Ladataan...
RetroPrinsessa

Vihdoinkin se alkoi minullakin, LOMA! Pikaisesti kuvaterveiset täältä Ivalon mummilasta ennen mökille lähtöä. Viime lauantaina lähdimme Helsingistä kohti Ivaloa. Jykä, Saana, Päivi-täti ja minä pakkauduimme meidän autoon ja suuntasimme kohti Iisalmea. Iisalmessa yövyimme Dallas-fiiliksissä hotelli Seurahuoneella, jossa sattumuksien kautta meille järjestyi saunaosastolla varustettu sviitti. Kävimme myös tutkailemassa Jykän mummolan, joka on ollut vuosia tyhjillään. Henkeni salpautui useita kertoja kaikkien niiden aarteiden keskellä, mitä vanha talo piti sisällään.

Iisalmesta köröttelimme nuorimman veljeni luokse Rovaniemelle, jossa viihdyimme kolme yötä. Kävimme Angrybirds-puistossa ja testasimme kesäkelkkaradan. Minä vammautin kelkkaradalle eksyttä sopulia laskemalla sen ylitse. Heidi, veljeni avovaimo laski perässäni, ja päätti sopulin kärsimykset laskemalla toistamiseen tämän ylitse. Aika etova tunne muuten ajaa sellaisen pehmeän, elävän olennon päältä.

Eilen saavuimme Ivalon mummilaan. Rantasauna ja kalasoppa oli jo valmiina meitä odottamassa. Kohta pakkaamme auton ja ajelemme Inarijärvelle mökkeilemään. Aurinko paistaa ja ilma on lämmin, mikä on harvinaista näillä leveysasteilla meidän lomamme aikana. Tästä harvinaisuudesta lähdemme laiturin nokalle nyt nauttimaan. Ihanaa kesää sinne ruutujen toiselle puolelle.