Asioita, joita teen stressaantuneena

regatta.jpeg

Olen ollut viime aikoina aika stressaantunut. Töissä on menossa monenlaista, ja omassa elämässä on myös muutama pallo liikaa ilmassa yhtä aikaa. Tästä tulikin mieleen listata asioita (huom. kohta kaksi), joita teen stressaantuneena:

Kuuntelen Harry Pottereita äänikirjoina. Kuulemma äänikirjojen kuuntelu laskee verenpainetta (erittäin tarpeellista minulle ja korkealle verenpaineelleni). Koska olen EHKÄ joskus ennen saattanut jo lukea Potterit, tiedän jo mitä tapahtuu, joten eipä tarvitse jännittää. Vesa Vierikon ääni on myös hyvin rauhoittava ja auttaa nukahtamaan. Tapasin kerran erään ihmisen, joka aina epämukavuustiloissaan halusi katsoa Harry Potter -elokuvia, joten ehkä tässä on jotain universaalia?

Teen listoja KAIKESTA. En pelkästään tekemättömistä töistä, vaan ylipäätään kaikesta mitä haluan muistaa tai jotenkin selkeyttää elämässäni. Tällä hetkellä minulta löytyy puhelimen muistiinpano-ohjelmasta paitsi To Do -lista ja ostoslista, myös lista elämäntapojen parantamisesta, matkakohteista jonne haluan matkustaa, ja lukuisia listoja eri tyyppisiin juttuihin liittyvistä ideoista.

Siivoan. En tajua ihmisiä, jotka pystyvät meditoimaan sillä tavalla perinteiseen tapaan ja henkistyneesti risti-istunnassa rentoutusnauhoja kuunnellen. Mutta toisaalta eipä minun tarvitsekaan, minulle siivoaminen on aina ollut äärimmäisen meditatiivista. Lisäksi siivoaminen antaa hallinnan tunteen tilanteissa, joissa joskus tuntuu siltä, että kaikkea on vain liikaa.

Onko teillä jotain hyvä stressinhallinnan keinoja, normaaleja ja hyväksi todettuja? Tai jotain vähän oudompia, mutta ihan yhtä lailla hyväksi todettuja?

***

Kuva ei liity mihinkään oikeastaan millään tavalla, mutta otin sen kun olimme menossa ensimmäiselle paritanssitunnille. Kaunis ilta ja kivaakin oli!

hyvinvointi terveys mieli tyo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *