Ladataan...
Rönsy

Parasta vastalääkettä väsyttävän työviikon jälkeen oli tämmöinen viikonloppu: Perjantaina töistä suoraan vetämään treenit käsipallotytöilleni. Lauantaina koko päivä Kirkkonummella turnauksessa (ei nyt mennyt ihan putkeen, tultiin kuudenneksi kahdeksasta joukkueesta). Sunnuntaina SM-sarjapeli, joka harmittavasti hävittiin ja joka todella harmittavasti meni päällekkäin käsipallon miesten MM-finaalin kanssa. Kiirehdin kotiin ja ehdin nähdä toisen puoliajan ja jatkoajan, mahtava peli! (Lukijoiden yleissivistystä ajatellen kerron vielä, että Ranska voitti Tanskan.)

En oikein itsekään ole vielä ymmärtänyt, että tämmöistä elämäni taas on, vaikka lopetin pelaamisen pari vuotta sitten ja kuvittelin nyt nauttivani vapaista illoista ja viikonlopuista. Mutta en valita. Aloin valmentaa viime syksynä ja se on ollut paras ideani moneen vuoteen. Tytöt ovat suloisinta maailmassa, ja myös rasittavinta ja vaikeinta. Kai siksi juuri on niin palkitsevaa joskus onnistua niiden kanssa.

Niin sanotusti asiaan. Eilen illalla myöhään, kun tulin leffasta (Kuninkaan puhe, rönsyilen ja suosittelen lämpimästi), havahduin Lauttasaaren metrotyömaan kyljessä tämmöiseen kylttiin:

Olin kai aivan tuubassa kolme tuntia aiemmin juomastani yhdestä siideristä, kun en heti tajunnut tekijää, vaan oli käytävä tuolla nettiosoitteessa katsomassa, että ketkäs "kriitikot" nyt ovat asialla. No persujen vaaliehdokas tietenkin. Ottamatta hänen poliittisiin mielipiteisiinsä tällä kertaa yhtään kantaa totean vain, että mainonnan kurssit on käyty, ja populismin myös. 

Ladataan...

Ladataan...
Rönsy

Kuuntelin Keskon pääjohtajan kokovartaloministeripuheen, ja nyt pelkään, että tämä Matti Halmesmäki joutuu eroamaan typerien juttujensa takia. Joo, pelkään, sillä siitä olisi enemmän haittaa kuin hyötyä. 

Tapanani ei ole kauheasti puolestella sovinistiäijiä, mutta tällä kertaa nämä Keskon äijät ovat ihan oikeassa sanoessaan, että kommentit on irrotettu asiayhteydestään ja että kohu on melkoisen ylimitoitettu. Ylimitoitettu mutta mittatilaustyötä lehdistön kohutarpeisiin. Lehdistön kollektiivinen ajatuskupla meni näin: Kylläpä sattui sopivasti, että vielä Kesko! Audi-mies on helppo yhdistää Keskoon eikä tuosta handicap-lausunnostakaan ole vasta kuin 16 vuotta!

Systeemi on hemmetin kaksinaismoralistinen. Joku riittävän hyväpalkkainen pomo sanoo yhden väärän sanan ja sitten yritetään kaikki yhdessä, että saisiko sen erotettua, vaikka ei kai kukaan edes loukkaantunut. Nämä innokkaat tasa-arvotalkoolaiset ovat muuten samoja, jotka vain viikkoa aiemmin julkaisivat samasta ministeristä salaa uimarannalla otettuja bikinikuvia.

En tiedä, mutta jos minä olisin Mari Kiviniemi, niin kyllä ne bikinikuvat lööpissä ja otsikot tyyliin Pääministeri latasi simpsakan profiilikuvan tai Mari Kiviniemellä on upea vartalo, katso! ärsyttäisivät enemmän kuin tämä pää-kokovartalo-vitsailu.

Jos Halmesmäki vielä joutuu eroamaan tai saa potkut, kohta kukaan ei enää uskalla sanoa mitään. Kukaan ei anna haastatteluja, yrityksistä lausuntoja jakelee ainoastaan joku sloganeita toisteleva tiedottaja ja pomoiksi päätyy entistä värittömämpiä tyyppejä (värikäs ei tietenkään ole synonyymi seksistiselle). Ja tyhmät hirtetään.

Ladataan...

Pages