Behind the Scenes: Ra-ta ta-ta

Saara Sarvas

Ratatata vaan kaikille! Joko alkaa olla pashat mahassa ja lampaanviulut puhtaaksi perattuna? Meidän pääsiäinen mökillä sujui vallan mainiosti, ja kotona kuvia selatessani havahduin siihen, etten ole jakanut yhtään behind the scenes -materiaalia parin viikon takaisista kuvauksista! Musavideokuvaukset ovat aina melkoisia henkisen ja fyysisen kantin koettelemuksia, mutta aina niistä on hengissä selvitty.

Sanon heti tähän kärkeen, että kiitos jo etukäteen, että ei keskitytä kommenttiosiossa siihen kuinka paljon ihoa kenelläkin näkyy ja missä <3

Paitsi tietysti, jos herää kysymyksiä siitä, mitä sille iholle on milloinkin tehty ;).

 

Kuten tavallista, en saanut videokuvausta edeltävänä yönä unta kuin kaksi hassua tuntia.. Olen Annan kohdalla tottunut siihen, että elän ja hengitän aina kulloinkin vireillä olevan projektin mukana. Välillä oikein liimaudun ärsyttävän äidillisesti niihinkin projektin palasiin, jotka eivät suoraan sanottuna kuulu minulle millään tavalla :D 

Anna on mun ensimmäinen ja pitkäaikaisin vakioasiakas, ja niin tärkeä ystävä, että mitä ikinä tapahtuukin, en ikinä tahdo katsoa taaksepäin ja ajatella että olen itse ollut tiimin heikko lenkki. Tämä lausunto naurattaa, kun miettii ja katsoo monia meidän vuosien varrella julkisuuteen päästämää juttua... :D On ollut keijusiipeä ja ties ja vaikka mitä.

Kaikelle osataan onneksi nauraa, ja jatkaa eteenpäin hieman nälkäisempinä!

 

Kun suunnittelimme tätä videota ja sen visuaalista puolta, aloin jo henkisesti valmistautua siihen, että tuo lauantai tulee olemaan työntäyteinen.. Tämän videon kohdalla isoin ongelma, kuten aina, oli aika. Ohjaajamme, Hannu Aukia, on yksi maailman kärsivällisimmistä pomoista, ja osasin todella arvostaa hänen kanssaan työskentelyä, kun pääsimme vihdoin maskitiimin kanssa hommiin. 

On täysin eri asia tehdä yhden hengen meikki ja hiukset tavallista kuvausta varten, kuin puunata artisti esiintymiskuntoon, ja kontrolloida samaan aikaan itselle vielä hieman tuntematonta maskitiimiä. Pienten säätövaikeuksien kautta kuitenkin päästiin voiton puolelle, ja kuvaamaan.

 

Tämä kuva on otettu alkuillasta, kun koko maskihuone on jo räjähtänyt käsiin, ja paikalla on meikattu osa n. 40 extraajasta.. Buukkasin mukaani reilun kasan assistentteja, jotka olivat kyllä päiväni pelastus.

Sain tulehtuneen ranteeni pois paketista vain muutamaa päivää ennen kuvauksia, ja se kipeytyi ikävästi päivän aikana. Huokaisinkin onnesta, kun tiesin että voin luottaa töitäni assareiden käsiin.

Kirsi, Matti, Laura ja Anu, erityiskiitos teille neljälle pitkästä päivästä ja huikeasta työstä.

 

Kuvauslokaationamme oli hylätty kaasutehdas, josta löytyi mainio soppi jos toinenkin. Aurinkoisen päivämme aloitimme tietysti hautautumalla parkkihallin uumeniin. 

Anna ja neljä lead-tanssijaamme olivat jo aiemmin treenanneet kertsin päälle pidemmät koreografiat vanhan kunnon Markku Haussilan kanssa. Meille kaikillehan Markku on tutumpi Maila Sairaana, joka teki cameon myös valmiissa musiikkivideossa :D Videolla Mailan meikistä vastasi Matti Järvelä.

 

Ohjaaja aukio pohtii, mitä tekisi kaikilla extra-tytöillämme.. 

