BeautyBlender vs. Make-up Blender

Saara Sarvas

Tuotteet saatu testiin maahantuojilta

Kuka muistaa vielä reilu vuosi sitten hypettämäni meikkivoidesienen, BeautyBlenderin? Tuolloin vertailin vain verkkokauppojen kautta saatavilla ollutta sientä Suomessa myytäviin verrokkeihinsa, joista yksikään ei oikein vakuuttanut minua. Nyt tuo ihmeellinen muna on virallisestikin saapunut Suomen kamaralle, mutta samassa rytinässä ovat saapuneet myös sen haastajat.

Tässä postauksessa ajattelin vertailla originaalia BB:tä, sekä hyvin potentiaalista haastajaa, Hyvän Olon Maailman Make-up Blenderiä.

Molemmilla on hyvät puolensa, eli lopullinen ostopäätös on kiinni jokaisen omista mieltymyksistä. Tahdotko omistaa aidon ja alkuperäisen BB-sienen, vai houkuttelisiko edullisempi ja toimiva haastaja kuitenkin enemmän? Kokeiletko ensin yhtä ja sitten toista? Pidätkö kovemmasta vai löysemmästä munasta? Mistä minä sen tiedän?! Kunhan vain heittelen kysymyksiä ilmaan :D

Lue tämä postaus ja tee omat päätöksesi, senkin hupsu lukija! ;)Erilaiset meikkimunat nousivat ensin meikkaajien ja sitä kautta myös kuluttajien suureen suosioon muutama vuosi sitten, kun originaali BeautyBlender löysi tiensä markkinoille. Kosteana käytettäväksi tarkoitettu sieni täytti mystisen aukon meikkivoidesiveltimien ja klassisten kolmiosienten välistä. Ylemmässä kuvassa näet tämän postauksen aiheena olevan kolmikon sekä kuivana että märkänä - tarkemmat vertailukuvat näet myöhemmin.

Pyöreällä ja pehmeällä sienellä meikkivoiteen saa puffattua iholle ohuesti tai peittävästi sen kosteutta ja käytettyä tuotetta vaihdellen. Ihon ei jää levitysjälkiä tavallisten sienien "terävistä" reunoista, eikä meikkivoidesiveltimen harjaksista. 

Sienen terävä kärki sopii loistavasti kasvojen pienten ihoalueiden käsittelyyn ja erilaiset valovoiteet ja peitevoiteiden häivytykset ovat sen avulla helpompia toteuttaa tasaisesti. 

Riippuen siitä kastellaanko sieni kokonaan vai käytetäänkö sitä kuivana, voidaan sen avulla myös levittää eri meikkivoidekoostumuksia. Parhaimmillaan sieni on omasta mielestäni nestemäisten ja voidemaisten tuotteiden kaverina, mutta tietyissä tilanteissa myös meikkipuuterin tai mineraalipohjan levitys on perusteltua.

 

Nämä sienet ovat lyhyesti sanottuna arkimeikkaajan helpoin askel meikkaamisen "seuraavalle tasolle", jossa meikkipohja on hieman paremman näköinen ja sen meikkaamiseen käytetään hieman tavallisesta rutiinista poikkeavaa tekniikkaa.

Kaikki voivat hyvin elää ilman tällaisen lisävälineen hankkimista, mutta hei, lukisitko tätä blogia jos ajatus meikkipussin parantelusta ei koskaan olisi käynyt mielessäsi? ;)

Alle olen listannut erilaisia syitä ja eroja kahden sienen välillä, ensin klassinen +- -lista!

 

BeautyBlender

Käydään ensin läpi alkuperäisen tuotteen eli BeautyBlenderin ominaisuudet.

+ Eri värejä

+ Eri kokoja

+ Lateksiton

+ Ainutlaatuinen ja pehmeä vaahtorakenne

+ Saatavilla myös puhdistusvälineitä

- Hinta - 20€ yksittäisestä sienestä on paljon :P

 

Beautyblendereitä myy mm. Pretty.fi!


Make-up Blender 

+ Kaksi väriä

+ Tuplapakkaus

+ Hinta (noin 11€ / 2kpl)

+ Lateksiton

+ Sisältää E-vitamiinia 

- Hieman BeautyBlenderiä jäykempi

 

Make Up Blendereitä löydät Ruohonjuuresta, muita jälleenmyyjiä voi etsiä tästä listasta.

 

Suurin ja merkitsevin ero myös näiden kahden sienen välillä on materiaalin huokoisuus. Kuten jokaisessa kopiotuotteessa tähän mennessä, on myös Hyvän Olon Maailman meikkisienessä kiinteämpi materiaali, jota ei saa näin vaivattomasti puristettua ainakaan ihan näin pieneen kasaan.

Ainoat alueet kasvoilla, joissa tällä asialla on jotain merkitystä, ovat silmänympärykset, joiden kohdalla joustavampi sieni toimii paremmin.

