Ladataan...
Ripaus raakaa

Meillä on muutto käynnissä justiinsa ja syöminen on ollut mitä on, kun kaikki tavarat on hujan hajan ja energiaa nolla ryhtyä hääräämään köökissä pitkän päivän jälkeen. Eilen väänsin nopeesti edellisen postauksen mustikka-kaakao-smoothien ja nams, se on kyllä niin herkku ja nopea tehdä, pistin tuplamäärän banskua ja sekä chian- ja hampunsiemeniä ja tuli täyttävä.

Tällä viikolla kaivan kyllä mehukoneen esiin, jotta saan taas tällasen energiabuustauksen aikaiseksi, jollaisen tein viime viikolla. Törrrrky hyvää ja piristävää. Tyrneistä tulee kiva kirpeys, sillä muuten mehu on aika tasapaksun makuista. Sitruunakin toimii tässä kirpeyden tuojana, jos haluaa.

Appelsiini-porkkanamehu

3 appelsiinia

2 isoa porkkanaa

Kourallinen tyrniä

Mehusta.

Eikö ollutkin haastava resepti taasen, hih!

 

Ladataan...
Ripaus raakaa

Nyt pärähtää helppo ja maistuva smoothie, olkaapa hyvä. Makoisa herkku, joka toimii erityisesti välipalana, iltaherkkuna tai jälkkärinäkin.

Mustikka-suklaasmoothie

*vajaa desi kohmeisia mustikoita

*banaani

*n. kaksi desiä kaakaosoijamaitoa (tai jos käytät yksittäisiä tetroja, niin koko tetra, 2,5 dl)

(*1/4 tl vaniljajauhetta, 1 rkl chiansiemeniä tai 1 rkl hampunsiemeniä, halutessasi vaikkapa myös 1 tl viherjauhetta)

Hurauta aineet smoothieksi ja nauti. Helppoa kuin heinänteko!

Ostin tosiaan tuollaisia yksittäisiä, pieniä "trippi"kokoisia juomia litran sijaan, koska harmittavan usein käy niin, etten ehdi kaikkea käyttää. Nuo pienemmän pakkaukset tulee siis taloudellisemmaksi, vaikka litrahinta hieman korkeampi onkin.

Seuraavaksi ajattelin kokeilla hasselpähkinämaitoa ja hampunsiemeniä kera banaanin, ehkä tujaus maapähkinävoita joukkoon..mmm!

 

Ladataan...
Ripaus raakaa

Pari päivää sitten satuin telkun ääreen Mitä tänään syötäisiin -ohjelman aikaan ja siellä loihdittiin nopeasti kanakeitto. Kanakeittoa harvoin, jos koskaan, tulee tehtyä, lähinnä se on tuttu jostain amerikkalaisista sarjoista, joissa ryystetään chichen soupia flunssassa tai sydänsuruissa.

Kun keitto vielä syntyi niinkin tavallisesta raaka-aineesta kuin koipi, päätin testata ja toimihan se hyvin. Liemikuutioitakaan ei tarvittu (ja jos tarvitaan, suosittelen Reformin liemijauhetta tai -kuutioita, toimii tuhat kertaa paremmin kun keinotekoiset arominvahvenneklöntit), sillä tarvittava maku tuli jo broilerista itsestään.

 

 

Pages