Ladataan...
Regina J.

Yksi yö lomaan on. Puolikas työpäivä. Olen kuin pieni lapsi, joka laskee tunteja jouluun. Olen kylläkin myös jouluihminen, joten en voi ehkä verrata nyt siihen. Olen kuitenkin vielä enemmän lomaihminen. Sitä olen todenteolla. 

Kesälomasta on todella pitkä aika. Vaikka kyllä tämä ns. myöhäinen talviloma tuntuu nyt erittäin hyvältä ajoitukselta. Tässä on päästy nyt kevään tuntuun, päivät ovat pidempiä ja ajatus kesästä on hiipinyt jo mieleen. Kaverit aina naureskelevat minulle, kun sanon vuoden vaihteen jälkeen, että seuraavaksi onkin sitten juhannus ja kesä. Kevät kun aina menee nopeasti, niin tosiaan tuntuu jo tammikuussa että juhannus on jo ovella. Nyt siihen on enää se kolme kuukautta, jonka verran on tätäkin vuotta jo kulunut. Älytöntä tämä ajankulku, sanon minä. 

Kalmanvalkeina otamme huomenna siivet allemme ja lähdemme tutkimaan Kambodzaa. Reppu on täynnä intoa ja seikkailumieltä sekä kaksi litran hyvin piukeaa nestepussia. Matkalaukku on pakattu jo viime viikonloppuna. Oikeasti. Niin kovasti on tätä lomaa odotettu, että tekisi mieli lähteä jo kentälle!

Kalmanvalkeudesta puheen ollen. Tein meille iltapalaksi tällaiset ihoa ja mieltä piristävät aurinkomehut. Paljon porkkanaa, appelssiinia, sitruunaa sekä makeudeksi vielä yksi päärynä. Valmistaudumme näin auringonsäteisiin. Porkkanan beetakaroteeni kun suojaa ihoa auringon säteiltä. 

 

 

Toisella puoliskolla alkoi jo oikeastaan loma, joten skoolasimme sen kunniaksi illallisella lasit kuohuvaa. Kuohuva, se nyt vaan kuuluu loman aloitukseen, kuin nenä päähän. Samoin kuin varpaankynsien lakkaus. Ja intopiukeus.

 

 

Lopuksi vielä parin viime päivän ainoa lomastressin aiheuttaja. Lennämme siis kohteeseen tällä kertaa pelkillä käsimatkatavaroilla. Todella suuri haaste naiselle. Eikä niinkään vaatteiden osalta, vaan sallitun nestemäärän vuoksi. Nauran itsekseni nyt jo tälle, mutta voin sanoa, että nämä pussit eivät helpolla menneet kiinni ja ne ovat todella piukeina! Näen jo silmissäni, miten pussit pamahtavat turvatarkastuksessa auki ja kaikki putilot lentää ympäriinsä.. Ehh..

Siis oletteko te matkustaneet pidemmäksi aikaa kuin viikonlopuksi jonnekin pelkillä käsimatkatavaroilla? Miten voi nainen saada kaikki purnukat mahtumaan yhteen litran pussukkaan!? Olen onnekas, kun tuo toinen ei ole niin kosmetiikan perään. Eli molemmat pussukkat ovat täynnä minun purnukoita, mitä nyt joku pieni tuubi tuli toiselta osapuolelta. Ja aikas monta asiaa jäi ulkopuolelle. Heh.

 

 

Nyt unta palloon ja työt huomenna sille mallille, että voi hyvillä mielin kirjoittaa nasevan out of office-viestin.

 

Kauniita unia! <3

 

- R -

Ladataan...
Regina J.

Nam! 

Paljon tuoreita kasviksia, lohta, lasinuudeleita ja siemeniä. Nämä kun dippaa riisipaperiin kääräistynä soijan ja sweet chili-kastikkeen sekoitukseen, niin avot! Meillä ollaan herkuteltu näillä rullilla lähiaikoina useampaankin otteeseen. Ei näihin vain kyllästy ja melkeinpä aina löytyy täytteet jääkaapistakin. Miltei kaikki mahdolliset kasvikset käyvät ja ruokaisammaksi rullat saa esimerkiksi lasinuudeleilla, kylmäsavu- ja graavilohella tai katkaravuilla. Kasvisversiot maistuvat yhtälailla!

Tässä kaikki, mitä tällä kertaa rullat kätkivät sisäänsä: salaattisekoitusta, pinaattia, seesaminsiemeniä, pellavansiemeniä, kylmäsavulohta, lasinuudeleita, kurkkua, paprikaa, parsakaalia, porkkanaa ja avokadoa. Auringonkukansiemiäkin toki olisi voinut laittaa, mutta ne eksyivät tällä kertaa vain kuvaan saakka.

 

 

Erilaisia nuudeleita ja riisipaperiarkkeja saa esimerkiksi Vii-Voanista Hakaniemestä tai mistä tahansa itämaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista. Riisipaperiarkit ovat ohuita ja hyvin herkästi rikkoutuvia. Kun ne kastaa veteen, niistä tulee löysiä ja tahmeita, jolloin ne saa helposti rullattua kiinni.

Tässäpä vielä lyhyt oppimäärä rullien tekoon:

1. Kasta riisipaperiarkki veteen ja aseta se lautaselle, niin että pieni osaa jää lautasen ulkopuolelle. Näin rullaaminen on helpompaa aloittaa, kun koko arkki ei ole liimaantunut lautaseen kiinni.

2. Aseta haluamasi täytteet keskelle arkkia. Huom, älä ahnehdi. Muuten rullista tulee jättipötkylöitä ja niiden syöminen voi aiheuttaa hankaluuksia..

3. Aloita rullaus itsestäsi päin. Käännä riisipaperi täytteiden yli. 

4. Käännä reunat, eli rullien päädyt kiinni. 

5. Paina samalla hieman täytteitä, kun rullaat pötkön loppuun asti. Valmis! 

 

 

Rullia on myös helppo ottaa töihin evääksi mukaan. Rasiaan vaan muutama rulla ja lisäksi pieneen kastikekippoon soijaa, niin lounas on katettu. Kevyttä, terveellistä ja herkullista.

 

 

Eikun rullailemaan ja dippailemaan! 

 

- R -

Ladataan...
Regina J.

Ihanaa naistenpäivää tasapuolisesti kaikille!

 

Keräsin muutamia hauskoja päivän teeman mukaisia kuvia ja mietelauseita Pinterestistä ilahduttamaan erityisesti meitä naisia.

 

Ja viimeisinpänä, muttei vähäisimpänä oma lempparini:

;)

Uskokaa itseenne. Olkaa omanlaisianne. Pysykää vahvoina. Unelmoikaa. Toteuttakaa unelmianne. 

Whatever it is, You can do it!

 

- R -

Pages