Ja niin minä sinua olen kaivannut

Se on ollut tunne jonka olen kieltänyt. Peittänyt itseltäni. En ole antanut sille valtaa, olen yrittänyt unohtaa. Haudata se niin syvällä, ettei se enää nousisi pintaa. Mutta vieläkin, yhä uudestaan se saapuu aalloittain. Tunne joka valtaa kehon ja mielen. Ikävä ja kaipuu. Kaksi suurta ja voimakasta.

Ikävä. Ikävä sinua. Ikävä ystävyyttämme. Ikävä rauhallisia aamuja, tunteja, hetkiä metsäpoluilla. Ruuhkavuodet. Aika joka lentää. Sinä vanhenit, heikkenit, kipeydyit. Annoit kaiken ja oli aikasi mennä. Päästin sinusta irti. Itkin kesäsateen verran ja nyt aallottain sinua kaipaan. Olet muistoni kauneimmista kesäpäivistä. Olit oma hevoseni, oma voimavarani ja ystäväni. Ei vuodet auta sinua unohtamaan. Olet aina osa minua, osa unelmaani.

Kaipuu. Kaipuu sinne jonnekkin. Kesäisen pellon viereen. Sinne missä laidunsit. Kaipuu hevosen selkää, lähelle. Tallin hajut, hiljaiset aamut. Olen tämän kaiken yrittänyt unohtaa ja peittää. Sanoa itselleni etten enää tarvitse. Olen päässyt yli. On liian kiire eikä rahat riitä. Silti kaipuu. Kaipuu on suunnaton. Osa minusta on kadonnut. Se minkä osasin, sen mistä nautein, mikä teki minut onnelliseksi on poissa. Se olen nyt ymmärtänyt.

Unelma. Unelmani elää. En ole sitä vielä antanut pois. Kerran jo luulin etten enää uutta hevosrakasta kohtaa, etten enää hevosten maailmaan soluttaudu, mutta nyt. Kaikki on toisin. Kerran kun selkään taas nousin. Tunsin sen. Elän ja hengitän. Olen tässä. Olen läsnä kaikilla aisteilla. Ratsastan, tunnen liikkeet voimakkaat. Me sovimme yhteen sen tiedostin ja nyt aina uudestaan kaipaan luoksesi. Sinä annat minulle toivon ja uskon paremmasta huomisesta. Jaksan eteenpäin kunhan saan hetkeni. Hetken omassa rauhassa. Hetken hevosten keskellä.

Aikaisemmin harrastin ratsastusta aktiivisesti ja omistin hevosen. Aloittelen harrastusta uudestaan. Tässä mietteeni tämän hetken fiiliksistä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *