Herkullinen tonnikalasalaatti

Retkireitillä

Tätä tonnikalasalaattia on tullut tehtyä pitkin kevättä todella monta kertaa. Opiskelijan ruokabudjetilla se on kohtuullisen yksinkertainen, mutta siitä riittää useammaksi päiväksi ja mikä parasta, se ainoastaan paranee jääkaapissa!

Friseesalaattia
2 Royal Gala -omenaa
Punainen paprika
Kirsikkatomaatteja
Pakasteherneitä

Turunmaa -kermajuustoa
1 tai 2 purkkia tonnikalaa paloina öljyssä

Pese friseesalaatti ja revi se salaattikulhoon. Kuutioi omenat, paprikat ja pilko kirsikkatomaatit. Sulata pakasteherneet. Kuutio kermajuustosta haluamasi määrä. Lisää tonnikalat öljyineen salaattikulhoon ja sekoita. Anna salaatin hieman mehustua jääkaapissa tai nauti heti. Bon appétit!

Salaattia voi piristää esimerkiksi melonilla, viinirypäleillä, siemenillä, kurkulla jne. Itse jätän tästä normaalisti katkaravut pois, mutta palkkapäivän kunniaksi päätin kerrankin vähän herkutella lisää. Kastikkeena olen käyttänyt ainoastaan tonnikalapurkin öljyä, sillä en liiemmin itse välitä salaattikastikkeista.

Toinen versio tästä samasta salaatista on niin, että vaihdan tonnikalan broilerisuikaleisiin ja omenat cantaloupemeloniin. Tätä broilerisalaattia on tullut ylioppilaskirjoitusten aikaan syötyä niin paljon, että salaatti odottaa uutta intoa sitä kohtaan edelleen. Hieman pelottaa, että tämän tonnikalasalaatin kohdalla käy samoin, on se vaan yksinkertaisuudessaan niin hyvää!

Oikein mukavaa viikonloppua :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.