TV-vinkki draamannälkäisille: The Knick

Räyhälä

Ensinnäkin, miksi Lilyssä on oma kategoriansa elokuville, muttei televisiosarjoille? Kenen mielestä nämä menevät samaan kategoriaan? Ei ainakaan minun mielestäni. Mutta sivuseikkoja - haluan hehkuttaa tuoreinta televisiosarjalöydöstäni!

Kun Game of Thronesit, The Wiret, Breaking Badit ja kaikki muut jännittävät ja täynnä vaaroja ja uhkaavia tilanteita olevat televisiosarjat on katsottu, suosittelen hakemaan ruudulle Cinemaxin tuotantoa olevan The Knickin, joka on nähtävissä HBO Nordicin kautta.

Sarja sijoittuu 1900-luvun alun New Yorkiin, tarkemmin sanottuna Harlemissa sijainneeseen Knickerbockerin sairaalaan. Sairaalasarja siis tämäkin, mutta ei mikä tahansa sellainen. Sarjan teemat eivät liikuskele ainoastaan sairaalan sisäisissä tapahtumissa ja ihmisten välisissä jännitteissä, vaan pureutuvat myös muuttuvaan ulkomaailmaan ja Yhdysvaltain historiaan. Siirtolaisuuteen, rotusortoon, luokkayhteiskuntaan, naisten asemaan ja väkivaltaan. Vaikka sarjan lähtöasetelma ja miljöö on hyvin kiehtova, ei siinäkään ole vielä kaikki. Sarjan päätähtenä (kokaiini- ja oopiumriippuvaisena kirurgina) loistaa aivan ihana Clive Owen, joka on yksi suosikkinäyttelijöistäni. (Muut avas ikkunan, Clive Owen. Höhö. Hö.) Annan Cliff Martinezin käsialaa olevista pahoinvointielektromusiikeista myös ison plussan; musiikki onnistuu alleviivaamaan lähtöasetelman ahdistavuutta upealla tavalla.

En viitsi spoilata sarjaa sen enempää, mutta vinkkinä vaan, että tämä sarja on todellista shokkihoitoa veri- ja lääkäripelkoisille. En suosittele ruokailua etenkään pilottijakson aikana.

Suosittelen myös varautumaan fyysisiin reaktioihin. The Knick kärventää mielesi ja saa sinut tuntemaan syvää kunnioitusta ja kiitollisuutta kaikkia niitä ihmisiä kohtaan, joiden ennenaikainen hengenlähtö on mahdollistanut lääketieteen kehityksen nykyaikaisiin kantimiinsa.

Blurp.

Onko joku tutustunut jo sarjaan, ja millaisia reaktioita se on herättänyt?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.