Onko kotisi in vai out?

RetroPrinsessa

En ole mikään sisustustrendien seuraaja. Tai siis seuraan kyllä, mutta en juurikaan noudata niitä. Joskus saatan innostua jostakin uudesta jutusta ja poimia sen kotiini, mutta mitään koko kodin trendein aallonharjalla ratsastamista en harrasta. Oikeastaan minusta tuntuu, että kun joku asia nousee oikein pinnalle ja kaikki hankkivat kotiinsa sen tai sisustavat innoissaan kotinsa jollakin uudella kuumalla tyylillä, kokee koko juttu hyvin pian myös inflaation.

Vuosia sitten innostuin tai oikeastaan hurahdin maalaisromanttiseen tyyliin ja sisustin koko kotini kyseisen teeman ympärille. Jonkun aikaa kaikki tuntui hyvältä, kunnes yhtäkkiä kyllästyin ihan totaalisesti. Nykyään jo pelkkä Home sweet home- teksti saa minut voimaan pahoin. Kyllästin itseni kyseisellä tyylillä niin, että enää en sitä kotonani halua nähdä, vaikka muistona tuolta ajalta onkin meillä edelleen sohva. Onneksi sitä voi kuitenkin vähän muokkailla sohvatyynyillä. 

Joku aika sitten törmäsin tähän artikkeliin ja täytyy sanoa, että allekirjoitan noista OUT-kohdista oikeastaan kaikki. Vaikkakin esim. korkeakiilto jossakin jutuissa pieninä määrinä, näyttää minun silmääni edelleen hyvältä. Ehkä tämä johtuu siitä, että minulla ei ole kotona koskaan ollut mitään korkeakiiltoista, joten en ole siihen kyllästynyt. Sitten taas tuosta IN osiosta en ole ainakaan vielä innostunut marsala-väristä, enkä ihan hirveästi metalleista enkä marmorista. Toisaalta sellaisesta rouheasta (ruosteisesta) metallista pidän joissakin jutuissa. Sitten taas tuo laatu ja perinteet-kohta lämmittää kovasti sydäntäni, vaikka minulla ei olekaan varaa teetättää huonekalujani kädentaitajilla.

Mutta mikäs se on minun meidän juttumme sisutuksessa tällä hetkellä...

Sanotaanko vaikka, että väri ja perinteet. Mummojen vanhat käsityöt, eriparisuus ja keräily.

Olen myös huomannut, että tykkään kovasti eripari verhoista, mikäli niissä on jokin yhdistävä tekijä.

Henkäyksen ohuet materiaalit ikkunassa kiehtovat myös. Tiiättekö tälläiset "ei verhot". Nämä löysin Ikeasta 0,99€/metri. Ei nyt ehkä osu ihan laatu ja perinteet-kategoriaan, mutta minä yhdistelenkin surutta uutta ja vanhaa, kaupasta hankittua ja käsin tehtyä.

Vanhat huonekalut. Rakastan <3

Kukkaset, ehkä nopein sisustusjuttu mitä voi kotiinsa hankkia pikkurahalla. Myös räsymatot ovat vieneet sydämeni.

Jykän ja isäni kammotukseksi myös tyynyt ovat aina olleet heikko kohtani, niitä pitää olla paljon ja erilaisia.

Mummon ja ystävän käsityöt, priceless.

Tässäkin ystävän maalaama taulu. Ja nuo maatuskat, niitä voisin ryhtyä vaikka keräilemään. Oih!

Viimeisein ihastukseni on tämä Ikealainen säilytyskärry. Rrrrakastan suorastaan!

Mitkä ovat sinun lempijuttuja kotonasi? Seuraatko trendejä vai kuljetko omia polkujasi? Olen niin utelias kuulemaan. Nappaa vaikka kuva ja laita kommenteihin. 

Ihanaa viikonloppua!

Kommentit

L / Tänään kotona (Ei varmistettu) http://lkotona.blogspot.fi/

Minä sisustan silleen, että itse tykkään. Ihan sama, onko muotia vai ei. Esiemerkiksi tuo marmori: meillä on keittiössä lattiassa ja pöytälevyissä marmorikuviointia (sehän kai oli muotia 90-luvulla). INHOAN. Ja heti kun on rahaa, vaihdan ne. Olkoonkin maalaisromanttisuus vanha juttu, tykkään siitä silti.

Raissi
RetroPrinsessa

Sepä se just on. Silloin on kotona hyvä olla kun se on sisustettu silleen ku ite tykkää :D

Vau mikä vauva!

Ohhoh mähän oon kerrankin melkein aallonharjalla, kun ton listan out-jutut on munkin mielestä aika out :D paitsi että mun trendit vaihtuu niin hitaasti, että ne ei missään vaiheessa ehtinyt olla ees kovin in... mut en tiedä mistä sit tykkään, kun noi in-jututkaan ei niin miellytä mua. Meilläkin on muuten porukoilla paljon marmori-tasoja ja pienempiä juttuja, siks ne nyt ei ainakaan oo mun silmään mitenkään muotijuttuna kovin huumaavia. No, laatu ja kestävyys sen sijaan toki on in :)

Raissi
RetroPrinsessa

No joo, jos mulla ois ylettömästi rahaa niin ehkä voisin vaaleat marmoritasot keittiöön asennuttaa :) Ehkä eniten siks, ku ne on kuulema niin kätevät. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mua miellyttää kovasti hyvin samanlaiset sisustusasiat kuin sinuakin. On edesmenneen isoäidin kutomat räsymatot, reippaita värejä ja sellaista mummonmökkimöisyyttä. Tämän lisäksi löytyy ikean puhdaslinjaisia skandinaavisia designkopioita hieman hillitynmissä sävyissä (kun aitoihin ei vielä pysty). Pienesineet ja astiat sitten ovatkin ihan aitoa suomidesignia Arabiasta kaikenlaisiin pienempiin suunnittelijoihin.

