Kommentti sulla on housuissas

Ruskeat Tytöt

Pari sanaa blogin kommentoinnista. Minä toivon paljon keskustelua, vaikken itse aina ehtisi olla äänessä muiden töiden vuoksi. Minun kanssani saa ja pitää olla eri mieltä, myös ja etenkin jos olet ruskea tyttö.

Mutta. Minun ja meidän ei tarvitse sietää vihapuhetta tai paskanjauhantaa. Se ei ole keskustelemista tai sananvapautta, se on rasismia, ennakkoluuloja ja esiintymä yhdestä isoimmasta syrjinnän muodosta, eli väheksymisestä. Sen tarkoitus on lannistaa, suututtaa ja viedä huomio olennaisesta, eli siitä, että me olemme kaikki ihmisiä.

Tämän blogin tarkoitus on ottaa haltuun mediatilaa, joka perinteisesti on ollut varattu valkoisille ihmisille tai heidän keksimilleen narratiiveille rodullistetuista ihmisistä. Nyt minä kerron sulle, mitä rasismi on. Se, että minun jutut herättävät sussa kielteisiä tunteita, on hyvä asia.

Puhutaan siitä. Asiallisesti, argumentoiden, toisiltamme kysellen ja toisiamme kuunnellen.

Ei näin:

1. Jos nimimerkkisi on Kafferi tai asut siinä asunnossa, missä Kafferin ip-osoite sijaitsee, lopeta välittömästi. Tästä lähin kaikki kommenttisi poistetaan saman tien, koska olet trolliksi tosi keskinkertainen ja epäviihdyttävä, eikä ketään kiinnosta sinun ajatuksesi Haitin mustista ja Dominikaanisen mulateista tai siitä yhdestä intialaisesta, jonka kumminkaimasi joskus palkkasi karvaasti pettyen ja siitä kanadanmatkasta jonka joskus teit, jolloin huomasit miten tyhmiä mustat on ja miten fiksuja ja filmaattisia kiinalaiset osaavat olla.

 

2. Jos olet valkoinen mies, ja koet rodullistettujen ihmisten seksuaalisen käyttäytymisen tai puolisonvalinnan uhkaavaan olemassaoloasi, suosittelen tämän naistenlehtiblogin sijaan esimerkiksi psykoterapiaa. Kelasta voi siihen saada tukea, ja minä ainakin mielelläni annan tulonsiirrolla verorahojani hyvään tarkoitukseen.

Kuinkas montaa valkoista tai mustaa poikaa sinä olitkaan pannut, että tiedät niin hyvin miten nämä asiat menee? Minä olen aika helvetin montaa, ja voin sanoa, että vieläkin himottaa molemmat ja kaikki siltä väliltä. Sellaisia me jotkut naiset ollaan, me halutaan seksiä, lapsia ja hyvä asioita elämässä.

Uutinen: rasismi ei ratkea sillä, että eriväriset ihmiset lakkaavat tekemästä tähän maailmaan lapsia, vaan sillä, että sinä haet mitä pikimmiten apua fiksaatioosi tuntemattomille miehille tehtyjen ympärileikkausten vaikutuksista heidän erektioihinsa.

Tiedän muuten yhden valkoisen tyypin jolla seisoo just nyt, ja sen nimi on Freud.

 

3. Kukaan ei ole väittänyt, että monikulttuurisuus, maahanmuutto tai rodullistettu suomalaisuus olisivat täysin ongelmattomia ilmiöitä. Niin kuin eivät ole muutkaan yhteiskunnan ja ihmiselämän rajapinnassa tapahtuvat muutokset, kuten vaikkapa talouskasvu, kaupunginosien gentrifikaatio tai avioerot.

Meidän pitää pystyä keskustelemaan vaikeistakin asioista. Tälle keskustelulle on lähteeksi tarjolla muutakin kuin mitävittua, iltalehden neljä vuotta vanha juttu, optulan yli 30-sivuisen raportin yksi liuska, josta siitäkin suurin osa on graafia jota sinä et mitä ilmeisimmin osaa tulkita, tai yksityishenkilön roskiksesta kaivettu tiliote ja henkilötunnus.

 

4. Ennen kuin tulet tänne seuraavan kerran, niin keksi jotain omaa. Luuletko, etten ole ennen kuullut että olen/en ole kuin Lola Odusoga/Umayya Abu-Hanna/Sara Chafak/Ben Zyskowicz/Pete Parkkonen? Luuletko, etten ole ennen kuullut olevani ”ihan hyvä kirjoittamaan, mutta turha rasisminillittäjä”? Luuletko, ettei minulta ole ennen kysytty olenko saanut kaiken elämässä rasistikorttia viuhuttamalla/panemalla pomomiehiä? Luuletko etten ole kuullut läppiäsi toteemieläimistä/pelleistä/kiintiömamuista/yöntiinoista/hiekkaneekereistä/epäsosiaalisesta aineksesta/loisista/neekeriprostituoiduista/ryssähuorista/islamilaisista aivopesijöistä hiekkalaatikolta saakka? Luuletko etten ole ennen kuullut, että kyse on identiteettikriisistäni?

Totta helvetissä kyse on identiteettikriisistäni! Tuliko se todella yllätyksenä? Haloo! Sinä aiheutat minulle sen identiteettikriisin rasismillasi, rotuerottelufantasioillasi ja sillä, että yrität määrittää ja väheksyä minua vastentahtoisesti.

Mutta sinä et enää määrää täällä. Siinä sulle identiteettikriisi. Mene sinne mistä olet tullutkin, runkkaamaan peräkammariin ja itkemään löysä märkä muna kädessäsi heti perään sitä, ettei kukaan seksikäs, älykäs, ruskea, valkoinen tai violetti tyttö edes huomaa, että sinä ole olemassa muutoin kun internetin isossa, globaalissa maailmassa.