Geek chic: Universumien Tomu

Saara Sarvas

Viimeisen kymmenen vuoden ajan olen pallotellut suosikkikirjasarjani titteliä kahden sarjan välillä.. Toisen olen tatuoinut ihooni, mutta toisesta en ole varmaan maininnut täällä koskaan. Kyseessä on tietysti Philip Pullmanin uskomaton Universumien Tomu -trilogia, joka minun tekee mieli lukea taas kesälomani aikana uudestaan.

Kolmiosainen sarja on uskomattoman kauniisti ja yksityiskohtaisesti kerrottu tarina multiversumeista ja yhden sielun seikkailusta niiden lävitse. Itkettävän hyvä tarina, joka jokaisen pitäisi lukea! Sarjan ensimmäisestä kirjasta tehtiin elokuva Kultainen Kompassi ja vaikken ollutkaan kovin rakastunut leffakäännökseen, olisin tahtonut nähdä myös jatkon...

Mutta itse nörtteilyyn! Yksi tarinan keskeinen osa on itse kultainen kompassi, aletiometri, jonka pintaan on kaiverrettu 36 erilaista kuviota. Aletiometri on vähän kuin se meidän paljon puhuttu intuitio, joten mikäpä sen parempi muistutus sormenpäissä, kuin itsensä kuunteleminen?

Näihin kynsiin ammensin ajatusta merkeistä ja aletiometristä noin muutenkin. 36 eri kuviota en yrittänytkään mahduttaa, vaan valitsin muutaman omaa silmääni miellyttävän.

Tähän tutorialiin käytin seuraavia tuotteita:

Pohjalla kultainen lakka on Ciatén Sand Dune ja varjostuksena Make Up Storen Nesja. Vaaleassa kohdassa kuvasta ulos vierähtänyt O.P.I.:n My Vampire Is Buff ja sen päällä Art Clubin musta koristelulakka. Koko komeuden päällä on HK Girlin pikakuivattava (ja loistava) päälyslakka.

Äh, kuvasta puuttuu tietysti vielä mattalakka, joka kuitenkin näkyy tutorialissa - sekin on Ciatén!

 

  1. Aloita lakkaamalla kynnet kultaisella lakalla.

  2. Lakkaa jokaiseen kynteen vaalea neliskulmio ja jos jaksat hifistellä, mallaa kynnet niin että valkoisista osioista muodostuu kaari.

  3. Rajaa vaaleat alueet tummemmalla kultaisella kuten kuvassa. 

  4. Töpöttele kynsiin vielä vähän sotkua "patinaksi".

  5. Valitse 36 merkin joukosta ne 10 jotka sopivat taitoasteellesi

  6. Lakkaa kuvioiden kuivuttua kirkas päälyslakka kaikkiin kynsiin.

  7. Viimeistele lakkaus levittämällä mattalakkaa vaaleisiin osiin.

  8. Ihastele.

 

 

Löytyykö lukijoista Universumien Tomu -faneja?

Kommentit

Jemian (Ei varmistettu)

Universumien tomu on ihanimpia sarjoja koskaan <3

Samoin! Aivan parasta parasta!

apparition (Ei varmistettu)

Mitä vitsiä, tosi jännä kuulla että oot lukenut ne! Mä luin varhaisteininä kaikki mahdolliset fantasiakirjat, mukaan lukien nämä. Joo leffa oli surullinen epäonnistuminen, vaikka ei se nyt niin surkeasti oltukaan tehty ja olihan siinä isoja nimiä mukana! Upeet kynnet :)

hannian (Ei varmistettu)

Ihanaa! Luin kirjasarjan englanniksi ja en ole vieläkään löytänyt tämän sarjan päihittänyttä! :)

Hhhhhh (Ei varmistettu)

Löytyy! Nyt täytyy vaan tunnustaa ettei ole hajuakaan olenko lukenut sen viimeisen kirjan.. Mutta ensimmäistä olen tavannut monen monta kertaa. Ehkä pitää käydä lainaamassa sarjan muut osat jos niitä vielä löytyy.

