Toimiva vaatekaappi - osa 3

RP

Tässä postauksessa kerron, mitä minun peruspuvusto pitää sisällään. Lue Toimivan vaatekaapin 2 osa täältä! Toimiva vaatekaappi-idea on oiva ratkaisu pukeutumisen eri pulmiin. Se auttaa sinua luomaan puvuston, jossa kaikki vaatteet sopivat keskenään yhteen. Ei enään hutiostoja vaatekaupoilla, koska tiedät mikä omaan peruspuvustoon sopii. 

Usein vaatekaapista löytyy montaa erilaista tyyliä. Ja hyvä niin! Ei ole tarkoituskaan survoa kaikkea vaatteita yhteen muottiin. Kuitenkin, kun rakennetaan perustaa, on hyvä pysytellä ainakin toisiaan lähellä olevissa tyyleissä. Oma pukeutumiseni on tällä hetkellä melko casuaalia. 

Kun rakennat vaatekaappisi peruspuvustoa, niin mieti, mihin pukeudut. Oletko toimistotyössä vai onko sinulla kenties työasu työnantajan puolesta? Oletko kotiäiti ja vietät paljon aikaa lasten kanssa? Käytkö ystävien kanssa usein ulkona, teatterissa tai ravintoloissa? Mieti kolme tilannetta, joihin joudut eniten pukeutumaan.

Minun kolme tilannettani esimerkiksi ovat kotona lasten kanssa, asiakastapaamiset sekä koulu. Suurimmassa osassa näistä ehdottomasti on ajan viettäminen lasten kanssa. 

Tämän nykyisen puvuston kokosin tammikuun alussa, kun huomasin, että useampi edellisen puvuston vaatteista roikkui päälläni turhan suurina. Olin koonnut edellisen puvuston viime kesänä, kun osa raksauskiloista oli lähtenyt. Nyt niitä oli lähtenyt vielä lisää. Tässä uudessa puvustossa on kuitenkin siinäkin hienoinen ongelma, vaatteista nimittäin osa on minulle liian pieniä. Taidan siis päästä ihan pian vaateostoksille! 

 

Yhdintelmäasujen yläosiksi olen valinnut vaaleanroosan collegotakin sekä valkoisen puuvillatakin. Strechfarkut toimivat alaosina sekä poikkeuksellisesti olen valinnut toiseksi alaosaksi mekon.

 

Peruspuvustoon kuuluu myös viisi erillistä paitaa. Minulla ne ovat ihana, merinovillainen paita (House of Lola), valkoinen peruskauluspaita, tummansininen toppi, farkkutunika (joka itseasiassa on ihanan pehmeää modaalia!) sekä tummansininen 3/4 hihoilla oleva paita. 

 

Erilliset alaosat minulla on hieman boyfriend-tyyliset farkut sekä aina ajattomat ja tyylikkäät chinot.

 

Näiden perusvaatteiden ympärille on helppoa alkaa kokoamaan omaa, laajempaa kokonaisuutta. Tämä tiivis paketti on kuitenkin kätevä sellaisenaan ottaa mukaan vaikka reissuun. Ja kun tietää aina sen olemassa olevan pohjan, on helppo muistaa onko vaatekaapissa vaatteita, jotka sopivat jonkun harkitsemasi vaatteen kanssa yhteen! 

Mikäli sinua kiinnostaa enemmänkin satsata vaatekaappisi sisältöön, on väri- ja vartalomallianalyysit oiva keino tähän. Olen huomannut, että aikaisemmin värejä kaihtaneet asiakkaat ovat löytäneet värianalyysin myötä omat tehostevärit. Myös oikeanmalliset vaatteet luovat sopusuhtaisen kokonaisuuden pukeutumisessa. On kiva tietää, mitä malleja ja värejä pukeutumisessa kannattaa suosia. 

Mitkä ovat sinun lempivaatteesi? 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.