Tämä kuvauspäivä poikkesi kaikista aiemmista dramaattisesti ihmismääränsä takia. Aiemmin kuvausryhmämme on kokonaisuudessaan ollut korkeintaan n. 10 hengen kokoinen, mutta tällä kertaa porukkaa oli lähemmäs 50! Suuri osa avustajista oli omaa kaveriporukkaamme, ja kuvauspäivä sai aivan uutta maustetta kun riehumassa oli niin paljon tuttuja kasvoja.

Omien rekrytointiemme lisäksi paikalle saapui myös ryhmällinen tanssikoulu DCA:n oppilaita, jotka jaksoivat workshop-päivänsä päälle jorata vielä monen monta tuntia kameroiden käydessä.

 

Voi veljet, tuota Aukiaa.. Olen tehnyt miehen seurassa neljä tai viisi videota, ja tyyppi on kyllä puhdasta kultaa. Räjähtelevää ja ylitsepursuavaa energiaa, eläytyvää ohjausta ja visioita toisensa perään.

Teen tämän herran seurassa mieluusti myös seuraavat viisi videota.

 

Kuten teaser-postauksessa kerroin, kuvauksiin pakattiin mukaan myös 7kg glitteriä. Kyllä. Seitsemän kiloa. Tilasin tavarat suoraan tehtaalta aasian perukoilta, koska euroopasta tilattuna sama määrä olisi tullut huomattavasti kalliimmaksi.

Mä olen vuosia halunnut tehdä glitter-bodypaintin videokuvaan, koska stillissä kimalle ei vaan toistu yhtä kauniisti. Heti tämän räjähtävän värikkään biisin kuullessani ilmoitin, että tähän videoon se sitten tehdään, tapahtui mitä tapahtui! Koska aikataulumme oli mitä oli, tein viimeisenä kuvatun glittermaalauksen meikkeineen ja hiuksineen tunnissa.

Miley-korttia tässä kohtaa esiin veteleville tahdon vielä näin etukäteen muistuttaa, että viimeisten vuosien aikana glitteriin ja metalliväreihin ovat verhoutuneet mm.: Lady Gaga, Kesha, Beyonce, Kim Kardashian, Charlize Theron, J-Lo ja Rihanna. Pyörä, uudestaan keksiminen jne. :D

Glitter on vaan parasta ja voisin uida siinä kuin Roope Ankka kolikoidensa keskellä.

 

Meidän leikeissä glitteriä tosin lensi vähän muuallekkin, kuin laulajan kroppaan. En olisi koskaan arvannut että 7kg lentää ilmoille niin nopeasti! Sen taivaalla lentelyä upeampaa oli vain se efekti, minkä koko kaasutehdas lattoilleen sai.

 

Ai missä oli bileet? Täällä oli bileet.

Glitterin lisäksi ilmassa lenteli savua, jauhoja ja erilaisia paperivalmisteita, joiden ansiosta ilma oli sakeaa kuin baareissa vanhoina pahoina aikoina, kun tupakointi sisällä oli vielä sallittua. 

 

Kun kaikki tarvittava oli purkissa, oli vielä aika sekoilla ennen viimeisiä asuvaihdoksia ja ulkokuvia.

 

Harmi, että olin tosi kiireinen sillä aikaa, kun crew pesi ja luuttusi tämän lattian.....

 

Mä olin sillä aikaa muuttamassa Annaa eläväksi glitter-kebakoksi. Aion kyllä toteuttaa tämän lookin vielä uudemman kerran hieman pidemmällä aikataululla ja lämpimässä studiossa - en nimittäin tahdo pistää Annaa enää ikinä makaamaan hypotermian partaalla kylmän glitterliiman armoille.

Nostan joka kerta kuvauksissa ihan älyttömästi hattua Annalle, joka on kuvauspaikalla kukonlaulun aikaan aamulla ja tekee piiiiiitkän kuvauspäivän, ja pysyy skarppina ja iloisena alusta loppuun asti. Tyypin suusta ei kertaakaan koko päivän aikana kuulunut valituksen sanaa, vaikka aihetta olisi varmasti löytynyt :D

Onneksi homma saatiin ihmisten aikoihin purkkiin, eikä tällä kertaa jouduttu nukkumaan siskonpedissä kuvauspaikan lattialla ;)

 

Vajaa 19h kuvauspaikalle saapumisen jälkeen maskihuone näytti tältä. Istutin jäätyneen ja glitteriä rapisevan artistin istumaan peittojen alle siksi aikaa, että pakkasin tavarani.