Keinutuolille pitäisi saada raivattua tilaa ja tahtoisin mahduttaa vielä pari perintöräsymattoa jonnekin lisää. Ryijy odottaa myös seinälle ripustamista.

Maalaisromantiikka ei uppoa, eikä marmori. Mattapintaiseksi kuitenkin maalasin iloisen värisiä kalusteita jo pari vuotta sitten.

Raissi
RetroPrinsessa

Kiva kuulla, että täällä on muitakin "heimolaisia" sisustusmaun suhteen :)

Mimosa

Mul on paha tapa oikeesti tykätä monesta sisustusjutusta mitä blogeissa on. Esim. Hayn tarjotinpöytä on oikeesti musta tosi ihana, vaikka onkin tommonen blogipöytä. Mutta sitten on näitä trendejä joita en ymmärrä, kuten just toi marmori, HYI!

Itellä on myös outo tapa tykätä mahdollisimman monesta täysin erilaisesta sisustustyylistä. Kuten hyvin minimalistinen, rouhea ja selkeä tyyli sekä ihana mummonmökki raanuineen ja räsymattoineen. Ja tästäkin postauksesta löysin tosi monta mäkintykkään kuten räsymatot, raanut, maatuskat (keräilen!), tyynyt, arkku, eripariverhot, pinnatuolit (joita mieheni inhoaa ja siks meil ei oo yhtään niitä kotona nyyh), eriparituolit jne.

Raissi
RetroPrinsessa

Tiiätkö, mulla on tuo just sama! Maailmassa on liikaa ihania sisustyylejä. Mullakin saattaa mieli muuttua hetkessä ja koko sisustus vaihtaa tyylisuuntaa yks kaks. Tällä hetkellä tuntuu tosi hyvältä nämä jutut kotona, mutta joku kaunis päivä kaikki voi muuttua... 

Mia K.
Voi taivas

Hyvä postaus!

voi, kuinka vaikeeta määrittää ;) Pidän niin monesta, kauniista yksityiskohdista, avaraan, kodinomaiseen/kodikkaisiin elementteihin, rentoa, ei liian pelkistettyä, vaan elämää nähneitä huonekaluja, ja historiaa. Uskon jotenkin, että koti muotoutuu pikkuhiljaa perheen näköiseksi :)) nyt tosin, mulla on jollain tasolla totaalinen ähky kaikkea mahdollista kohtaan?! Huomioin sen jo tuossa viime vuoden puolella. Jotenkin on saanut tarpeekseen kaikista ns tyyleistä. Olen myös takuulla lukenut, ja selannutkin sisustuslehtiä etc blogeja aivan kyllästymiseen saakka ;))

Oikeasti nyt jäin miettimään, kun juurikin muutin maalta kaupunkiin, 200 m2, tähän 20m2 yksiöön, että en halua mitään huonekaluja! Toki tänne ei edes mahdu mitään ;) mutta, seuraava oikea koti, kun se joskus taas löytyy, teen sitä pikkuhiljaa, rauhassa :) 

Rakastan huutokauppoja, kirppareita etc löytötoreja! Ehkäpä se unelmien koti onkin vasta tulossa ♡

 

Raissi
RetroPrinsessa

Noinhan se taitaa just mennä. Se oma unelmien koti muuttaa muotoaan ja tyyliään ihmisen kasvaessa ja kehittyessä ja asuinpaikkojen muuttuessa ;) Rakenna pesääsi rauhassa.

Mariaa
Hömppätaivas

Voi vitsit, tuo sisustus näyttää ihan sellaiselta kun itsekin haluan sitte, kun on enemmän tilaa kuin 50 neliötä. Ihanaa kun on kuvia kodista, jossa on muitakin värejä kuin vain valkoista, harmaata ja mudanväristä. :)  Mun sisustus on kanssa tollasta aika eriparista, keittiön tuolit on samanlaisia, mutta eri värisiä, olohuoneen matto turkoosi-pinkki ja verhot violetti-harmaat. Miellyttää omaa silmääni, joten mitä väliä trendeistä. 50- ja 60-luvun huonekalut, kuten pöydät ja lipastot ovat ihania, niitä kun löytyisi jostain kohtuuhintaan. Mutta sitten sieltä Ikeastakin löytyy kivoja juttuja aina välillä. :D

Raissi
RetroPrinsessa

Kiitos! Minä välillä mietin, että pitäiskö tällaisella jo melko kypsän iän omaavalla pariskunnalla olla hillitympi kodin sisustus, muttaku ei pysty. Joskus olen yrittänyt sellaista musta-valkokomboa jollain tehostevärillä, mutta blaah, rupes tylsistyttämään tosi nopsaan. 

Kommentoi