Siksi uusin suosikkini ovatkin BeautyBlenderin Micro Mini -munat!!

 

Micro minejä myydään kahden kappaleen paketeissa ja ne ovat niin söpöjä, että tikahdun. Minisieni on tismalleen kuin isommat sisaruksensa, vain pienemmässä koossa. Jos bravuurini olisi pohjameikin valojen ja varjojen kanssa leikkiminen - tai siis sehän on, mutta jos olisin ostopäätöstä tekevä henkilö ;) - ostaisin minisienet itselleni silmänalusten peittämistä ja erilaisia korostuksia varten. 

Olen testaillut minisieniä vasta muutaman kerran, mutta teen näistä ehkä ihkaoman arvostelunsa vielä toisessa postauksessa.

 

Tässä vielä vertailuna Make Up Blender. Kuten kuvista huomaa, ei sieni painu yhtä pieneen kasaan ja jouduin käyttämään sen puristamiseen loppuvaiheessa hieman enemmän voimaa. Koska itse meikkaaminen tapahtuu vain kevyesti ihon pinnalla, ei tällä ole käytännössä mitään väliä, paitsi ohuimpia ihoalueita meikatessa.

 

Summa summarum: Jos ostat vain toisen, et osaisi kaivata toista. BeautyBlenderissä on aina "original" -ihanuus ja pieni etulyöntiasema pehmeämmän koostumuksen takia, mutta Hyvän Olon Maailman -sieni tekee työnsä aivan yhtä hyvin. 

Kommentit

Jaana2310 (Ei varmistettu)

No jopas tuntuu typerältä nyt.. Hommasin tuon Beauty Blenderin noin viikko sitten ja olen käyttänyt niin kuin ohjeessa, eli kastellut ennen käyttöä. Nestemäisen meikkivoiteen kanssa on tuntunut että sienessä oleva vesi "ohentaa" entisestään nestemäistä meikkiä, mutta enpä silti tajunnut että voihan sitä ilman kasteluakin käyttää! :D Seuraavaksi vetelen siis kuivalla.. :P

Lullah

Just ku mä tein ostopäätöksen BeautyBlenderistä ku se on kanta-asiakas tarjouksessa Stockmannilla tämän kuun ajan olikos 15-16e! No nyt tuon alehinnan kanssa taijan ensin testata alkuperäisen, mutta seuraavan kohdalla pitääkin muistaa tutkia haastajien tarjontaa. Osaisitkos muuten BeautyBlenderin elinikää arvioida tai että minkälaisia muutoksia siinä alkaa tapahtua kun on aika vaihtaa? 

sofpof (Ei varmistettu)

Joku Stockalla on tainnut lukea sun blogia, tammikuun kantiseduista löytyy niin tangle teezer, invisibobblet kuin beautyblenderkin :D

Titoun (Ei varmistettu)

Pitkäaikainen lukijasi ja fanisi jo muinaisilta tiptoes-ajoilta ilmoittautuu nyt ensimmäistä kertaa! Olen nääs kipeästi neuvojen tarpeessa. Sain juuri piilolinssit. Itku meinasi tulla ja viedä uutuudenkarheat linssit silmistäni, kun optikko sanoi, että jos haluan pitää linssini hyvässä kunnossa, tulisi minun jättää vedenkestävä ripsiväri tai tarkemmin sanottuna öljypohjainen meikinpoistoaineeni! O_O Meinasin musertua. Joten, marssin heti kauppaan ja ostin optikon suositteleman ja muutenkin paljonpuhutun Sensai 38:n, myyjän uskoteltua silmät kiiluen;"tämä pitää taivutukset aivan yhtä hyvin kuin vedenkestävä!!" No, bullshittiähän se suoraan sanottuna oli, tai ainakaan minulla ei toiminut. Taivutukset lässähtivät aivan yhtä katastrofaalisesti kuin vesiliukoisilla ripsareilla, ja olen epätoivoinen. Sinä, lempibloggaajani kautta aikain, ole kiltti ja kerro minulle, että on olemassa piilolinssien käyttäjille SEKÄ vedenkestävälle ripsivärille soveltuva meikinpoistoaine!! ..Jota saa Suomesta tai edes inhimillisillä kustannuksilla ja vaivalla tilattua Suomeen.. :D Ja tähän loppuun, kiitos vielä blogistasi. Se on yksinkertaisesti paras. <3 Terveisin uskollinen lukijasi.

ew (Ei varmistettu)

mulle ainakin ohjeistettiin piilolinssien kanssa, että laitetaan ennen meikkiä ja poistetaan ennen meikin poistoa joten ihmettelen mitä ölypitoinen meikinpoistoaine voisi tällöin linsseille muka tehdä kun ei ole kisketuksissa keskenään?
Mutta Sensai 38 löytyy myös taivuttavaripsiväri joten olisiko se parempi? Myös apteekissa oli myynnissä joku piilolinssien käyttäjille sopiva ripsari, en vain muista nimeä ja joku joskus minulle sanonut että mikä tahansa öljytön ripsari sopisi piilareiden kanssa :) Toivottavasti ei haitannut että tulin "neuvomaan" vaikken oikeastaan muuten meikkituotteista mitään tiedä :)

