Voi helvetin Marimekkokassit

Räyhälä

Mielessäni on eräs asia, joka on hämmentänyt minua erityisen paljon jo yli vuoden.

MARIMEKKO-KASSIT.

Tiedättehän, ne valkoiset kangaskassit, joissa lukee erivärisillä Marimekko-fonteilla "Marimekko".
 

Pelasimme ystäväni kanssa viime vuonna Flow-festivaalilla Marimekkokassi-juomapeliä, eli aina kun jossain näkyi Marimekkokassi, piti ottaa huikkaa. Silloin vielä nauroin ulkopuolisen huolettomuudella koko kassi-ilmiölle ja ihmettelin miksi niistä on tullut joku juttu.

Sitten - seuraavana kevättalvena - tapahtui jotakin perin ihmeellistä. Aloin miettiä jonkinlaisissa kaamosmasennuspäissäni, että ne kassithan ovat oikeastaan aika kivan näköisiä. Aloin tuumia, että sopisiko sellainen kassi minulle. Ehkäpä sellaista kantamalla voisin vedättää itseäni ja uskotella lukeutuvani sellaisten kepeästi liikkuvien nuorten rentojen huoliteltujen yläluokkaisten helsinkiläisleidien joukkoon. Sellaisten ihmisten, joilla on varaa ostaa Marimekkoa, ja joiden olemus huokuu aina kesää. Sellaisten, joilla on aina huulipunaa, lifestyle-blogi, astiat aina hyvin aseteltuna ja huonekalut ihan feng shui, ja jotka ovat aina jossain rannalla nauttimassa auringonsäteistä mansikoiden kera.

Minä kun olen vaan joku syksy tai synkeä sysitalvi. (Ehkäpä kevät pienessä kännissä.) Eikä kotinikaan ollut todellakaan feng shui.

No, kuinka ollakaan, bongasin kampanjan, josta kyseisen kassin sai kaupanpäällisenä. Mietin kauppojen tekemistä todella pitkään ja kävin mielessäni tiukan väittelyn puolesta ja vastaan: 

- Mitä minä oikeastaan ostan hankkimalla tämän kassin?
- Miksi olen lähdössä mukaan tällaiseen hömpötykseen?
- Pidänkö tuota kassia oikeasti hienona, vai olenko Marimekko-manipulaation uhri?
- Miksi minä, yleensä ärsyttävä individualisti, haluan kantaa mukanani jotain sellaista, joka löytyy joka toisen ikäiseni naikkosen ja hipsterimiesoletetun olkavarrelta?

No, jokin mielenhäiriö laittoi minut ostamaan sateenvarjon (jota en ole muuten vieläkään hävittänyt, ihmeiden ihme), ja pian hypistelin jo käsissäni kaupan kylkiäisenä tullutta sinivalkoista kassia.

Sitten otin kassin käyttöön. Se osoittautui hyväksi. Ei merkittävästi paremmaksi kuin muut kangaskassit, mutta kuitenkin kelvolliseksi kassiksi, jonne sain tungettua kaikki tavarani, ja joka ei riidellyt liikaa useimpien asuvalintojeni kanssa.

Lähdin kassin kanssa ulkomaille. Tajusin, että tämähän toimii hyvänä varoitussignaalina ihmisille: suomalaiset pysykööt kaukana ja pitäkööt suunsa supussa. (Kaikkihan dissaavat aina ulkomailla ihmisiä suomeksi, niin vältymme kiusallisilta tilanteilta.) Itse pyrin ainakin kiertämään suomalaiset aina matkoilla kaukaa, joten ajattelin kassista olevan molemminpuolista hyötyä minulle ja kaltaisilleni ihmiskarttajille. Kiähhähhäää.
 

Mutta kun kävelen kassini kanssa Helsingissä, koen jonkinlaista häpeää siitä, että minäkin lankesin sitten tällaiseen ansaan. Parasta on se, kun kolme tuntematonta Marimekko-kassia kävelee peräkkäin. Tai vastakkain. Tai vierekkäin. Tunneskaala on silloin jotakin pienen häpeän ja suuren huvittuneisuuden välillä. Että mitä helvettiä. Onko tämä jokin salakieli? Kuulummeko me samaan laumaan?