Sen jälkeen ajoimme McDonaldsin autokaistan kautta minun luokseni, ja hyvin väsyneen suihkutuokion jälkeen istuimme sohvalle, nostimme aivot narikkaan ja katsoimme pari jaksoa vanhaa kunnon Jersey Shorea ennen nukahtamista. 

Kuten aina, aika on kullannut muistot jo nyt, ja lähtisin vetämään uuden kuvauspäivän vaikka heti <3

Tässä video vielä kerran, jos joku teistä ei sitä olisi vielä nähnyt!

Kommentit

<3 (Ei varmistettu)

Upea biisi ja video kertakaikkiaan! Huomaa kuinka paljon ootte käyttäny vaivaa tohon ja tää nyt oli kyllä kaukana matkimisesta! Kannatti värjötellä kylmässä ja tehä pitkä päivä ;)
Kuten totesitki aiemmin, mullakin tarvi pari kuuntelukertaa että aloin tykkäämään mutta nyt en vaihtais sitä mihinkään :)

Saara S.
Saara Sarvas

:*

Petra / Viilankantolupa (Ei varmistettu) http://viilankantolupa.bellablogit.fi

Huhhu. Kelpaishan noita lähäreitä glitterkuorrutteesta katsella enemmänkin. Melkonen duuni sulla &lt;3

Saara S.
Saara Sarvas

Keskellä yötä melkein mikä tahansa tuntuu isolta duunilta, mutta rehellisesti sanottuna tuo sekoilu syntyi todella nopeasti! :D

Emmi L. (Ei varmistettu)

Upean näköinen tuo glitterkuorrute!

Emmi L.
http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Saara S.
Saara Sarvas

Ihanaa, perustetaan kohta joku glitter-uimareiden kerho!! Itse kimalteita muuten löytyy edelleen pitkin lattioita - paljon :D

Jokke (Ei varmistettu)

Itse olin kovin pettynyt (valitettavasti) musavideon katsoessani. Se Miley-kortti sieltä puskee läpi niin railakkaasti, kuten jo mainitsitkin. Pelkästään kimaltavaan glitterikuorrutukseen se ei jää, vaan jatkuu myös twerkkauksen maistiaisina, betonisena tehdasympäristönä ja viimeistään tuon jo-niin-legendaarisen wrecking ball vasaran tullessa esiin. Ei siitä vaan pääse mihinkään, anteeksi.

Saara S.
Saara Sarvas

Jokke, Jokke, ei omia mielipiteitä tarvitse pyydellä anteeksi! Se, kuinka monessa musiikkivideossa vuosien varrella on ollut: 1. tehdasympäristö 2. twerkkausta 3. jonkun käyttöesineen hajoittamista lyömäesineellä, jää kyllä itseltäni tällä kertaa laskematta.

Uskallan väittää, että jokainen näistä elementeistä on silti nähty musiikkivideoilla ennen neiti Cyruksen valtakautta. Pakko tosin nostaa hattua, koska hän on selkeästi tehnyt todella tehokasta brändäys-työtä ;)

Sarahbea (Ei varmistettu)

Mulle ei iskenyt mitenkään hirveen vahvaa Miley-vibaa tosiaankaan, mutta ihmettelin kyllä, miksi juuri leka oli valittu (huomaamattomuutta?) kun oli aika oletettavissa että ihmiset yhdistäisivät sen nyt jo infamous Mileyn melko tuoreeseenkin videoon.
Mutta se, mitä Anna ja sinäkin tässä nyt argumentoineet, että vaikka missä musavideoissa on lekaa ja glitteriä ja twerkkausta ja betonia ja yms. yms. taas pistää miettimään, että olisiko sit videolle voinut kuitenkin keksiä jotain omaa? Vahvaa juttua, mistä se muistettaisiin? Nyt toi on hyvä mutta mitään ei jää oikein mieleen, ja tuntuu oikeastaan vähän "turhalta" sinäänsä hienon biisin sivutuotteella, jossa ei ole mitään artistista, vaan vähän sirpaloituu erilaisiin satunnaisiin elementteihin (- niin mikä oli sen lekan idea alunperinkään, tai monen muun asian?)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mua vähän harmittaa että toi glitterbodypaint ei ollut videossa suuremmassa osassa! Odotin sitä nimittäin tosi paljon silloin kun siitä vihjailit, olisi ollut kiva nähdä enemmän sitä. On kuitenkin niiiiin siisti juttu :D

Saara S.
Saara Sarvas

Hehe, se on vain pieni mauste joka sitoo kokonaisuutta yhteen. Mä kyllä toivoin ohjaajalta omaa Glitter-cut -versiota, missä on pelkkää bodypaintia video täynnä ;)

quiqui (Ei varmistettu)

Voin vain kuvitella kuinka kamala homma on ton glitterin peseminen pois kropasta! :D Vai olenko väärässä, lähteekö se iisistikin?