Titoun (Ei varmistettu)

Joo samaa ajattelin itsekin, että mitä väliä linssien kannalta vaikka käyttäisinkin vedenkestävää. Ennen kuin oltiin optikon kanssa edes sivuttu meikkaamista, hän katsoi silmiäni mikroskoopilla ja totesi heti "Käytät näköjään vedenkestävää meikkiä, sun silmissä on ihan selkeä kalvo vedenkestävän meikin poistoaineesta." Olin ihan äimänä, mutta tosiaan ongelmana lähinnä tuo öljypitoinen poistoaine, joka kuulemma pilaa linssit alta aikayksikön. :/ Hän sanoi, että meikinpoistoainetta pääsee/jää aina sen verran, että se jättää pitkäksikin aikaa silmän pinnalle kalvon, joka tekee hallaa linsseille. Kuulemma pitäisi valita joko uusi vesiliukoinen ripsari/ meikinpoistoaine joka soveltuu sekä vedenkestävälle meikille että piilareille tai sitten vaihtaa suosiolla kertakäyttölinsseihin. Eli piilareille sopiva vedenkestävän meikin putsari siis nyt etsinnässä, vinkkejä saa antaa! :))

Titoun (Ei varmistettu)

Joo samaa ajattelin itsekin, että mitä väliä linssien kannalta vaikka käyttäisinkin vedenkestävää. Ennen kuin oltiin optikon kanssa edes sivuttu meikkaamista, hän katsoi silmiäni mikroskoopilla ja totesi heti "Käytät näköjään vedenkestävää meikkiä, sun silmissä on ihan selkeä kalvo vedenkestävän meikin poistoaineesta." Olin ihan äimänä, mutta tosiaan ongelmana lähinnä tuo öljypitoinen poistoaine, joka kuulemma pilaa linssit alta aikayksikön. :/ Hän sanoi, että meikinpoistoainetta pääsee/jää aina sen verran, että se jättää pitkäksikin aikaa silmän pinnalle kalvon, joka tekee hallaa linsseille. Kuulemma pitäisi valita joko uusi vesiliukoinen ripsari/ meikinpoistoaine joka soveltuu sekä vedenkestävälle meikille että piilareille tai sitten vaihtaa suosiolla kertakäyttölinsseihin. Eli piilareille sopiva vedenkestävän meikin putsari siis nyt etsinnässä, vinkkejä saa antaa! :))

Elsa K. (Ei varmistettu)

Mulle optikko sanoi aikoinaan samaa, mutta oon nyt käyttänyt kuusi vuotta piilareita ja meikannut normaalisti välillä vedenkestävällä ripsarilla ja välillä normaalilla :) Laitan piilarit ennen meikkaamista ja otan pois ennen meikinpoistoa. Muista säännölliset silmätarkastukset!

Mariann (Ei varmistettu)

Cliniquelta löytyy high impact curling-mascara, joka pestään pois 39 asteessa. Toimii minulla paljon paremmin kuin sensai (joka muuten ainakin minulla kutittaa silmiä). En vaihtaisi myöskään vedenkestävään enää. :)

Emmi L. (Ei varmistettu)

Nappasin oman Beauty Blenderini laivalta 14,90 hintaan, eli säästin muutaman pennosen tuossa :D Eli jos joku on laivalle menossa niin kannattaa katsoa sieltä! Niin ja pakko sanoa, että olen ihan koukuttunut tohon ja se on vain ja ainoastaan tän blogin syytä, koska muutenhan en edes olis ikinä kuullut moisesta :D

Emmi L.
http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Reea (Ei varmistettu)

Hyvä kun kerroit että ton BeautyBlenderin saa Pretty.fi:stä! Oon just tekemässä tilausta sinne ja nyt lähti tuo mukaan, lukematta tätä en olisi huomannut sitä siellä:)

MuuMuu (Ei varmistettu)

Jos ei haittaa, niin voiko kysyä näin kommenttien kautta kysymyksen? Onko sinulla (tai jollain lukijalla) kokemusta Body Shopin hehkukuulista (http://thebodyshop.fi/fi/brush-on-radiance/63691/dp?openGroup=356) ja miten ne vertautuvat Guerlainin Meteorites-helmiin? Mietin siis kannattaako ostaa puolet halvempi Body Shopin versio, vai onko niin että Guerlain on todella maineensa (ja hintansa) väärti?

Kissis (Ei varmistettu) http://www.kissis.fi

Hei mun piti tehdä samanlainen postaus, ilman tota miniversiota! Mut en mä nyt sit ehkä jaksakaan. :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.