Hyvät naiset ja herrat, Mango Sticky Rice.

Tiedättekö sen tunteen, kun mielesi tekee todella paljon mangoa? Makeaa, ihanaa ja tuoretta mangoa. Menet kauppaan ja ostat mangon. Raa’an mangon. Ei Suomesta noin vain ostetakaan syötäväksi valmiita, täyskypsiä mangoja. Noh, siinähän menee ainakin viikko, ennen kuin sitä pääsee sitten syömään. Viikon päästä sitä onkin jo mangohimot unohtuneet, vaikka eiväthän ne ikinä täysin katoa, mutta et vain enää muista edes haluavasi sitä. Niin. Näin on käynyt minulle monesti.

Kuten tälläkin kerralla. En edes muista, mitä ajattelin tästä kyseisestä mangosta tekeväni. Jouduin jo laittamaan sen jääkaappiin niin sanotusti jäähylle, kun on ollut niin haipakkaa ja kiireistä, eikä ole ollut kotona liiemmin aikaa tehdä mitään. Hyvä kun nukkumassa on ehtinyt käydä. Siitä tämä pienoinen blogitaukokin johtui. Aina yhtä kiireinen kevät.

Mutta takaisin aiheeseen. Eilen sen keksin, kun avasin jääkaapin ja näin siellä punaisena hohtavan mangorakkaani. Mieleni teki jotakin makeaa ja herkullista. Herkkuhammasta siis suorastaan kolotti ja särki. Thaimaassa käyneet varmasti tunnistavat herkun. Kookoshullut ystäväni, nyt korvat taas hörölle!

Hyvät naiset ja herrat, päivän herkkuvinkki: Mango Sticky Rice!

 

thumb_P4260645_1024.jpg

 

thumb_P4260634_1024.jpg

 

Tämä herkku ei paljon selittelyjä kaipaa. Tai no, voihan se tietysti kuulostaa aluksi oudolta, että yhdistää nyt riisiä, kookosta ja mangoa. Mutta ei, siinä ei ole mitään ihmeellistä. Se on loistava yhdistelmä. Suussa sulava ja ihanan kermainen. Ai mitenkö tämä sitten loihditaan? No kuules, todella helposti ja vaivaa näkemättä. Annas kun kerron.

 

Mango Sticky Rice

1 kypsä mango2 dl kookoskermaa2 dl puuroriisiä0,5 dl sokeria0,5 tl suolaa

 

Tästä riittää hyvin neljälle hengelle.

Huuhtele puuroriisi. Laita riisi kulhoon ja liota vedessä vielä noin 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja laita kulhoon uusi vesi, niin että riisit peittyvät hyvin. Laita kulho mikroon täydelle teholle noin kolmeksi minuutiksi. Lisää tarvittaessa vettä ja mikrota vielä noin 1,5 minuuttia. 

Lämmitä pienessä kattilassa kookoskerma sokerin ja suolan kanssa sekoittaen. Kaada kookoskerma riisin joukkoon ja peitä kulho kannella. Anna hautua ja kerman imeytyä riisiin 10 minuutin ajan.

Leikkaa mangosta paloja ja laita annsokulhoon kookosriisin kanssa. Itse kaadoin vielä hieman ylijäänyttä kookoskermaa annoksen päälle tuomaan lisää kosteutta. 

DELICIOUS!

 

thumb_P4260641_1024.jpg

 

thumb_P4260638_1024.jpg

 

– R –

Koti Ruoka ja juoma

Näin vietät loistavan ja leppoisan päivän Helsingissä

Kaipaatko vinkkejä, missä ja miten viettää mukava päivä Helsingissä?

Avunhuutoosi on nyt vastattu, nimittäin Bravofly ja helsinkiläiset bloggaajat kokosivat 7 suosikkikohdettaan Helsingissä. Näillä suosituksilla ja vinkeillä vietät onnistuneen ja leppoisan päivän. Merkkaa osoitteet kartalle ja suunnista paikasta toiseen shoppailun ja kauniiden katujen ihailun lomassa.

Näyttökuva 2016-04-26 kello 17.59.16.png

 

Oli ilo päästä mukaan kertomaan oma suosikkiravintolani Helsingissä. Valinta oli vaikea lukemattomien upeiden ravintoloiden välillä, mutta päädyin ikisuosikkiini, Sandroon. Ruoka on mielettömän hyvää ja maukasta, tuoreista raaka-aineista tehtyä ja palvelukin on loistavaa. Melkein tuntuu, kuin olisi ulkomailla. Se on aina positiivinen tunne. Drinkit ovat aivan älyttömän hyviä, suosittelen maistamaan! 

Sandroon pöytävaraus on melko ehdoton, päivästä riippumatta. Sandrolla on kaksi ravintolaa Helsingissä, Kalliossa Kolmannella Linjalla sekä Eirassa Tehtaankadulla. Ravintolan brunssiakin on kehuttu suuresti, itse en tätä ole vielä ehtinyt testaamaan, mutta tarkoitus on kyllä lähiaikoina.

 

FullSizeRender.jpg

 

Muita ravintolasuosikkejani ovat Sandron lisäksi Hoku, El Rey, Gastone, Sushibar + Wine Korjaamo, Linko Pizzabar vain muutaman mainitakseni. Sitten on tietysti vielä astetta fiinimmät ja paremmat ravintolat, joissa tulee käytyä harvoin, enimmäkseen juhlapäivinä, kuten esimerkiksi Gaijin ja Farang. Halusin kuitenkin suositella kaikenkokoisille kukkaroille sopivan ravintolan.

Itsekin sain pari kivaa kahvilavinkkiä artikkelista, jotka menevät ehdottomasti kokeiluun. Miten en ole kuullutkaan aiemmin Andante-kahvilasta, jossa yhdistyy sekä kahvila että kukkakauppa!? Minä, joka rakastan kahviloita, raakakakkuja ja kukkia! Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta.

Toivottavasti löydätte vinkeistä jonkin uuden suosikkinne!

 

– R – 

 

Kulttuuri Ruoka ja juoma Matkat Suosittelen