Toistaiseksi minulla on kaksi Marimekkokassimielentilaa: se toinen, joka nauraa sille miten urpo olen. Ja se toinen, joka tuntee suurta ylpeyttä siitä, että kannan kassiani ylväästi huolimatta siitä, että olen tällainen langennut urpo.

Niin, ja se lopputulema alkuperäisiin pohdiskeluihini: taidan pitää kassia oikeasti hienona. Etenkin sinistäni. En osaa selittää miksi. Ehkäpä sen tarpeeksi simppelit värit, tilavuus ja turhanpäiväinen fonttisanahelinä on sitten jotekin upeaa - onhan Marimekko yksi suomalaisten kansallisbrändeistä. Tämän pohdintani lisäksi en osaa päättää kirjoittaisinko tuotteesta Marimekko-kassina vaiko Marimekkokassina - ymärrätte varmaan, että tässä on huomattava merkityksellinen ero: Marimekko-kassi on jokin nimetty tuote, mutta Marimekkokassi on vakiintunut ilmiö.

Tämä on niitä suomalaisuuden mysteereitä. Ja ilmeisen onnistunutta markkinointia, joka puree näköjään paatuneimpaankin kyynikkoon. 

Nyt käsi sydämelle ja sitten ylös: 

OLETKO SINÄKIN MARIMEKKO-KASSI-IHMINEN? KYLLÄ? ET? MIKSI? AVAUDU TUNNOISTASI KOMMENTTIKENTTÄÄN!

Terveisin

EEAMK
(Ei enää anonyymit Marimekkokassin käyttäjät)

 

**

 

Huom! Pistä Räyhälä seurantaan Facebookissa, niin saat postaukset tuoreeltaan fiidiisi.

 

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Hahha tuo on niin tuttua itellenkin että ensin yhdelle ilmiölle nauraa ja seuraavaksi sitä kantaakin jo päällä... Ei se todellakaan väärin ole, olemme ihmisiä ja meillä on lupa vaihtaa mieltä ja mieltynyksiä. :-) Mun mielestä Marimekkokassi on tosi hieno ja "hyvällä tavalla" massa vaikken itse sellaista omistakaan, ihan siitä syystä että omasta takaa löytyy jo erinomaisesti toimiva kangaskassi.

Räyhälä
Räyhälä

Just näin! En tiedä miksi aina unohdan, että vaikka olen ollut jostakin asiasta joskus jotakin mieltä, voin siltikin muuttaa mielipidettäni. :D

Höpö (Ei varmistettu)

Olen Marimekko-fani muutenkin, joten kassi kuuluu varustukseen. En kuitenkaan ole hipsteri, lifestyle-bloggaaja tai astiaihminen. :)

Räyhälä
Räyhälä

Heheh, tutkimusteni perusteella meitä käyttäjiä onkin ollut liikkeellä moneen junaan :)

pieta
Ruista Ranteessa

"Minä kun olen vaan joku syksy tai synkeä sysitalvi. (Ehkäpä kevät pienessä kännissä.)" Hiton hyvä ja samaistuttava ilmaisu! En ole Marimekko-kassi-ihminen, mutta pysyn varuillani sen suhteen, että Marimekko-kassi alkaisi yllättäen vaikuttaa hyvältä idealta. On sitä ennenkin sanat syöty :D

Räyhälä
Räyhälä

Varo vaan, tämä voi tapahtua aivan äkkiarvaamatta! 

Travojago
Travojago

Luulin olevani Marimekkosuomidesing ihminen kunnes selvisi, että oikestaan mitään suomidesignia ei tehdä suomessa. 

Innokkaana kävin Stockalla suomiloman aikana ja ajattelin, että nyt lähtee mukaan lakanakahvikuppimarimekkokassi sun muuta krääsää. Sitten totesin ettei ole mitään järkeä raahata ylihinnoiteltua turkkilaista lakanaa tai thaimaassa valmistettua kahvikuppia Espanjaan vaan sen takia, että siinä on joku tietty kuvio. Maksaisin mielelläni suomessa tehdyistä tuotteista mutta mielummin laitan rahani uudessa kotimaassa made in Spain tuotteisiin. 

