Runeberg's Wittnesses

Räyhälä

Harva sitä uskoo, mutta on olemassa yksi asia, jossa olen sataprosenttisen konservatiivinen. Pyhä asia, johon ei saa mennä kajoamaan, ja jonka taivaallista struktuuria ei kertakaikkisesti ole hyväksyttävää uudistaa millään tavalla.

Kuva: Dansukker.fi
 

Kyllä. Puhun kotimaisesta suosikkileivoksestani Runebergintortusta. Sellaisesta kunnon karvasmantelisesta kosteahkosta yksilöstä.

Ja sus siunatkoon, kun törmäsin tähän Lilyn postaamana Facebookissa. Meinasi aamukahvit mennä väärään kurkkuun, ja paniikissa olin jo kiljumaisillani pappia paikalle manaamaan pahan pois.

SYNTIÄ! VÄÄRYYS! MAAILMANLOPPU! PELASTAUTUKAA!

Tämä terveellisten ruokavalioiden villitys on kyllä mennyt jo niin pitkälle, että harkitsen lentolehtisten viemistä ihmisten oville. Tajuatko millaisten "torttujen" (puhun tietenkin saatanasta) kanssa voit joutua elämään, mikäli et liity meihin? (Huom. Koskee myös allergikkoja. Ette saa anteeksi!)

Elämä, jota olet elänyt, on valhetta. Jos et usko, et pääse koskaan Runebergintorttutaivaaseen - kuva paikasta löytyy antamastani lentolehtisestä. Näethän, ihmiset hymyilevät iloisesti ja jakavat lapsilleen torttuja tuossa ruskea-valko-vaaleanpuna-vadelmahilloisessa laaksossa, jossa vuoretkin ovat torttuja ja lumi niiden päällä tomusokerikuorrutetta. Ja jos katsot oikein tarkasti, saatat nähdä itsensä Fredrika Runebergin, tortun kehittäjän, pursottamassa tomusokeria hillosilmän viereen tuolla vasemmassa alakulmassa.

Tule siis mukaan Runeberg's Wittnessiin ja takaa taivaspaikkasi oikeiden torttujen kanssa. Ilmoittautumiset ja muut torttuhuomiot kommenttiboksin kautta.

Toivotan jo etukäteen iloista huomista Runebergin-
sekä suomenruotsalaisen kulttuurin ja kirjallisuuden päivää!

 

Ps. Tykkää Räyhälän Facebook-sivusta nähdäksesi uusimmat postaukset. Cheers!

Kommentit

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

VOI HELVETIN PERKELE. Olenko ainoa, jonka mielestä tuo raakaruneberg näyttää ihan lihapullataikinalta? NAMSKISTA VAAN. 

Ja mitä aitoon torttuun tulee, niin kosteuden merkitystä ei voi liikaa korostaa. Itse hukkasin monta vuotta elämästäni siihen uskoon, etten mukamas pidä runebergiläisistä koska olin tietämättäni altistunut pelkille kuiville yksilöille. Nyttemmin olen parantunut. 

Räyhälä
Räyhälä

Nimenomaan! Kuivuus tappaa oikeaoppisen Runebergintortun.

Ja et taida olla. Mun kaverin mielestä se näytti taas lihamurekkeelta. Mulle tuli mieleen enemmänkin sellainen siemenistä koottu näkkileipä. :D

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Tai sitten huonosti toimivan ruoansulatuksen lopputuote.

Tiiaanna
cake & copper

NIIN samaa mieltä. Tehkää muille leivonnaisille mitä haluatte, mutta jättäkää Runeberg rauhaan!

Räyhälä
Räyhälä

Oi KYLLÄ!

On asioita, joihin ei pitäisi yhdistää sanaa raaka, esim. suklaajuustokakku tai Runebergin torttu. Ja kyllä vain Minna: mäkin katsoin että mitvit, jauhelihastako ne on tehty? Tartar versio? Ei tällaisilla asioilla pidä pelleillä!

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Harmi ettei karppaaminen ole enää muodikasta, muutenhan olisimmekin nähneet raa'asta jauhelihasta muotoillun tortun, jossa on pekonirasvakuorrute ja sianverestä hyydytetty hillosilmä. ;-)

Räyhälä
Räyhälä

Haha, hyi hitto :D

Anumaaria78
Mis(s)Fit

Joo. EI. Kamalat tartartorttuversiot. Fy fan! Toisaalta, olenko kamala ihminen kun tunnustan, että ne parjatut Fazun latvialaiset ruunarit on mun makuun parhaita...?

Räyhälä
Räyhälä

Mä en taas itse digannut niistä Fazerin tortuista hirveästi - tänä vuonna ei ole kyllä tullut maistettua vielä kun vain paria versiota, ehkä kohta lisää... Ihan hyvä se syömäni torttu oli, mutta ei missään nimessä listani kärkeä.

ReettaM
Harharetkiä

MI-TÄ. Ei nyt mitenkään pahalla, mutta miksi syödä torttua ollenkaan, jos siitä täytyy tehdä terveysversio, kysynpä vaan! Eikö terveellisempää olisi jättää kokonaan syömättä?

Muistan joskus hairahtuneeni, ja tehneeni jotain terveellistä omenapiirakkaa/suklaakakkua/keksejä, jonka piti maistua ihan samalta kuin alkuperäiset. No, sitä mautonta mössöä lusikoidessa mielessä pyöri vaan, että reseptin tekijällä ei ole makuaistia. Muistan edelleen lapsuuden köksäntuntien "tehdään pullaa margariinilla, niin tulee terveellisempää" -hölynpölyn.

Tää menee selvästi tunteisiin mullakin. :--D 

Räyhälä
Räyhälä

Haha, no just tää huvittaa muakin! 

Ns. "terveelliset" leivokset, kakut yms. voivat olla tietysti hyviä ja herkullisia, mutta en ymmärrä miksi niitä pitää kutsua aina sitten joksikin raaka-sellaiseksi mitä ne eivät ole

Muuten mulle on oikeastaan se ja sama mitä tehdään ja miksi tehdään, mutta pyhien Runebergien kanssa ei sovi pelleillä :D

ReettaM
Harharetkiä

Ne Fazerin ruokalan levy-Runebergit veti kyllä hiljasiksi...

Räyhälä
Räyhälä

Näinkin jossain niistä kuvan, hahahah! Jäätävää. Pannareita ne näyttivät olevan.

HM
rakastan rakastan

Multa jäi Ruunarit kokonaan saamatta tänä vuonna, Tukholmasta kun niitä ei saa kuin Suomi-kaupasta Hötorgshallenista ja Gotlannista ei kyllä yhtään mistään. Laiska kun olen, en jaksanut ruveta itse leipomaan. Klassisen Ruunarin kannalla kyllä olen kovasti, näin jossain sellaisen raakaleivontaRuunarin äskettäin ja meinasi ruveta pyörryttämään heti.

En ymmärrä, kun kerran täällä vietetään Masariininpäivää, Prinsessakakunpäivää, Kanelipullanpäivää, Punssirullanpäivää, Muffinsinpäivää, Kääretortunpäivää yms. niin eikö nyt kalenterissa olisi tilaa yhdelle Runeberginleivospäivälle? Kurjuus.

Räyhälä
Räyhälä

Voi hitto, ehdottomasti Runebergintortuille päivä myös sinne! Otan osaa tortuttomuuteen, kauhea kohtalo! Vuodessa on pakko saada edes yksi. :)

HM
rakastan rakastan

Taidan surffata Leipuriliiton sivuille ja tehdä kansalaisaloitteen :)

Kommentoi