Saara S.
Saara Sarvas

Tällä kertaa jouduin kiireen takia käyttämään hellävaraisempaa kiinnitystapaa, eli pesuoperaatio ei ollut laisinkaan niin tuskainen!!

Vierailija (Ei varmistettu)

En kauheasti seuraa mainstream pop-skeneä, joten en osaa sanoa mistä tähän on kaikki ideat napattu, en ollut kuullut biisiä tai nähnyt videota ennen. Postauksesta ja kommenteista kyllä tulee selväksi että inspiraatiota on haettu jonkun muun tekeleistä. Videosta tosin näin joskus stillin jossa artistilla oli käsissään tuo leka ja kieltämättä tuli se kohuttu Wrecking Ball-video mieleen...

Musta biisi on kuitenki ihan jees jota voisin hyvinkin juostessa/tanssiessa kuunnella. Video näyttää myös hyvältä, mutta tästä postauksesta jäi jotenkin niin vahva selittelyn maku että mulla heräsi vain kysymys: _miksi ei_ voisi keksiäkin jotain ihan omaa, jota ei ole tehty lukemattomissa pop-videoissa aikaisemminkin?

Saara S.
Saara Sarvas

Tätä postausta kirjoittaessa piti hetki pohtia, miten kirjottaisin asiasta ilman, että tekstini kuulostaa kovalta puolustuspuheelta - en koe, että tämä tekele niitä kaipaa!

Ihmisillä on jostain syystä hirveän kova vertailunhalu suomalaisten artistien kohdalla, ja kun sitä vertauskohtaa lähdettiin niin kernaasti hakemaan vain yhdestä suunnasta, on mielestäni ihan ok muistuttaa, että planeetallamme on ollut elämää myös ennen 2010-lukua. 

Eikait tähän voi enää todeta muuta, kuin:

"Simpsons already did it."

empuska

Mutta järkevä veto tilannetajullisesti; jos kuvakerronnallisesti on pakko kierrättää samoja vippaskonsteja kuin mitä isossa maailmassa sen tähdellisemmin tuomatta niihin mitään uutta, eikö se ole aika selvä signaali vetää homma läskiksi? Progressiivista se insipiraatiokin on, miksi yrittää taivaita ja kuita, jos muu porukka on "Meh, tehdään tällainen peruspopbiisivideo, jossa jotain trendejä"?

Ei silleen, että jokainen video pitäisi yritellä taivaita ja kuita, mutten hirveän huolissani jaksaisi olla, kun muutoin Suomen musiikkivideoiden taso on yllättävän hyvä ja innovatiivinenkin.

möh (Ei varmistettu)

Mielestäni hieno video :-) Ei mulla kyl tuu Miley Cyrus mieleen muusta kun tosta lekasta, eikä sitäkään videolla nuolla joten mitä väliä?
Ja näin melkein aiheeseen liittyen Jersey Shore- fanina, mistä katsoitte sitä? :-D Tahtoisin niin JShore DVD:n Suomeksi tekstitettynä, mutta niitä ei tunnu olevan.

Saara S.
Saara Sarvas

Netflixistä löytyy vissiin 3 ekaa kautta - mutta alkupäähän on tiettävästi sitä timanttisinta säätöä ;D

Ehkä jopa enemmän fanitetaan Geordie Shorea, ja Anna tekee lyömättömän kovaa geordie-imitaatiota!

msr (Ei varmistettu)

"I want to go to anger management classes and share my angry stories with all of the other angry people there"
Charlotte &lt;3 oon kahminu kaikki geordie-kaudet, tunnustan.

mahtavaa (Ei varmistettu)

Aivan mahtavaa työtä! Video on kaikenkaikkiaan erittäin onnistunut ja sopii biisiin (ehdottomasti hittikamaa!). Mielestäni inspiraatiota saa hakea kukin mistä haluaa ja pitääkin saada vaikutteita ja muodostaa niistä oma kokonaisuus. Tämä on kyllä laatukamaa.

