai luovuttamiseen. Minkäänlaiseen ratkaisuun en ole päässyt (enkä ole vaivannut päätäni tällä liikaa), ja olen nyt hyväksynyt sen, ettei tarvitse päästäkään. Kirjoittelen jatkossakin varmaan juuri tänne mitä mieleni tekevi, ja ehkä aloitan jossain vaiheessa taas jotakin uutta, who knows.

Mutta kurkataanpa nyt alkavan vuoden kunniaksi vähän mitä tässä blogissa on tapahtunut, ja mitkä olivat tämän blogin luetuimmat jutut vuonna 2016. 

 

6. Rakas, sinusta on tullut yrittäjä

Helmikuussa inspiroiduin kovasti mm. Au Pairit -sarjasta ja pohdiskelin paljon työelämän kommervenkkejä, ja yhtäkkiä tulin keksineeksi kuinka yhdistää työttömyysturhautuminen ja tosi-tv. Katsoisin edelleen oikein mielelläni Ensitreffit työkkärissä -sarjaa.

 

5. Kerran free, aina free

Olin aloittelemassa kesälomia ja duuniminäni oli venynyt aivan äärimmilleen. Duunimimäni ymmärsi myös tuolloin millaisia työntekoprosesseja kaipaa ympärilleen. Onneksi Nos Alive -festarit Lissabonissa Radioheadeineen kolkuttelivat jo ovelle!

(Tästä tajusin, että olin kesällä niin kiireinen, etten raportoinut festarimatkastani mitään. Onkohan ihan noloa kirjoittaa siitä puoli vuotta myöhemmin?)

 

4. 365 päivää ilman sipsiä: aplodien aika

Vuoden pituinen sipsilakkoni tuli päätökseen, ja tätä oli tuuleteltava. Voi miten erilainen olo lakon alettua ja sen päätyttyä olikaan! Vieroituin sipseistä aika yllättävän tehokkaasti. Nykyään kävelen kaupoissa sipsihyllyjen ohi etsien katseellani uusia kiinnostavia eliittisipsejä, muttei niitä oikein ole löytynyt, enkä ole ostanut mitään ”paremman puutteessa”. Maailmankirjat ovat todellakin sekaisin!

 

3. Testissä ravintola Georgian House 

Maaliskuussa kotikulmilleni avattiin uusi georgialainen ravintola. Tämä oli heti testattava, ja ilmeisesti georgialainen ruoka kiinnosti jotakuta muutakin. (Huomasitteko muuten, että ravintola oli nostettu myös Nytissä yhdeksi vuoden tapauksista? Jee!)
 
Nyt Georgiassa vierrailleena oli erityisen hauska tsekata postaus uudelleen. Olisi pakko päästä taas Tbilisiin khinkalitaivaaseen, mutta ennen sitä, täytyypä pistäytyä taas illallisella Georgian Housessa! (Myös Ville Haapasalon paikka täytyy vielä testata, vaikka olen kuullut valitettavasti, että siellä on ollut todella kökköjäkin ruokailukokemuksia.)
 

2. Ylioppilaskiusaaja

Huhtikuussa Ylkkäri päätti lähettää Maaret Kalliolle hieromasauvan, mistä Maaret ei ollutkaan yllättäen niin mielissään kuin hassunhauskat ylkkäriläiset olisivat voineet olettaa. Tulistuin ja päätin purkaa pitkään kerätyn ärsytykseni Ylioppilaslehteä kohtaan.

Nyt vuoden lopussa olen joko ehdollistunut julkaisulle aiempaa harvemmin, tai sitten lehti on ottanut todellakin harppauksen hieman paremaan suuntaan. Ooh!

 

1. Salmiakki, sisu, sauna ja Saara

Ei ole kovinkaan yllättävää, että vuoden luetuin ja tykätyin blogijuttuni käsitteli Saara Aalto -ilmiötä. Aihe tuntuu tässä vaiheessa vuotta jo loppuun pureskellulta, mutta on hienoa, että Saara pääsi noin pitkälle, ja että hänen tiensä poptähteyteen on nyt auki. 

 

**

 

Muun muassa sellaista tänä vuonna, ja nyt on kiittäminen kaikkia teitä lukijoita ja Lilyn tyyppejä, jotka olette jaksaneet jättää kommenttinne ja tykkäyksenne juttujeni perään. En ehkä sano tätä tarpeeksi usein, mutta arvostan niistä jokaista! Sellainen kun innostaa kirjoittamaan lisää.

SKÅL!

RäyhÄ.png

 

Kiitos siis tästä vuodesta ja kohti tulevaa, mitä ikinä se tarkoittaakaan. Tällä hetkellä en ihan todella tiedä mitään muuta kuin sen, että jos saan leipäni jostakin ja saan lukea, kirjoittaa, havainnoida elämää, musisoida ja joogata, niin olen onnellinen.

 

hauska.png

 

Iloista vuotta 2017, tehdään siitä ikimuistoinen!

Kommentit (3)
 1. Mulla on ollut bloggaamisen suhteen paljolti samanlaisia ajatuksia. Ei ole ollut aikaa, ei oikein sanottavaakaan, tai jos on ollut sanottavaa, joku on tehnyt sen paremmin. Lilyn keskustelukulttuurissa on lisäksi tapahtunut jotain, joka ei ole vienyt sitä positiivisempaan suuntaan, päinvastoin. Olen välillä miettinyt, josko jatkaisi jossain muualla. Napit on täällä herkästi vastakkain ja piikit pystyssä. Vanhaa hippiä hirvittää ja ahistaa.

  Mutta sulla on hieno blogi. Pidä siitä kiinni!

  1. Kiitos paljon kivasta kommentista! Musta tuntuu, että täällä on aina ollut tietynlaista nahistelua, enkä tiedä onko keskustelukulttuuri varsinaisesti muuttunut, ehkä tapetilla on ollut viime aikoina jotenkin tavallista enemmän ulostuloja, jotka kirvoittavat vahvojakin mielipiteitä, tai sitten niitä esitetään jotenkin tavallista kovempaan tyyliin..? Vaikea sanoa.

   Mua ehkä kaikista eniten häiritsee se, että blogikeskustelukulttuurissa yleisesti eriävät tai vahvat mielipiteet aiheuttavat helposti jonkinlaisen joukkolynkkauksen, joten olen itsekin aika monta kertaa pitänyt vaan naamani kiinni silloin kun olen ollut eri mieltä jostain. Mikä ei tietenkään ole kauhean ideaalia.

   Toisinaan mielenkiintoisinta blogeissa onkin se mitä jätetään sanomatta ja kirjoittamatta. 🙂

 2. Kiitos paljon ja tervetuloa mukaan!

  Ja jep, mulla oli ennen sama homma, mutta lakko muutti kummallisesti sipsinsyöntitarpeeni olemusta. Elämä on ihmeellistä!

   

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *