Kolmekymppinen on kauniimpi kuin kaksikymppinen

Rönsy

Oletteko huomanneet, että ihmiset eivät suinkaan ole kauneimmillaan kaksikymppisinä vaan kolmekymppisinä? Toki sillä ehdolla, etteivät ole tätiytyvää tai ukkoutuvaa sorttia, pitävät huolta terveydestään jne. 

Ihan myytti, että nuoruus ja kauneus kuuluisivat yhteen.

Kolmekymppisen kasvoista puuttuu lapsenpyöreys, jota voisi kutsua myös tyhmyyspyöreydeksi. Kolmekymppinen on huomattavasti varmempi itsestään ja kolmekymppisellä on tyylinsä. Mutta ei vielä ryppyjä!

Simppeli esimerkki: katsokaa kolmekymppisiä missejä ja verratkaa missiaikojen kuviin. Ja pätee myös miehiin.

Laittaisin kuvia, mutta oikeudelliset syyt. Vaikka Tanja Karpela, Rita Strömmer, Anna-Leena Härkönen, Jenni Vartiainen. Kuka tahansa futaaja. Leonardo DiCaprio. Ketäs muita? 

Aika poikkeuksetta kolmekymppiset ovat myös fiksumpia. 

t. Joanna, 32.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

En ole kyllä huomannut vastaavaa:) Itse sua vuoden nuorempi ja tutuissa ihmisissä ulkonäön kehitys mennyt kymmenessä vuodessa huonompaan suuntaan.

Ehkä tuo tuntuu, että 10v vanhoissa kuvissa yleensä vaatteet, hiukset jne. on hieman ajastaan jäljessä ja siksi niistä tulee sellainen epäkypsä fiilis.

Eerika
Bättre liv

Itse ainakin olen kauniimpi tänään kuin epäkypsänä pyöröposkisena kaksikymppisenä! :) Ne jotka ovat pitäneet itsestään huolta oikein hehkuvat!

Vierailija (Ei varmistettu)

Harmi että data neittideittailusta todistaa keskimääräisen ikäpreferenssin olevan toisenlaisen: http://blog.okcupid.com/index.php/the-case-for-an-older-woman/

Pineapplehead

Hm... Olin parikymppisenä hoikempi ja kapeakasvoisempi sekä huomattavasti pirteämmän näköinen. Nyt kolmekymppisenä kannan pusseja silmieni alla, tukkani hapsottaa, naamani on pyöristynyt, samoin vartalo... Näytän väsyneeltä ja "nelikymppiseltä". Onkohan sillä jotakin tekemistä asian kanssa, että minulla on lapsia? Hm...

Pineapplehead

Unohtui mainita, että fiksumpi kyllä olen nyt kuin reilut kymmenen vuotta sitten. ;)

Kanelibasilika

Täysin samaa mieltä! :)

Eliitti ja kärsijät (Ei varmistettu)

No huhheijaa. Vai Tanja Karpela kauniimpi nyt kuin missiakoina? Ymmärrän kyllä pointtisi, mutta Karpelan käyttäminen esimerkkinä siitä... sanat loppuu...

Vierailija (Ei varmistettu)

Samaa olen kuullut. Poikaystäväni mielestä ulkonäköni on muuttunut vain parempaan suuntaan vuosien myötä ja samaa hän on sanonut monista muistakin ikäisistämme (+30) tutuista naisista. Ehkäpä se on se oman tyylin löytäminen ja itsevarmuus mitkä hehkuu. Tykkään itsekin katsoa peiliin enemmän nyt kuin kymmenen vuotta sitten. Toki näen päivittäin todella kauniita parikymppisiä tyttöjä joiden siloposkia ihailen. Itselleni taitaa sopia kuitenkin kolmekymppisen kokeneet kasvot (ja aivot!) paremmin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla tulee kohta kolmeviis täyteen, eli parikymppisajoista on liki se 15 vuotta (kääk). Mielestäni oon nykyään paremman näköinen - oon löytänyt oman tyylini, osaan kantaa kroppani sellasena kuin se on - kai se itsevarmuus sitten siellä hehkuilee.

