Rouva Keto, ruokabloggari.

Rouva Keto

Rouva Keto on ollut sivupersoonani jo jonkin aikaa ja nyt kun tuli tilaus uudelle elämälle alkaen vuodesta 2019, päätin laittaa Rouvan töihin tuosta lorvimasta. Pääasiassa Rouva on hengaillut Instagramissa tähän saakka. Päästin hänet nyt siis valloilleen. Onkin ollut mukava seurata Rouvan puuhia, kovasti on ollut tuottelias emäntä näin vuoden alkuun! Tajusin, että Rouvalla on jotain sellaista osaamista ja intohimo, joka kannattaisi ilman muuta hyödyntää. Kynttilää (ja Rouvaa, voi Rouva parka :D) on tullut pidettyä vakan alla. Vai onko se maton? Ei kynttilää voi maton alla pitää. Niinhän se oli, että sinne lakaistaan kissa. Siihen en kyllä ole syyllistynyt, vaan nostanut kissan pöydälle ja juuri siksi olen tässä uudessa elämässäni. Okei, nyt lopetan nämä sekavat sananlaskut ja siirryn asiaan.

Järjestin eilen äänestyksen Rouva Keto- sivullani Facebookissa, jossa yleisö sai äänestää, teenkö tänään perjantaikokkailuksi sushia vai calzoneja. Olisin todellakin halunnut tehdä sushia, mutta kunnioitan tietenkin yleisön äänestämää tulosta ja tein calzoneja. Italia veti Japanista voiton äänin 45- 30. Teen sushia sitten toisella kertaa, koska mun on tehnyt sitä mieli jo kauan. Sushi vaan on sellaista, että sitä on aika vaikea syödä ketogeenisesti sushiravintolassa. Eihän lohta ja ravunpysrtöjä voi rääpiä nigireistä ja makit jäävät syömättä kokonaan. Se on ruokalaji, josta luulin joutuvani luopumaan... mutta; niinpä vain senkin voi tehdä ketogeenisesti! Siitä sitten myöhemmin. 

Oi kiitos hänelle, joka keksi Fat head- taikinan! Tämä läskipää on ylin ystäväni, koska siitä voi tehdä oikestaan mitä vaan (no ei sushia sentään...) Mutta siis todella monikäyttöinen taikina. Nyt siis tein siitä calzoneja eli pieniä, täytettyjä pizzoja, hyvin italialaisin täyttein.

Italialaiset ketocalzonet (8 kpl)

FatHead- taikina

175g mozzarellaraastetta

2 rkl tuorejuustoa (Philadelphia)

1 3/4 dl mantelijauhoa

1 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

Sulata mozzarellaraaste mikrossa kunnolla. Lisää tuorejuusto. Jos juustot eivät sekoitu kunnolla, laita vielä hetkeksi mikroon. Sekoita mantelijauho ja leivinjauhe ja kaada ne juustojen sekaan. Lisää kananmuna. Sekoita ensin kauhalla ja vaivaa sitten käsin taikina tasaiseksi massaksi. Kannattaa lisätä viimeiseksi taikinan päälle hieman oliiviöljyä, jolloin taikinaa on helpompi käsitellä. Ripottele leivintäalustalle hieman mantelijauhoa tai kookosjauhoa (hienojakoisempaa) ja kauli taikinasta ohuehko levy. Painele jäkiruokakupilla pyöreitä taikinalevyjä taikinasta. Tästä määrästä saat noin 8 pizzapohjaa, koosta riippuen. Voit kaulita kevyesti pohjia isommiksi ja ohuemmiksi.

Täyte

100g tomaattia

3-4 valkosipulin kynttä

1 rkl oliiviöljyä

Pallo mozzarellaa

salamia/ ilmakuivattua kinkkua/ savukinkkua

basilikaa, mustapippuria, yrttimaustetta

Halkaise tomaatit ja koverra niistä sisukset pois. Pilko pieniksi kuutioiksi. Murskaa valkosipulin kynnet. Kuullota oliiviöljyssä pannulla. Pilko mozzarella paloiksi ja lisää pannulle. Sekoittele, kunnes mozzarella sulaa. Tästä seoksesta tulee venyvä kasa. Lisää mustapippuria ja yrttimaustetta. Laita pizzapohjien päälle salamisiivu/ilmakuivattua kinkkua/savukinkkua. Lisää pohjan päälle noin ruokalusikallinen tomaatti- mozzarella seosta. Silppua päälle tuoretta basilikaa. 

Makrot per calzone: hiilihydraattia 0,8g, rasvaa 9g ja proteiinia 6g. Upeaa!

Taita pohjat puolesta välistä päällekkäin ja painele reunat tiiviisti yhteen. Paista 225 astetta 10 minuuttia. 

Nämä OLIVAT hyviä! Maistoin nimittäin yhden ja otin kuvat. Kun palasin keittiöön, ne olikin melkein syöty. Eikä kukaan ketogeenisellä ruokavaliolla oleva. Loput menivät iltapalaksi. Sellaisille, jotka eivät ole ketogeenisellä ruokavaliolla. Joten siis söin yhden. No toisella kertaa sitten. 

Arrivederci !

Rouva Keto

Kommentoi