Lumenen Nude & Matt Control -uutuusmeikkivoiteet testissä

Saara Sarvas

Tuotteet saatu valmistajalta

No nyt kyllä taas nämä värit, voi morjensta.. Mun oikea koneeni on juuri nyt hieman risana (tuuletin rikki), enkä ole ehtinyt viedä sitä hoitoon, sillä kakkoskoneella en voi tehdä tiettyjä blogin päivitykseen liittyviä juttuja. Nyt siis muokkaan kuvat yhdellä koneella ja kirjoitan jutut toisella ja avatessani ladatut kuvat tässä kakkoskoneella luulin maalanneeni ne sinisiksi.... ÄRR!!!!!! No, olkoon tämän päivän tunnelma sininen.

Onneksi tärkeämpi asia tänään ovat Lumenen uusien meikkivoiteiden aikaansaamat lopputulokset ja koostumukset. Parin viikon takaisessa Maybellinen-kampanjapostauksessa joku pyysi minua testaamaan ja vertaamaan Maybellinen uutuusmeikkivoidetta Lumenen uutuuksiin ja totean hyvin yksiselitteisesti, ettei niissä ole MITÄÄN samanlaista. Dream Wonder Nude on koostumukseltaan huomattavasti nestemäisempi  ja jättää ihon mattapintaisemmaksi, kuin kumpikaan näistä meikkivoiteista. 

Tässä kuvassa vasemmalla Matt Control ja oikealla Nude -meikkivoide, molemmat sävyssä 2 Hunajapilvi. Molemmat meikkivoiteet levittyvät melko ohuiksi, vaikka ne ovat luvatulta peittoasteeltaan täydet ääripäät. 

Kämmenselän ihosta kun ei voi päätellä juuri mitään muuta, kuin voiteiden paksuuden ja valonheijastamisen kyvyt, siirrytään erittäin graafisiin  lähikuviin.

Todella kevyt, melko kosteuttavan tuntuinen ja todella kuultava Nude-meikkivoide on suositeltu normaalille tai sekaiholle, mutta omassa käytössäni se on tuntunut niin kosteuttavalta, että uskaltaisin kokeilla sitä myös kuivalle iholle, oikean kosteutuksen päälle tietysti! Oikeastaan termi meikkivoidekin on ajateltu tämän tuotteen kohdalla uusiksi ja kyseessä on kevytmeikkivoide, eli omanlaisensa hybridi, joka on lopputulokseltaan jotain BB-voiteen ja meikkivoiteen välistä. 

Ohuen ja todella hyvin ihoon sulautuvan lopputuloksen alta kuultaa oman ihosi sävy, joten neljän sävyn valikoima on joustavampi, kuin luulisi. 

Viimeiset viikot olen hieman päivästä ja lähimpänä olleesta pullosta riippuen käyttänyt sekaisin Dream Wonder Nudea ja Lumenen Nudea. Lumene on luonnollisemman ja "minun" näköiseni, maybelline taas jotenkin hmm.. Mukavan utopistisen näköisen lopputuloksen :D 

Täydellistä peittoa lupaava Matt Touch -meikkivoide oli myös melkoinen yllätys. Olen käyttänyt lumenen meikkivoiteita pienen ikuisuuden ja käynyt läpi varmasti vähintään kaikki viimeisen kymmenen vuoden aikana lanseeratut voiteet - aika vänkää :D Tämä mattameikkivoide poikkeaa vanhasta linjasta täysin!  

Puuterimaisen ja hieman kittisen meikkivoiteen sijaan tuubista hulahtikin lähes nestemäinen tuote, joka tuntui rasvojen imemisen sijaan kosteuttavan ihoa - ja niinhän tämä tekeekin!! Uudessa Matt Control -meikkivoiteessa on runsaasti kirkastavaa C-vitamiinia ja lakan siemenuutetta, josta löytyy antioksidantteja sekä ihoa puhdistavia ainesosia. Kosteutta puolestaan lisätään kasvisterolien avulla. 

Tämä meikkivoide peittää, mutta omalla tuoteskaalallani asettaisin sen peittonsa puolesta sellaiseen 75% peittoluokkaan ja ihon mattauttamisessa sanoisin sen olevan samaa luokkaa. Se siis peittää hyvin, muttei tee naamastasi maskia. Se on kiva juttu. Paitsi jos haluaa maskin.. No, silloin voi levittää kaksi kerrosta, tämän voiteen kerrostaminen nimittäin onnistuu oikein mainiosti. 