Räyhälä
Räyhälä

Olet oikeilla linjoilla! "Suomalaisuus" tuotteissa on muutenkin usein vähän häilyvä käsite.

badgirl (Ei varmistettu)

hei se on vaan kassi. kassi.
mullakin on sellainen mustavalkoinen. käyttöön se ei ole päässyt vaikka ei noin suurta tunnekuohua ja pohdintaa ole aiheuttanutkaan. se vaan on kaupanpäällinen jonka sain ostettuani housut joskus pari vuotta sitten. olen vähän miettinyt ottaisiko kauppakassiksi vai laittaisiko huutikseen? ehkä kukaan ei halua ostaa sitä. sehän on kuitenkin kaupanpäällinen.

Räyhälä
Räyhälä

No, huhut kertovat, että näitä halutaan ostaa kirppisryhmissä useammilla kympeillä (mikä kuulostaa mielestäni aika absurdilta, mutta todennäköiseltä). Siksi aloinkin alkujaan pohdiskella, että miksi näistä ollaan valmiita maksamaan niin paljon.

Pari viivaa

Voi marimekkokassi! Mä kuvittelin olevani osa jotain henkisesti keski-ikästen kulttuuritätien klubia kun aloin käyttää ekaa omaa logokassiani. Seuraava aste olikin järkytys kun selvisi että tämä kassi onkin uusi Kånken. Individualismini valui jonnekin viemäriin ja muutuin osaksi Flow-massaa (tuplaryyppy kahdesta kassista).

Mutta on ne hiton käteviä kasseja. Tilaa vaikka kuinka ja juuri sopiva hihnan pituus. En oo muiden kassien kanssa kauppaan mennytkään pariin vuoteen. 

Räyhälä
Räyhälä

Hahah! No, täällä on tullut nyt sen verran kassitunnustuksia kommenttikentässä, että voin tämän vuoden Flow-festareilla itsekin ottaa huoleti aika monta ryyppyä.

(Tosin voi olla, että oma kassi jää festareiksi kotiin, koska ei ole kauhean kätevä keikoilla.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Onhan se nyt pirun kätevä (ja samalla kuitenkin ei-ruma) kangaskassi! Tilava, sopivan mittaiset kahvat ja menee tyhjänä ollessaan pieneen tilaan. <3

Oon tietenkin myös onnellinen marimekkotyttö ihan noin muutenkin, eli brändin nimeä huutava kangaskassi olalla kulkeminen ei tunnu hölmöltä - melkein minkä tahansa muun logon kanssa tilanne olisi toinen. Eli hep, täällä yksi Marimekkokassi(e)n kantaja! Viimeksi pari päivää sitten olin liikenteessä Kånken selässä ja Marikassi olalla, sanokaa minua uniikkiuden kuningattareksi. :D Sopulina on ihan kiva olla, jos ne sopulitavarat tuntuu kuitenkin omilta, on hyödyllisiä ja sopii omaan silmään/tyyliin.

Räyhälä
Räyhälä

Hahah! Kai jalassa oli myös culottesit (vai miksi niitä nyt kaikilla olevia vähän lyhempiä liehuvia housuja oikein kutsutaan)? :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on musta, sininen, tummanvihreä ja punainen.... t. Anonyymi addikti

Räyhälä
Räyhälä

Ooh, tämä oli kovan luokan paljastus! Neljä huikkaa.

Vappunen (Ei varmistettu)

Minulle on jotenkin päätynyt tällainen kassi. Asun ulkomailla enkä tiennyt, että se on joku "juttu". Joten käytin sitä solussa asuessani pyykkikassina, kun se olalla oli niin kätevä kävellä pyykkitupaan ja siihen mahtui aika tasan koneellinen vaatteita.

Nyt vähän toivon, että olisin jättänyt käyttämättä ja myynyt sen (etenkin täällä ulkomailla kaikki suomituotteet menee nopeasti kaupaksi hyvään hintaan muille ulkosuomalaisille), kun mulla noita kangaskasseja on muutenkin vaikka muille jakaa :D

Räyhälä
Räyhälä

Mäkin oon käyttänyt tätä toisinaan myös pyykkikassina, ja toimi oikein hyvin siihenkin tarkoitukseen!

Ja tuo kangaskassien lukumäärä on kyllä ihan oma juttunsa. Mulle on kerääntynyt kymmeniä tapahtuma- ja festarikasseja, joista osalle olen keksinyt uuden käyttötarkoituksen säilytyksessä, osan olen myynyt, osan antanut pois, osan "unohtanut" jonkun muun nurkkiin. Jostain niitä aina vaan kerääntyy kasapäin.

