Katu-uskottavat siirtotatuoinnit by Teemu Järvi

Saara Sarvas

Olen viimeiset kuukaudet kärsinyt vihdoin pahaksi leimahtaneesta tatuointikuumeesta. Idea on ollut valmiina jo viikkoja, mutta vetkuttelen ajan varaamista jostain kosmisesta syystä.. Kyllä hätä silti keinot keksii ja ostinkin reilu viikko sitten Fredan Punavuoren päädyssä sijaitsevasta piskuisesta.... Tai oikeastaan onhan liikkeellä oikeasti aika paljon kokoa. Jopa niin paljon että ihmettelen aina ohi kävellessäni, millä se pysyy pystyssä - kunnes kävelen itse tuhlaamaan kympin jos toisenkin.

Tällä kertaa ostokseni hinta oli 10€, eli 2,5€ / tatuointi. Ei mielestäni laisinkaan paha.

 

Papershop on jokaisen paperituotefanin taivas, eli poiketkaa ehdottomasti heti Iso-Roobertinkadun ja Fredan kulman liikkeeseen shoppailureissuillanne! Nyt karkasin jo aiheesta, joka on: Niin hienot siirtotatuoinnit, että niiden haaveilee olevan oikeita.

 

Olen siirtotatuointien ja muiden semi-permanent -tatuointivälineiden ja aineiden suurkuluttaja. Monesti haudon niitä, sekä muita "erikoisia" juttuja, spesiaalitilanteita varten, mutta tämän vuoden agendani on käyttää mahdollisimman paljon kaikkea varastoissani lojuvaa.

Tämän takia myös nämä eläinaiheiset tatuoinnit pääsivät omalle iholleni alta aikayksikön.

Neljästä kuvasta ainoastaan hyttynen on kuva, jonka tatuoimista en pohtisi kovin tosissani. Kaikki muut eläimet ovat jollakin tavalla sieluani lähellä ja voisin hyvin nähdä itseni leimaamassa niitä ihoon ihan pitkän kaavan mukaan.

Näin muuten viime yönä unta, missä aloin kirjoittaa blogipostausta ihooni tatuointikoneella... Minkäköhänlaisen meta-analyysin siitä ja muiden unieni sisällöstä voisikaan tehdä :D

 

Tatuoinnin kiinnitystekniikka on tismalleen samanlainen, kuin kaikissa muissakin siirtokuvissa, joita on ollut esillä aika paljon viime kuukausina. Ohjeet löytyvät joka tapauksessa arkin nurjalta puolelta.

Puhdista iho, länttää kuva siihen kiinni, kostuta, paina, irroita paperi. Valmista!

Tuore tatuointi kiiltelee melko paljon, mutta se mattautuu nopeasti. 

Ainoa negatiivinen puoli tässä tatuoinnissa oli se, että kuva oli jo seuraavana päivänä hieman rakoillut.. Onni onnettomuudessa, rakoillut tatuointi näytti vielä päheämmältä, kuin pikimusta ja sileä versio! 

Nyt kyllä täytyy ottaa itseä niskasta kiinni ja varata se tatuointiaika. Olen melko varma siitä, että olen jo löytänyt kuvalleni tekijän (joka ei tällä kertaa ole vakioleimaajani Jessica, joka vaihtoi juuri työpaikkaansa tampereella), mutta jos joltain löytyy takataskusta suosituksia PK-seudulla työskentelevistä realistista kuvaa hakkaavista taiteilijoista, jättäkää infoa kommenttiboksiin ^_^

Oikeita leimoja harkitessanne suosittelen lämpimästi kokeilemaan ja tutkimaan näiden väliaikaisversioiden maailmaa.

 

p.s. Viikko kiinnityksen jälkeen kädessäni on edelleen selkeä kanin kuva, joka on haalistunut keskeltä ja yksityiskohdista melkoisesti. 

Kommentit

Tiia A (Ei varmistettu)

One Eye Tattoon Pete tekee mielettömiä realistisia kuvia! Suosittelen lämmöllä, hän on tehnyt minulle neljä kuvaa, ja kaikkia rakastan syvästi ^_^

Piiiiu (Ei varmistettu)

Soko tulossa!

Sina V. (Ei varmistettu) http://sinaviola.blogspot.fi/

Wau, haluun kans kokeilla tollasta!

outonen (Ei varmistettu)

Teemu Järvi <3 Siitä lähtien, kun ekan kerran näin tuon jänön, olen halunnut sen seinälleni.. Ehkä joskus!

