Huulimeikkiviikko: Huulten hoitotuotteet

Saara Sarvas

Moi! Koska asiaa ja kysymyksiä on enemmän kuin aikaa, ajattelin paneutua tällä viikolla tarkastelemaan huulia, niiden hoitoa ja meikkausta hieman joka päivä eri kantilta, jolloin postauksistakaan ei tule kilometrien mittaisia.

Aloitetaan perusasioista, eli huulten hoitamisesta. 

 

Huulten rohtuminen johtuu altistumisesta auringolle, tuulelle, kylmälle säälle, kuivalle huoneilmalle tai lukuisille muille ympäristötekijöille. Huulet EIVÄT normaalitilassaan kaipaa erillistä rasvausta tai hoitoa, mutta huulivoiteisiin on mahdollista koukuttua ja onpa ilmiöllä oma nettisivunsakin.

 

Hoitotuotteet ihan oikeasti kosteuttavat kudosta, mutta monille siitä ihan fyysisesti kosteasta pinnasta muodostuu ”normaalitila”. Tällöin rasvapurkkiin tulee tartuttua ilman oikeaa syytä. Monet koukuttuneet myös lipovat huuliaan normaalia enemmän ikään kuin kostuttaakseen huulet uudestaan. Syljen vesi vain kuivattaa huulia enemmän ja noidankehä onkin valmis.

 

 

Vieroittautuminen kannattaa aloittaa tietoisesti harventamalla rasvausväliä ja vaihtamalla mauttomaan apteekin voiteeseen, jota ei vahingossakaan tule huulilta imeskeltyä. Seinään lopettamisen seurauksena on monta tuskallista viikkoa ja auki revityt huulet. 

 

Huulten hoitotuotteet sisältävät pääasiassa öljyjä ja vahoja erilaisina sekoituksina. Kannattaa ensimmäisenä opetella erottamaan oikeat hoitotuotteet huulia ja ihoa suojaavista tuotteista. Perinteisin ja melkein poikkeuksetta joka taloudesta löytyvä suojatuote on vaseliini, joka on perusmuodossaan sekoitus hiilivetyjä! Eri valmistajien ”vaseliinit” sisältävät kemiallisesti valmistetun petrolatumin (siis suom. Vaseliinin) lisäksi erilaisia värejä ja tuoksuja ja muita ”hoitavia ainesosia”.

Vaseliini ei imeydy huuliin tai muualle ihoon. Se ei pysty läpäisemään ihoa ja muhii siksi sen pinnalla, luoden illuusion kosteudesta. Vaseliini siis ei kosteuta, vaan ainoastaan suojaa ja korjaa huulten pintaa kosmeettisesti. Luonnolliset öljyt ja vahat imeytyvät ihoon ja kosteuttavat sen vuoksi tehokkaammin. Tunnetuista ja usein käytetyistä raaka-aineista lähimpänä ihon omia kosteuttajia on sheavoi.

Huulirasvapuikkoihin lisätään usein lisäaineita tuomaan tuotteelle haluttu tuoksu, väri tai maku. Tuotteet eivät ole myrkyllisiä, sillä niitä voi kulkeutua kehoon ahkeralla käyttäjällä vuosien aikana kilokaupalla.

Edellä mainitut lisäaineet saattavat myös allergisoida osaa käyttäjistä, mutta markkinoilla on nykyään useita hypoallergeenisia tuotteita herkkähipiäisillekin.

 

 

Omat luottotuotteeni ovat Jane Iredalen Just Kissed' -huulivoide, carmex -huulivoide sekä luontaistuotekaupoista löytyvä mehiläisvoide. Kaksi viimeistä ovat tehokosteuttajia niihin hetkiin, kun mikään muu ei vain auta.

Just Kissed' taas on samankaltainen lämpöaktiivinen tuote, kuin Diorin Lip Glow, mutta siihen yhteneväisyydet loppuvatkin. Tuotteet siis muuttuvat huulilla värillisiksi huulten oman sävyn ja ihon lämpötilan vaikutuksesta. Diorin versio on geelimäinen, katoaa huulilta verrattain nopeasti, eikä kosteuta kovin tehokkaasti. JI taas on aiemminkin hehkutetusti miellyttävin tuote, jota huulillani koskaan olen käyttänyt. 

 

Huomenna on vuorossa tietoisku huulipunista!

 

p.s. Vaseliinia käytetään myös konerasvana, mutta tämä teollisuuden versio tuotetaan ja jalostetaan öljystä, kuten ensimmäinen vaseliini aikoinaan.

 

Kommentit

Patricia Spåre (Ei varmistettu)

Hienoa Sape !! (: aivan loistavaa infoa ! tais jäädä sulla kymppi taskuun :P

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitä mieltä olet Bepanthenista huulilla käytettäväksi?

Saara S.
Saara Sarvas

Patricia, Mä laskin sen varaan ;)

 

Vierailija, Samantyyppinen, kuin bevita R. Molemmissa on vaikuttavana aineena dekspantenoli, joka on B5 -vitamiinin esiaste ja kiihdyttää uusien ihosolujen muodostumista. Jos tykkää, niin miksei, mutta harvoin se on oikeasti tarpeellinen!

JonnaL (Ei varmistettu)

Kiiitos kattavasta postauksesta! Haluaisin kysyä tuosta Jane Iredalen tuotteesta. Itse kun olen koukuttunut Diorin vastaavaan, kiinnostaisi ehdottomasti kokeilla tuotakin! Tsekkasin nimittäin heti Lookfantasticin valikoimaa, mutta en ottanut sävyistä selvää, Diorissa kun tottunut yhteen ja samaan :D Mikä olisi siis Dioria vastavaa, suht luonnollinen sävy?

Saara S.
Saara Sarvas

Moi! Tosta Just Kissed'istä on siis kyseessä lip & cheek stain, jota löytyy vain yhdessä sävyssä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei korjaa jos olen väärässä, mutta eikös tuo vaseliini hoida huulia siinä määrin, että se öljykerros estää kosteuden haihtumista huulilta?

Vierailija (Ei varmistettu)

mä käytän vaseliiniä, mutta oikeestaan aika harvoin. mihin muualle sitä sopis käyttää, ettei turhana pölyttyis tuola hyllyllä? :D

India (Ei varmistettu)

Mun huulet on usein stressiaikoina aivan riekaleina kun revin niitä auki. Mikä olis silloin avuksi? Ja mistä tuota Carmexin voidetta voi saada täällä pohjolassa? :)

Kommentoi