Saara S.
Saara Sarvas

Kiitos!

noraa (Ei varmistettu) http://hhanginginmycloset.blogspot.com

Mun mielestä törkeen onnistunut video, hienoa työtä! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hauskaa kattoa toi 2x nopeutettuna :D Kunnon konekiväärimäistä tykitystä toi kertsi

ninaatti (Ei varmistettu)

moikka :) mua jäi mietityttämään että mitä kaikelle tolle "jätteelle" tapahtuu kuvausten jälkeen..? miten kierrätys on hoidettu?

Saara S.
Saara Sarvas

Erilaista "jätettä" tuli lopulta about yhden jätesäkillisen verran, ja sekajätteeseen todennäköisesti päätyivät. Tuotantoryhmän pojat siis olivat siivousvuorossa :)

kahviss (Ei varmistettu)

Oivoi, Eipä oo ihme etten oo aiemmi tätä kuullu/nähny... Annal on kauheet vaatteet tos videossa, ja kauhee biisiki.. halutaan vanhat annan biisityylit takasin!!

anskuansku (Ei varmistettu)

Itsekään en ole tämän videon suurimpia faneja - öljyttyyn bikini-lookkiin ja twerkkaamiseen asti meni ihan hyvin, mutta pakko myöntää etten ymmärrä miksi videon kanssa on haluttu lähteä hakemaan tuollaista ilmettä. :D Eihän se missään nimessä ole mitenkään kammottava tai erityisen irstas, mutta jotenkin omat näkemykset siitä mikä Annan lookin ja ja hänen musiikkinsa fiilikseen sopii ei nyt kohtaa artistin/hänen tiiminsä kanssa - jatkoihan tämä aika lailla samaa linjaa kuin sen uusimman JVG-renkutuksen videon kanssa, vähäpukeisella ja seksikkäällä siis. Mutta eihän se haittaa, makunsa kullakin! Glitter-body paint sen sijaan on eeppinen, ja Annan tukka ihan tosi upea!

Nessa (Ei varmistettu) http://thelittlethingsblog1.blogspot.fi

Täälläkin fanitetaan glitteriä! Ja vaikken kovin kova Anna-fani ole koskaan ollut, niin tämä biisi ja edellinen JVG:n kanssa on jotenkin aivopeseytynyt muhun, eli tykkään.. ;)

toukopouko (Ei varmistettu)

Annan meikki on upea, mutta pakko sanoa että tuo uima-altaalla (?) kuvattu kohtaus on ihan todella hirveä. Jotenkin se ei sovi videon muuhun tunnelmaan ollenkaan enkä tajua mitä stylisti oikein on ajatellut tuota asua valitessaan. Annahan on oikeasti ihan simpsakassa kunnossa, mutta nuo roikkuvat lökäshortsit ja kettinki saavat Annan näyttämään hieman pylleröltä 5-vuotiaalta.

Ratata-rotta (Ei varmistettu)

... mutta ei missään nimessä pahalta, näin sanoisin mie! Ne on ihan totutun provot musavideovaatteet. Ja tuo sun bongaama "pylleröys", en tajua miksi se olisi paha asia... ei se haittaa jos lökäpöksysortseista jää kuntoilijalle jenkkakahvat, vai miten niitä kutsuisi.

Eka reaktioni uima-allaskohtaukseen oli: 1. Oho vau, aika epäperinteinen videokohtaus Suomen musaskenessä! ja 2. Tuo jenkkitoppi on varmaan "napattu" Rihannan musavideosta.

emmmmiiiiiiiiii (Ei varmistettu)

Ei, mua ei häiritse toi leka tai mikään Cyrukseen viittaava. Mua häiritsee toi eräs tanssija joka on jatkuvasti suu auki, se sama nainen jonka takia Tähdet, tähdet -ohjelman tanssiosuuksien seuraaminen on tuskaa. Mä en vaan voi käsittää, että miksi pitää aina tanssia suu auki. Voi taivas että voi ärsyttää aivan suunnattomasti. :D mutta huikea video, ihana Anna ja aivan uskomattoman upea toi glittertaivas!

jj600 (Ei varmistettu)

Ootteko tuntenu Annan kanssa jo ennn yhteistyötä vai ootteko ystävystyny sen kautta?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.