Tuula-Äippä (Ei varmistettu)

No, äitisi on fani, tiesithän sen :)

narsessa (Ei varmistettu)

yksi megaluokan his dark materials -fani ilmoittautuu! mulla on kyseinen trilogia sekä englanniksi että suomeksi (suomeksi jotta joskus tulevaisuudessa voin lukea ne ääneen lapsilleni) ja oon lukenut ne lukuisia kertoja, viimeksi tänä kesänä. oon myös käynyt kahdesti oxfordissa fiilistelemässä tapahtumapaikkoja. :D hdm on yksi hienoimpia kirjasarjoja ikinä koska tarina on riittävän monitahoinen kiinnostamaan sekä aikuisia että lapsia.

ps. geek chic puree ainakin muhun! tätä lisää kiitos!

MEIKKULI (Ei varmistettu)

muistan että itkin ku hullu! niin nätti sarja, pakko lukee uudestaan, viime kerrast yli 10v!!! mä taidan säästää sen talvelle - marraskuussa on kivaa lämpimäs peittopesässä uppoutua toisiin maailmoihin

Kyllä löytyy! Lukenut monta kertaa ja ajattelin tässä piakkoin lukea uudestaan, kunhan muita kirjoja saa ensin alta luettua pois. Olen jopa miettinyt, että ottaisin aletiometri-tatuoinnin.

Ninneri (Ei varmistettu)

Haha aika hyvä sattuma, just lopetin viimeisen kirjan sunnuntaina :D Oon lukenut noi ensimmäisen kerran suomeksi joskus yläasteella (kiitos äikän opettajalle, jonka suositus meni ihan nappiin) ja näin vanhempana muutamaan otteeseen englanniksi. Oxfordissa asuessani kirjat oli pakko hankkia omaksi, ja ne muistuttaakin aina siitä ajasta :)

CrucifySorrow (Ei varmistettu) http://media-killer.blogspot.fi/

Se trilogia on ihan mahtava!!
Siitä on kyllä jo ihan liian pitkä aika kun sen luin, niin pitäis ottaa uusinta kierros!
Vihdoinkin joku joka tykkää kyseisistä kirjoista, elokuva kyllä oli ihan kökkö :D

Sannaaa (Ei varmistettu)

ÄÄÄÄÄÄ rakastan tota kirjasarjaa, ihan lemppari kanssa harry potterien lisäks! <3 jos ehtis lukea ne syksyllä uusiks. ihanat kynnet!

tiippa (Ei varmistettu)

Kultaisen kompassin luin joskus penskana ja rakastin sitä! Leffa oli aivan kamala :s Ja siis määhn en ole lukenut trilogian muita osia... Kultainen kompassi vaan sattui olemaan omasta kirjahyllystä :)

riia (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/rislee12/

Aiheesta periaatteesta kolmanteen, kiitos näistä postauksista ja niiden selkeydestä ! Tämmönen tunarikin osaa näiden avulla :)

prööt (Ei varmistettu)

onpa kerrassaan oudot kynnet :P en tiedä hyvällä vai huonolla tavalla..

Mansikkamaa

Kyllä löytyy, kirjasarja aivan loistava ja surullista, että leffa floppasi, koska oli ihan ok. Silti kaikkien aikojen paras fantasiakirjailija on Robin Hobb ja Salamurhaaja-ja Näkijän taru trilogit.iat.  Jotka jatkuvatkin taasen ja tilasin jenkeistä Robin Hobbin yksilöidysti signeeraaman uusimman osan. Aion myös laajentaa muihin Hobbin kirjoihin. Nimi tulee Hobb (Hobbitti ja Robin Robin Hood) Kaikki jotka olen saanut lukeamaan kyseisen kirjailijan kirjoja ovat seonneet täysin. Hobb on uskomattoman taitava kirjailija, joka ei kuvaa hahmoja ulkokultaisesti vaan sukeltaa syvellä sieluun ja ihmisen mieleen. Toivon todella, että lukisit nämä kirjat, ellet ole jo lukenut. Kirjamessuilla ja keräilijöiden joukossa kyseisistä kirjoista maksetaan jo n. 160e kpl. Onneksi omistan kaikki osat. <3