Vertailukuvassa ihon "mattaisuuden" näkee mielestäni hyvin. Iho ei kiillä rasvaisena, vaan siinä on sellainen nykyään niin kovin trendikäs kuulto, vaikka meikkivoiteen erikoishienot puuteripigmentit imevätkin samaan aikaan ihon omaa talia. Rajun mattaista lopputulosta hakevat eivät varmaankaan tästä hullaannu, mutta rasvoittuvan ihon kanssa kamppailevien kannattaa kokeilla! Meikkivoide lupaa  Ihon rasvoittumista "yllyttävien" talkkisten ja aina pettävien meikkivoiteiden sijaan Lumenen Matt Control hoitaa ja hillitsee rasvoittumista ja tekee ihon pinnasta luonnollisen mattaisen näköisen. Lisäbonuksen Matt Control saa hyvästä pysyvyydestään, jota epäilin kuultavan lopputuloksen nähtyäni. Niin vain kävi, että ihoni oli testipäivien ajan meikatun näköinen myös töistä kotiin palatessani - en valita. Mainittakoon vielä, että vertailututkimuksessa 21 tuotetta käyttäneen naisen ihon rasvaisuus väheni 28,4% heidän käytettyään kyseistä tuotetta 28 päivää. Mittaukset on siis tehty laitemittauksina, ei mutu-tuntumalla :P Luettuani tämän, minun tekee mieli vaihtaa meikkivoide kuukauden ajaksi tähän, edes testimielessä..

 

Tässä laajempi vilkaisu mattaiseen puoleen. 

Ja tässä Nude-meikkivoiteella meikattuun ihoon. Näiden kahden kuvan välillä koostumuksen ja lopputuloksen eron näkee mielestäni selvästi, vaikka värit ovatkin hieman 50 shades of bluen suuntaan kallistuvat. 

Suosittelen toki käyttämään meikin kiinnittämiseen kevyttä puuterointia, joka tasoittaa myös Nude-meikkivoiteen kiiltoa. Itse en siihen lähtenyt, koska ajattelin näiden kuvien olevan informatiivisempia.

Oletteko kokeilleet Lumenen uutuuksia?

Kommentit

LLLL (Ei varmistettu)

Mä ostin ekana Lumenelta testiin sen Blur-meikkivoiteen ja aluksi olin ihan supertyytyväinen, kunnes huomasin et sen kanssa naama kiilsi ihan kamalan näköisesti viimeistään iltapäivään mennessä ja se hävisi aina esim. leuasta ja nenänpäästä kokonaan päivän mittaan, mikä ei oo hirveän toivottava ominaisuus mun mielestä. :D
Nyt vihdoin kyllästyin Blurrin jatkuvaan siistimiseen ja ostin ton Matt Controlin, mikä on ihan huikean hyvä! Mulla on jonkin verran aknearpia poskissa ja tykkään täyspeittävistä pohjista, kun ei ikuisuuksiin jaksa peiteaineillakaan läträtä, mut olisi myös kiva ettei naama näytä ihan teatterimaskilta ja tää kyllä toimii siinä loistavasti. Matt Control ainakin mulla kestää tosi siistinä pitkätkin koulupäivät ja samalla pohjalla voi vielä lähteä viihteellekin illalla, eikä meikkipohja vaadi juurikaan korjailuja ja näyttää hyvältä vielä kotiinkin tullessa.

Jezba (Ei varmistettu)

Tota nudea oon käyttänyt nyt siitä saakka kun sitä viime kuun livboksissa tuli. Sitä ennen oli käytössä lancomen air de tent vai mikä joku kiva ranskalainen nimi nyt olikaan. :D Nude on kyllä mukavan kevyt, eikä jätä semmosta "naamassani on kilo meikkiä"-tunnetta, ja omalle iholle sopii oikeen buenosti.
Ps. Milloin tulee maybelline-kilpailun voittajien julkistus?

Ninuska (Ei varmistettu) http://classyxl.blogspot.fi

Tuo Nude oli ainakin itselle (aavikkoiho) rakkautta ensikokeilulla <3 Itselle ei tuo Blur ja Matt pelitä ollenkaan.

hib (Ei varmistettu)

Olis tosi kiva jos välillä testaisit meikkivoiteita huonokuntoisemmallekin iholle! Sun iho ilman meikkiäkin olisi mulle ehkä täydellinen, joten en tiedä miten mikäkin oikeasti peittää / kestää :|

Mousse / Kivipuuteri-kosmetikkablogi (Ei varmistettu) http://kivipuuteri.blogspot.fi/

Mattameikkivoidetta tulee varmasti seuraavana kokeiltua, mutta tuo Nude perfection oli liian kevyt minun kasvoilleni, koska kaipaan enemmän peittävyyttä :)

Ape (Ei varmistettu)

Onkohan tuo matt control peittävyydeltään verrattavissa lumenen blurriin? Mulla on tällä hetkellä käytössä tuo blur mutta rasvoittuvan ihon omaavana sait kyllä kiinnostumaan tuosta matt controlista.. Nude näyttää kyllä ihanalta mutta omalle iholleni tarvin paremman peittävyyden :/

tiippa (Ei varmistettu)

Matt Control on peittävämpi. Lumenen mukaan MC on "täydellisen peittävä" ja Blur "melko peittävä". Esim CC-voiteen peittävyys on 3/5, Blurin 4/5 ja Matt Controlin 5/5. Itse huomaan noissa kolmessa melko huomattavat peittoerot.