Titiuu (Ei varmistettu)

Kun jonain päivänä saan kerättyä rahaa tarpeeksi seuraavaan tatuointiin, niin suuntaan suoraan Kajaste Art:iin. (http://www.kajasteart.com/) Mielettömän hienoja kuvia ja osaavia tekijöitä. Suosittelen.

Rapsi
Jämäpaloista koottu

Ravi-Lassi on oululainen huikea artisti, joka tekee myös keikkaa muualla. Suosittelen suurella lämmöllä, käy tsekkaamassa myös Facebook, ja täältä galleriaa: http://www.ravi-lassi.com/

Kaupan päälle tulee maailman parasta läppää oulun murteella. :D

Rintessa (Ei varmistettu)

Hei Saara, voisitko tehdä juttua hiuslakoista/kiinteistä? Hoksasin tossa joku aika sitten että en kyllä todellakaan tiedä mikä lakka on hyvää (onko niissä eroa?) tai millainen mihinkin kampaukseen pitäis olla, mutta selkeästi väärillä tuotteilla/väärillä käyttötavoilla saan helposti pilattua ainakin kaikki kauniit kiharat... :/
Tää on ehkä sellanen asia josta ei missään puhuta, ite en ainakaan muista koskaan nähneeni mitään hiuslakka-arvosteluja :D Vai onko kaikki lakat niin tasaisen huonoja, ettei niistä kannata kirjottaa? :D

Tuula-Äippä (Ei varmistettu)

Lapsena sinulla oli paljonkin noita siirtotatskoja. Tulikohan niitä purkkapaketeista? Sieltäkö tämä innostus tatuointeihin on peräisin? Vaan muistanko väärin, että sun piti ottaa vain se ihka ensimmäinen Harry Potter -tatska? :D Auttaako tatskakuumeeseen mikään muu kuin neulakäsittely?
Muistatko sinä Nunuutti?

Veera T. (Ei varmistettu)

Itse haluaisin seuraavaksi mennä ottamaan kuvan Twin City Tattoon Olivialle. Tyyli superhieno ja realistinen! I like! <3
https://facebook.com/MoonchildsArtOy

E.N. (Ei varmistettu)

Kajaste Art ja sieltä Jan Lahtinen. Vaikkakin kyseissä mestassa on kaikki aivan överi lahjakkaita taiteilijoita.

Vierailija (Ei varmistettu) http://ymjo.blogspot.com

Voi, olen ihaillut näitä Teemu Järven kuvia aiemminkin ja jos minun olisi pakko ottaa tatuointi, niin en ehkä itkisi, jos tuollaisen saisi. Siirtotatskoista valitettavasti tulee edelleen liian voimakkaat 90-lukuvibat ja ällöpurkat, että en voi ottaa niitä tosissani... :D Vaikka tää pupu onkin überhieno.

/Suvi

Vierailija (Ei varmistettu)

La Muerte Ink Helsingissä. Sanna ja Kimmo tekevät molemmat erinomaista jälkeä!

pahokas (Ei varmistettu)

One Eye Tattoon Pete sekä Tatuatan Taneli tekee ainakin todella hienoja kuvia, Peten varsinkin on kuin valokuva kädessä.

paulakok (Ei varmistettu)

Legacy Tattoossa Samuli, pääosin tekee old schoolia mutta taitaa realistisenkin upeasti! En voi kun suositella lämmöllä.

sohvifilippa (Ei varmistettu)

One eye tattoon Peteä minäkin komppaan! mahtava tyyppi ja tekee mahtavaa jälkeä :) itselläni on hänen tekemä realistinen kuva (isovanhempieni hääkuva) ja rakastan sitä <3

Jepa (Ei varmistettu)

Kajaste Art:ia itsekin suosittelen ja sitten Helsink Tattoon Schwarz! Hurjan taitava kaveri; https://www.facebook.com/media/set/?set=a.267729610035224.1073741840.238...

..tai sitten kulutat autossa pari tuntia ja hurautat Turkuun niin pääset Lassen käsittelyyn (Annan kädestähän löytyy vakuutus herran taidoista ;) )

Tahtoisin itse kämppäni seinille vastaavia siirtokuvia.

Tatskoja on joskus ollut jo, joten niistä viis. Noissa taas on ihan liian kivoja kuvia ja malleja joita voisi sisustukseen käyttää.

sananana (Ei varmistettu)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.