Mutta oon kyllä ihan ostanutkin yhden kangaskassin kerran: R-collectionilta mustan hiton ison säkin, johon mahtuu talvisin vaikka koko päällyskerrasto villapaidoista talvitakkiin ja muuhun. Se on kätevä, joskin saan sen aina painamaan suunnilleen viisi kiloa. Se ei enää ole kätevää. Marimekkoon ei mahdu ihan noin paljoa, mikä tekee kantamisesta inhimillisempää.

mystery
Vision One

Siis mulle tulee nykyään mieleen ainoastaan Paperi T:n runo jossa luetellaan hyviä itsemurhapaikkoja, ja yksi niistä on marimekon kassi :D Viime vuoden Flow oli kyllä ihan käsittämätön, kun vartissa niitä pystyi bongaamaan ainakin 50!

 

Räyhälä
Räyhälä

Hahaha! Ja joo, se määrä lähti ihan käsistä. Innolla odotan tämän vuoden saldoa. Se voi olla vielä isompi (tai sitten kaikki jättävät statementinomaisesti Marimekot kotiin). Tästä on tuleva oikea jännitysnäytelmä. Enää parisen viikkoa aikaa pelin alkuun!

Emilia M

Oon tässä jo pari kuukautta harkinnut, että voisinko määkin olla marimekkokassi-ihminen, himoitsija sisälläni huutaa jooooooo, individualisti sisälläni nöyyyyyy. Tämän kehumisen jälkeen himoitsija alkaa olla voitolla! Mulla kyllä on kaapissa arviolta yli parikymmentä kangaskassia, mutta ei noin isoa ja näppäräolkaimista...

Räyhälä
Räyhälä

No, ilmeisesti täältä kommenttiketjustakin käsin on ehkä mahdollista alkaa hieroa kauppoja, jos himoitsija voittaa! ;)

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Ahahaa, minäkin ylenkatsoin tätä kassibuumia ja olin ihan että ou mai gaad eihän toi oo ees hieno. Alkuvuodesta astelin pahaa-aavistamatta Marimekon myymälään verho-ostoksille ja vasta kassalla tajusin tilanteen: loppusumma ylitti satasen ja myyjä kaivoi tiskin alta muikein ilmein logokassin ja sujautti ostokseni siihen. Peli oli pelattu. Nyt en sitten olekaan koko kesänä muuta kassia edes käyttänyt. #perkeleminkäteitte

Räyhälä
Räyhälä

Näin se Marimekko-manipulaatio alkaa ja leviää! Mutta minkä värisen sä sait? Ja kysymys jota mietin yhä ilmiötä ajatellessani: onko värillä väliä? 

Vierailija (Ei varmistettu)

Värillä on väliä!!! Harvinaisista oikeesti maksetaan paljon, ite oon myös myynyt yhden kassin, taisin saada siitä lähemmäs parikymppiä, harvinaisista saa varmasti tuplat. :D harvinaisella kassilla voi olla individualisti massan seassa...

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Sain tummanvihreän, mikä sopii hyvin tällaiselle maalaishipille. En edes älynnyt siinä shokkitilassa kysyä että oliko niitä muun värisiä ja olisiko saanut valkata. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Vihree ei oo mun mielestä ainakaan se yleisin! Joten hyvin kävi! :D

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Mahtavaa. Voin siis joskus tulevaisuudessa myydä kassin miljuunalla ja kas, eläkkeeni on turvattu. 

Räyhälä
Räyhälä

Marimekko laittoi siis Suomen nousuun!

Räyhälä
Räyhälä

Jes, hyvä että heti tippui harvinaisuus! (Jotenkin tää tuo mulle mieleen lapsuuden: spaissarivalokuvat, tarrat jne. "Minkä sä sait? Toi on harvinainen!" yms. Oi niitä aikoja.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä en edes omista mitään marimekolta, ja tottapuhuen pidän Marimekon tuotteita jos en kamalina, niin ainakin sellaisina joita en itse käyttäisi. Silti omistan peräti kolme (3) marimekkokassia jotka olen saanut eri tapahtumista ja joita aluksi käytin vain ulkomailla, mutta nyt asiaa ajattelematta Suomessakin. Kangaskassi ku kassi.