 

George R. Martin Game of Thrones ja Robin Hobb ovat ylimpiä ystäviä ja Robin fanittaa Nightwishiä ja Nightwishin Tuomas Holopainen Robinia. Tälläistä pientä trivia tietoa. :) 

 

Mutta tomusarja on myös hyvä, vaikka koen sarjan pieneksi pikkusiskoksi Hobbin upean Salamurhaaja trilogian rinnalla. Yhden negatiivisen asian Hobbin kirjat tehneet, nimittäin pilanneet kaikki muut kirjat. Kaikki muut kirjat tuntuvat önkkösiltä ja huonosti kirjoitetuilta Robinin jälkeen... Tai miltei kaikki. 

Aurinkoista viikkoa toivottelee Tiia

Koala-AM (Ei varmistettu)

Lapsuuden rakastetuin kirjasarja, meni jopa Harry Pottereiden ohi. Tässä mielenkiintoinen gradu siitä, miten käännös vaikuttaa kirjan genreen. Gradussa on tarkasteltu Universumien tomua ja kirjoitettu hyvin ja mielenkiintoisesti. Nyt onkin gradusta viisastuneena ostoslistalla kirjasarja englanninkielisenä "aikuisten" versiona.

https://tampub.uta.fi/bitstream/handle/10024/80713/gradu03644.pdf?sequen...

iinahenriikka (Ei varmistettu)

Universumien Tomu on IHANA. Sain Kultaisen kompassin joululahjaksi ehkä kolmosluokalla, ja vuosien varrella olen lukenut koko sarjan moooonta kertaa. Vieläkin ihan lempikirjojani ne kaikki, vaikka luen paljon :) Mahtavaa, että muutkin tykkäävät siitä - ja toivottavasti joku blogin lukija otti kirjavinkin korvan taakse!

laurahenriet (Ei varmistettu)

Aivan ihana kirjasarja! Luin jo ala-asteella kirjat ensimmäisen kerran ja sen jälkeen usemman kerran tullut lainattua kyseiset kirjat kirjastosta.. Kunnes ostin omakseni. Kirjoissa on aivan mieletön fiilis ja itselleni kakkos- ja kolmososat onkin rakkaimmat, samoin kuin surullisimmat. Ihanaa kun joku vielä muistaa ja puhuu kyseisestä kirjasarjasta, ensimmäisen elokuvan jälkeen trilogia tuntuu olevan taas haudattu :(. Pitäisikin lukea taas kerran!

collinedelapaix

oi Universumien tomu on ihan huippu! nuorena luin paljon, etenkin fantasiaa, ja tää trilogia nappas niin paljon että oon hankkinu kirjat myös omaks! itekin oon Oxfordissa päässy käymään, siellä reissulla kävi Lyra monta kertaa mielessä :) tästä jutusta ja näistä huikeista kynsistä inspiroituneena on pakko kyllä lukee koko sarja pian taas läpi! :) tykkäsin myös paljon Garth Nixin Abhorsen-trilogiasta, sen oon tosin lukenu vaan kerran ja noin kymmenen vuotta sitten jo kohta, joten voi olla että se ei ihan niin supermahtavaupea ollutkaan kuin muistan... onko siis kukaan muu tykännyt siitä?

ps. mikä se toinen, ihoon tatuoitu suosikkikirjasarja on? jäi vaivaamaan, voisko joku kertoa, s'il vous plaît! :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.