Ladataan...
Rönsy

No ei. Yritin putsata töhnää grillistä. Grilliritilä ei tullut yhtään paremmaksi, mutta kynteni, käsivarteni, vaatteeni, kesäasuntoni kylpyhuone ja muutama ovenripa sai tummasävytteisen koristelun. Jännää ainetta, ei vesiliukoista.

Ladataan...

Ladataan...
Rönsy

Olen Lohjalla, siskoni kodissa hoitamassa maailman rakkainta eläintä, kuvassa. Ajattelin asustaa täällä ensi viikonkin, tarvitsen rauhaa ja toipumisaikaa flunssasta, joka alkoi tietysti viimeisenä työpäivänäni ennen kesälomaa.

Lohja.

Luin äsken sairasvuoteella loppuun erään ystäväni tulevan romaanin, jossa yhtenä teemana on kaupunkilaisten ja maalaisten suhteet. Tuore lukukokemukseni on epäilemättä vaikuttanut seuraavaan ajatuskulkuuni.

Myönnän, että olen aika surutta naureskellut siskoni nykyiselle kotipaikkakunnalle. Juntti-duunari-ABC-Lohja. Nenänvarttani pitkin katsellut, tuhahdellut ja ivannut (Lohjan Rantajamit, snyf!). Oikein kliseisen helsinkiläisesti.

Kesällähän kaikki on tietenkin toisin. Täällä on sinisiä järviä, vihreää kesä-Suomea, paljon mökkejä ja mökkiläisille kunnon palvelut. Nyt täällä viihtyy helsinkiläinenkin.

Äsken kävin Lohjan K-supermarketissa, jossa taisi olla juhannussunnuntain kunniaksi yksi työntekijä, typötyhjät leipähyllyt (itsepaistettavaa Pirkka-naan-leipää lukuunottamatta) ja muutama mummoasiakas. Ja sitten oli ruskettunut sortsimies aurinkolasit otsalla, kylmänä sadepäivänä. Kesäasukas.

Ja katos, sillä oli kaverikin. Yhdessä lappasivat Sandelsia ja makkaraa kärryyn ja puhuivat välillä kännykkään.

Itselläni tukka hapsotti ja paita repsotti ja nenänalus punoitti, hyvä jos ei räkä roikkunut. Silti kesäasukas hymyili mulle! Ensin luulin että flirttasi mutta sitten tajusin että pilkkasi. Samalla pilkkailmeellä se katsoi kaikkea siinä keskolaisten eineshyllyjen keskellä. Kassajonossa joku huonosti kävelevä mummo oli parkkeerannut kärrynsä omituiseen asentoon niin, että kesäasukas joutui kiertämään. Silloin se jo ihan avoimesti puisteli päätään ja pyöritteli silmiään.

Ihmisvihamielinen minä näin ajatuskuplia kesäasukkaan pään päällä: voi näitä onnettomia ihmisen irvikuvia, mitä tuokin naisparka säätää kärrynsä kanssa, menisi lääkäriin niin hoitaisivat tuon lonkan kuntoon, kauhea läävä, kuka täällä voi asua näiden junttien kanssa, no, onneks me saatiin meiän kaljat ja ajellaan ihan just takas mökille rillaamaan ja vedetään siellä vaimoille säkenöivän terävää läppää junttilandiasta, johon me ei luojan kiitos kuuluta.

Toki on mahdollista että tulkitsin kaiken väärin ja miehet olivat oikeasti onnellisia lohjalaisia menestyjiä ja hymyilivät kanssaihmisilleen vilpittömästi. Joka tapauksessa itse aion jatkossa ylenkatsoa vain niitä, jotka ovat naurettavan, rehvastelevan kesäasukkaan näköisiä. Miljoona kertaa nolompaa kuin junttius.

Itsehän olen aina vain tyylikäs ja fiksu. Hauskoja juhannuksen rääppeitä kaikille maalla ja kaupungissa!

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Rönsy

Tänään tulin miltei suoraan ruotsinlaivalta ja turnausmatkalta töihin, täällä odotti painotuore lehti, jossa on kaksi kantta. Kumpi on parempi?

Olen nukkunut viime ajat kahden sentin retkipatjalla koululuokan lattialla 13 teinin ympäröimänä, kulkenut päivät kurahousuissa ja kumisaappaissa mutavelliksi muuttuneella ruohokentällä, huutanut kentän laidalta ohjeita sateessa paleleville tyttöparoille, komentanut, kehunut, moittinut, selittänyt, esittänyt fiksua aikuista. 

Olen siis hieman eri moodissa kuin edellisviikot täällä Rönsyssä. Olen tyttömoodissa.

Iltaisin retkipatjalla kuuntelin Imagen kansinaisten uutta levyä ja erityisesti biisiä Tytöt.

Sua ei ole tehty

kenenkään kylkiluusta

ei raudasta tai puusta

Mistä tyttöjä tehdään?

No ne on toisia aineita,

mistä tämmöset koostuu

ne kasvaa ihanaksi, 

pärjää pakon eessä, 

kun itsensä ne itse kasvattaa.

Mulla on siis hieman vaikeuksia asettautua takaisin tähän keskusteluun. Vaikka miehet ja naiset olisivat miten kusipäitä tahansa, niin tytöt on ihania.

Mutta siellä lehtipisteissä, uudessa Imagessa sitä keskustelua nyt kuitenkin on. Ja sitähän on myös yli 500 kommenttia täällä Rönsyssä. Samoin tunnistesivulta Miehet vastaan naiset löytyy paitsi mun bloggaukseni, myös muut Lilyssä aiheesta kirjoitetut ja täällä ja jutussani sivutut bloggaukset. Jos kuka vaan Lilyn bloggaaja haluaa osallistua keskusteluun tai kirjoittaa aiheesta omalla palstallaan, niin mieluusti jutun saa tägätä tuolla samalla tunnisteella, siis Miehet vastaan naiset, niin se tulee näkyviin tuolle samalle sivulle. Ah, tekniikka, kehitys!

Ja vielä sananen Eliitistä ja kärsijöistä, nimimerkistä joka inspiroi minut koko projektiin ja antoi otsikon jutulle.

Meillä oli meiliyhteys (luullakseni hän oli sama henkilö). En ainakaan toistaiseksi saanut häneltä hänen lupaamaansa "avaavaa" meiliä, sillä hän kadotti keskustelua seurattuaan motivaationsa:

Noissa blogijutuissa, mitä olet laittanut, en ole kertaakaan nähnyt sellaista, että olisit vaikka selannut nettiä ja pyrkinyt näkemään sen tuskan, mitä naiset aiheuttavat miehille. Kaikki mitä voin sinulle kirjoittaa, on kirjoitettu jo suomalaisillle keskustelupalstoille, satojen ja tuhansien samanlaisten poljettujen miesten toimesta.

Kävimme aiheesta vielä vähän meilinvaihtoa, mutta en viitsi sitä täällä enempää lainata, jotta hänen anonymiteettinsä ei vahingossa vaarantuisi. Mutta terkkuja vaan nimimerkille, voit kernaasti yhä osallistua keskusteluun tai lähettää sen meilisi, jonka lupaan julkaista. Kiitos keskustelusta ja toivon sulle parempaa jatkoa!

Pages