Toki individualistisempia hetkiä varten kaivan esiin jonkun muun kangaskassin, mutta täytyy myöntää - niissä ei ole läheskään yhtä hyvät hihnat.

Räyhälä
Räyhälä

Ne hihnat ovat kyllä hyvät - tarpeeksi leveät jotteivät ole rispaantuneet käytössä hetimmiten. Se on monien muiden kangaskassieni ongelma!

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Joo, iso plussa hihnoille! Ärsyttää, kun monesta muusta hyvästä kassista on hihnat hiutuneet ihan atomeiksi. 

Veera T (Ei varmistettu) http://kirjamatkat.wordpress.com

Mä olen ollut muuten Marimekko-ihminen jo vuosia, mutta tätä ilmiötä en ole vielä tajunnut. Miksi niitä on kaikilla, pidetäänkö niitä oikeasti hienoina, miksi logo pitää olla isolla ja mistä lähtien Marimekko on ollut joyain hipsterikamaa?

Räyhälä
Räyhälä

Näköjään pidetään. En mä tiedä itsekään miksi toi logoteksti toimii, ehkä se koko on jotenkin niin härski, että se alkaa näyttää hyvältä. :D

Sen sijaan mun mielestä Marimekko on ollut jo useamman vuoden entistä "coolimpi" etenkin mun ikäisten (ja ehkäpä mun oman viiteryhmäni) parissa. Tai jotenkin ovat onnistuneet brändäämään itseään paljon paremmin oman kohderyhmäni silmissä vs. johonkin 2000-luvun alun aikoihin, jolloin Marimekko oli mulle yhtä kuin mummojen unikkokuvio ja se maailman simppelein yksivärinen kankainen läpällinen laukku (jonka kyllä omistin itsekin).

ÖÖ (Ei varmistettu)

Pidän Marimekon kassia tyylikkäänä, mutta itse en pidä sitä kovin kätevänä, koska osuu maahan, jos yrittäisin välillä kantaa sitä kädessä roikottaen. (Vai olenko liian lyhyt Marimekkokassille?) Ostin marimekolta housut ja sain kassin, jonka vein Fidan kirppikselle toivoen, että joku ilahtuu kirppislöydöstä.

Kamutin (Ei varmistettu)

Hakaniemen Fidassa myytiin kesällä Marikassia parillakympillä, mietin kuka ihme ostaa (tai luopuu)!!

Räyhälä
Räyhälä

Mä en taas ikinä pysty kantamaan mitään kädessä roikottaen, kun ei jää käsiä muulle, ja siksi tämä toimii. Pahinta on sellaiset käsikahvalliset kangaskassit, joita ei edes saa kunnolla olkavarrelle roikkumaan.

Ja joku kirppishaukka kyllä ilahtui varmasti löydöstä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun mielestä Flow on ennemminkin se hipsteriyden merkki ;) ja hipsteriys on jeees :)

Mutta asiaan, en itse omista kassia mutta vaikuttaa kokonsa puolesta superkäytännölliseltä! Oon siksi tuuraillut uteliaana ja varsinkin toi sinivalkoinen on jotenkin tosi upea kontrasteiltaan. Itse en tosin ole ikinä pitänyt Marimekon tuotteista joten en oikein ole päässyt ajatuksen tasolta eteenpäin että mitä oikein heiltä ostaisin. Teininä saatiin siskojen kanssa meikkipussit lahjaksi ja siskoilla oli vaatteitakin, itse en niitä hinkunut. Mariskooli minulta myös löytyy, yo-lahjana, muttei muuta. Sinänsä mua ei vältsisti haittaisi tuo näkyvyys, rinnastan sen ennenmminkin käytännöllisyyden vuoksi muihin kaupunki "stapleseihin" kuten alepan kauppakassit :D

Räyhälä
Räyhälä

Totta! Flow'han on se helsinkiläisen hipsteriyden alkukoti, jonka ympärille kaikki muu rakentuu :D