Kyllä, kiloja on tullut, ja naururypytkin sinkoilee silmäkulmissa, lapsistakin on vähän väliä huolta, mutta silti koen olevani tyytyväisempi ulkonäkööni kuin ikinä parikymppisenä.

Samaa mieltä! Huomaan tämän itsessäni ja myös monissa ystävissäni. Perheellisiä aika ei ehkä ole kohdellut niin armollisesti mutta meitä lapsettomia kyllä. Sitäpaitsi itsevarmuus on aina upeaa! 

Joanna Palmén
Rönsy

Lapsenteko saattaa kyllä vaikuttaa, ei ehkä kaikkiin mutta kuitenkin. Ja tottakai muodin muuttuminenkin vaikuttaa ja saa ihmiset vanhoissa valokuvissa näyttämään herkästi hölmöiltä. 

Piti nyt aamun ratoksi vähän kuvaguuglata tota Karpelaa, ja sepäs olikin hauskaa, suosittelen. On sillä ollut hyvät ja huonot hetkensä. 

Vierailijatäti (Ei varmistettu)

Meinasin kirjoittaa että " ja viiskymppiset ne vasta hyvännäkösiä ovatkin! " mutta peiliin vilkaistuani totean, että ihan mieluusti sen oman kakskymppisen naaman ja kropan ottaisin takaisin. Siitä se alamäki sitten alkoi.

Todellakin on! Jotkut tuossa kommentoi lastensaannin negatiivisesta vaikutuksesta. Mun ystäväpiirissä lastensaanti on vaikuttanut positiivisesti, viimeinen lapsenpyöreys on kadonnut kasvoilta ja tilalle on tullut entistäkin kauniimmin erottuvat piirteet. Jotenkin myös kolmenkympin kieppeillä alkaa näkyä sellainen luottamus omaan kroppaan, kyky kantaa itsensä ylpeydellä ja oma tyyli alkaa olla löytynyt. Joillain nuo kaikki on tietty hanskassa jo parikymppisenä.

Mutta toisaalta kyllähän ne kaksikymppiset on kauniita kuin mitkä! Ne vaan ei usein itse ihan tiedä sitä tai sitten tietävät sen ihan liian hyvin. Ehkä se on niin, että kymmenen vuotta sitten olin ehkä kauniimpi kuin nyt, mutta nyt olen huomattavasti viehättävämpi :).

Kumiankka
Kelluva maailma

En ole samaa mieltä, yleisesti ottaen. Olen itse kolmevitonen, ja selailin Suoli24:n treffipalvelun tarjontaa muutama viikko sitten. Rehellisyyden nimissä on pakko sanoa, että ikähaarukkani naiset tässä palvelussa masensivat minut. Omassa peilissä voi vielä kuvitella vaikka kuinka nuoren ja raikkaan lärvin, mutta jos naispuoliset ikätoverini näyttävät siltä minkä minä aina kuvittelin nelivitoseksi, niin todennäköisesti nuorekkuus on kadonnut omistakin kasvoistani.

Toisaalta taas kauneus ja seksikkyys eivät ole synonyymejä. Lähes poikkeuksetta minusta kolmekymppiset naiset ovat parikymppisiä kanssasisariaan seksikkäämpiä, koska he ovat henkisesti kiehtovampaa seuraa. Kaksikymppisenä älykkyys on yhtä kuin akateeminen koulutus, kun taas kolmenkymmenen paremmalla puolella se on elämänkokemuksen terävöittämä. Summa summarum: kaksikymppinen voi olla kauniimpi niin kauan kun pysyy hiljaa.

Joanna Palmén
Rönsy

Kiitokset kommenteista, ja Kumiankka, tervetuloa Lilyyn! Luin blogikirjoituksesi ja arvelen, että palstani lukijoissa on monia, joita kiinnostaa:

http://www.lily.fi/juttu/panetus-huorat-vs-kylma-jarki

Odotan jatkoa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.