Ladataan...
Ripaus raakaa

Bongasin uuden tuttavuuden kaupan erikoismaitohyllyltä, nimittäin hasselpähkinä-riisimaidon. Hasselpähkinämaitoa olenkin jo testannut, mutta en yhdistelmää riisin kanssa. Täytyy sanoa, että tykkäsin kovasti, sillä pähkinän maku ei puskenut liikaa läpi.

Tämä jos mikä toimii herkullisen smoothien pohjana.

Tällä kertaa yhdistin maitoon seuraava:

Hasselpähkinä-smoothie

*1 banaani

*1 rkl hampunsiemeniä

*1 tl ruusunmarjajauhetta

*Reilusti riisi-hasselpähkinämaitoa

Blendaa. Jääpalat toimisivat tässä varmasti hyvin ja seuraavaksi ajattelin testata, miten tämä maito sopii banskupehmiksen kanssa.

Ladataan...
Ripaus raakaa

Jee! Hyvä Leijonat! Komea saavutus ja Selänteen haastattelu lopuksi oli piste i:n päälle.

Ja nyt viikonlopun kunniaksi hieman wrappejä. Nämä ovat nyt kietaistu ihan kaupan vehnälettuihin, jotka kieltämättä maistuvat melkoisen plantuilta. Sellaisilta, että niistä maistaa sen, että ne säilyvät vaikka vuodesta toiseen. Tarkoitus on ollut testata itse tehtyjä tortillalettuja, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi.

Wrapit

*Tortillalettuja

*Salsaa/creme fraisea/guacamolea

*Tomaattia

*Kurkkua

*Salaattia

*Avokadoa

*Yrttejä, kuten basilikaa

*Mustapippuria

(*Kalkkunaleikettä)

Levitä tortillaletulle haluamaasi kastiketta. Pilko vihannekset todella pieniksi suikaleiksi ja levitä ne letun päälle. Lisää myös hieman salaattia ja yrttejä, sekä rouhaisu mustapippuria. Rullaa tiukaksi paketiksi. Wrapit voivat hyvin olla jääkaapissa tovin, sillä ne mehustuvat samalla.

Leikkaa ennen tarjoilua joko suupaloiksi tai puolita kahtia.

 

Ladataan...
Ripaus raakaa

Tässä mielenkiintoinen listaus siitä, mitkä tuotteet kannattaisi ostaa luomuna ja minkä kohdalla voi suosia "tavallistakin". Toki Suomessa tilanne voi olla esimerkiksi kotimaisen omenan ja perunan kohdalla eri, ja ehdottomasti ainakin mustikan. Mutta paljon listalta löytyy myös sellasia kasviksia, jotka tuodaan tänne muualta. Ja vaikka mansikka olisi kuinka kotimainen, on meidänkin punaposkiset herkkumarjat melkoisen kyllästettyjä torjunta-aineilla. Käsittääkseni suomalaiset saavatkin suhteessa eniten torjunta-aineen jäämiä kehoonsa juuri mansikoista, mikä kertoo määristä, sillä varsinainen satokausihan on kovin lyhyt.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2002/05/30/torjunta-aineilta-ei-voi-valttya

Tässä vanhassa Kuningaskuluttajan artikkelissa on mielenkiintoista tietoa torjunta-aineista. Esimerkiksi EU:ssa saa käyttää noin 700 torjunta-ainetta, Suomessa 140 (sekin kuulostaa hurjalta luvulta). Suomalaisista elintarvikkeista eniten torjunta-ainejäämiä on löydetty rukiista. Sen jälkeen eniten jäämiä on löydetty mansikasta, kaurasta, vehnästä ja porkkanasta. Suurin osa, noin 90 prosenttia torjunta-ainejäämistä, löydetään ulkomaisista elintarvikkeista. Kärkisijaa pitävät omena, päärynä, ruis, viinirypäle ja appelsiini.

 

Pages