Mulla on kans vähän haasteita Marimekon vaatetuotteiden kanssa - ennen kaikkea tietysti hinnan takia (ja lisäksi ne yleensä sopivat mielestäni paljon huolitellummille ihmisille, mun ankea sekalaisuus vaan vesittäisi niiden "laatuvaatteiden" eleganssin). Lahja-mariskooleista olen hankkiutunut eroon (sori!), eivät vaan ole yhtään mun tyyliä, mutta sen sijaan mulla on riippuvuus siirtolapuutarha-astioihin. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hehe, sain joskus ajat sitten äidiltäni tuollaisen kassin äidiltäni. Onhan se kätevä, koska on kooltaan suuri ja kuosi sopii moneen asuun.
En ole koskaan sen kummemin ajatellut edustavani mitään ryhmää tmv kun sitä käytän, se on vain kiva kassi.. aika tunteellinen postaus kangaskassista, itselläni on moisia erilaisia varmaan 20 erilaista :D

Räyhälä
Räyhälä

... mutta onko näistä kahdestakymmenestä kassista kaikki sellaisia, joita tulee vastaan jatkuvasti kaikkialla? ;)

 

annaaaaa (Ei varmistettu)

Tähän Marimekkoon en edes lähde.. mutta ai, että kun riepoo kun Kånkeneista tuli hitti ja itsellä oli ollut se jo (koska partiopiireissä se nyt vaan oli in jo paljon aikaisemmin!) :D

Räyhälä
Räyhälä

Mä muistan kans lapsuudesta kun yhdellä mun ala-asteen luokkalaisella oli Kånken. Kuolasin sellaista jo silloin, mutta sain omaan mahdollisuuden vasta lukiossa, kun kaveri myi vanhan resuisen omansa mulle muistaakseni 20€:llä. Se oli mun homeinen aarre. (Olin itsekin tosi homeinen.)

Ja tietysti koska tulen hesojen taidelukioympyröistä, niin mun piireissäkin Kånkenit breikkas jo miljoona vuotta sitten (mun nuoruudessa kaikki näyttivät Kånken-hipeiltä). Mm. siitä johtuen en oo pystynyt käyttämään enää vuosikausiin :D (Ja oikeesti ne sen perusmallin hihnat oli tosi huonot etenkin kesällä.)

Tosin mun mielestä me puhuttiin Fjällräveneistä eikä Kånkeneista!

len-trau (Ei varmistettu)

Kangaskassit on hyvä juttu, oli ne sitten minkä näköisiä tahansa. Käteviä eivätkä tuhoa luontoa.
Teininä kanniskelin niissä koulukirjoja ja kaljatölkkejä, nyttemmin otan kauppareissuille mukaan.

Räyhälä
Räyhälä

Totta! Just olin Nykissä ja meinasin repiä pelihousuni siitä tarjottujen muovipussien määrästä. Mikseivät ihmiset käytä kangaskasseja kaupassa?! 

Anni Jää (Ei varmistettu) http://annijaamuah.blogspot.fi

Mulle tuli tästä mieleen sellaiset Niken pussukat, mitä jokaisella teinillä (ja monella nuorella aikuisella) on. Sit aloin miettii, miks teinininä oli ihan ok, et jokaisella kaveriporukassa oli vaikka se samanlainen reppu tai huppari, mut aikuisena siitä on tullu jotenkin noloo..? Onko siinä jotain sellaista, et vaikuttaa ettei ois omaa tyyliä tai mielipiteitä tai jotain, jos on samat string pocketit kodin seinässä, sata viherkasvia ja se marimekon kangaskassi. :-D En tiedä. Jännä ilmiö.

Räyhälä
Räyhälä

Hyvä pointti, ehkä se on näin! Kai sitä iän (ja itsetuntemuksen) karttuessa ryhtyy tekemään jonkinlaista pesäeroa laumastaan, ja ilmentämään omaa identiteettiään sitä mukaan kun siitä tulee varmemmaksi. Ja heheh, multahan löytyy myös adidaksen pussukka :D #massateini #massatäti

Nipsula (Ei varmistettu)

Eikö noita marikasseja jaettu viime vuoden flowssa tyyliin ilmaiseksi? Ehkä niitä oli sen takia kaikilla. Suomalaisten ämpärisyndrooma

Räyhälä
Räyhälä

OMG! Ilmaisia Marikasseja! Jos on jaettu, on hurmos ollut varmasti todella ämpäri-levelillä. :D

Pages

Kommentoi