maawo (Ei varmistettu)

Täysin oman ostosperiaatteeni vastaisesti ostin ensimmäisen Lumenen meikkivoiteen kuuteen vuoteen, "kun halvalla sain". Ostin Longwear blur foundationin, kun olin lukenut kehuja ja voi taivas, miten Lumene onkaan siirtynyt vuosien saatossa nykypäivään (ellei jopa tulevaisuuteen) meikkivoiteiden saralla! Aika ilahduttavaa, ettei meikäläisen naamalle ole enää pakko ostaa meikkivoidetta sieltä +30€-hintaluokasta. Peittää aivan mahtavasti, mutta luonnollisesti, Blur-sana ei ole aivan tuulesta temmattu. Satunnaisia punaisia näppyjä se ei peitä, mutta ihon epätasaiset sävyt kyllä. Mulla on välillä tosi punoittavat poskipäät ja valitettavasti tämä ominaisuus puskee välillä meikkivoiteenkin läpi, mutta ei tämän kanssa. Hienoa Lumppa! Koostumus on ihanan voidemainen, sopii meikäläisen pintakuivalle sekaiholle hienosti.

Irkkuliini

Ihanan kuultava ja luonnollinen lopputulos Nudella. Keväällä iho saa hehkua ja ollakin hieman kiiltävä. Itse en ole koskaan pitänyt liian mattaisesta lopputuloksesta, on se sitten trendikästä tai ei... :)

hako (Ei varmistettu)

Rakastuin tuohon Nude -meikkivoiteeseen aika kovasti. Omalla sekaihollani se tuntui pysyvän paremmin koko päivän kiiltelemättä kuin Blur (toki molempien kohdalla kiinnitän meikkivoiteen vielä puuterilla).

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen ihmetellyt, kun ulkomaisissa kauneusblogeissa ihmiset tuntuvat kohkaavan kovasti meikkivoiteiden UV-suojan tärkeydestä, mutta Suomessa ei niinkään. Voi kyllä olla, etten ole kovin ahkerasti tietoa etsinytkään, mutta tällanen vaikutelma tulee. :D Näin kesän tullen olisi kuitenkin kiva löytää meikkivoide, josta se suoja löytyy. Tähän mennessä mulla on ollut käytössä Lumenen CC, joka tuntuu kuitenkin omaan käyttööni aivan liian kevyeltä - kesäkuumalla se varmaan sulaa naamalta alta aikayksikön. Olisiko sinulla siis kokemusta hyvistä meikkivoiteista, joissa olisi myös SPF-kerroin? Tai uskaltaisin toivoa juttua ihan yleisesti kasvotuotteista, joissa on UV-suoja. :)

Repsutti (Ei varmistettu)

En ole Saara, mutta tsekkaapa aasialaisten kosmetiikkamarkkinoiden tarjonta. Aasialaisissa BB-voiteissa (joista useammat vastaavat peittävyydeltään yms. länsimaisia meikkivoiteita) on yleensä vähintään suojakerroin 20, usein korkeampi. Itse suosittelisin Misshan Perfect Coveria, ihanan "kermainen" ja luonnollisen tuntuinen, mutta ei raskas. Mulla on myös tuo Lumenen CC ja Perfect Cover peittää paremmin ja jättää ehkä hieman kuultavemman pinnan. Sopii myös akneiholle ja rasvaiselle iholle, tässä onpi vissiin ihoa hoitavia ja puhdistavia ainesosia.

Veerammmm (Ei varmistettu)

Osaisitko sanoa tuosta matta meikkivoiteesta, että tukkiiko se helposti ihohuokoset ja näin ollen aiheuttaa finnejä? :0
Käytin meinaan noin vuosi sitten jotain rimmelin silloista uutus mattameikkivoidetta joka tukki ihoni ihan täydellisesti :D jäänyt vähän pelkoja :D palasin vain takaisin Lumenen cc-voiteeseen jonka olen hyväksi havainnut. Ihoni on kuitenkin rasvoittuva ja tarvitsee jonkun verran peittoa joten siksi olisi kiinnostavaa kokeilla tuota uutta lumenea :D

Amanda Matilda (Ei varmistettu)

Yllättävää tuo Maybellinen jättämä mattapinta. Itse olin harkinnut Lumenen mattavoidetta, mutta tämä postaus laittoi miettimään että jos sittenkin Maybelline... Itselläni ainakin Nude ja Blur kyllä kiiltävät paljon, vaikka ihoni ei mikään superrasvoittuva olekaan. Haluaisin nimittäin meikkivoiteen joka tarvitsisi puuteria mahd vähän, mieluiten ei ollenkaan. Levittyvyydeltään ja koostumukseltaan Lumenen cc on ykkönen, mutta ei kyllä anna mattapintaa ja sävykin (medium) on punertava. Nuden ja Blurin ykkössävy on täydellinen. Maybellinessakin pelkään, että sävyt ovat liian punakoita...

Epe (Ei varmistettu)

Kiitos Saara!

Sinun suosittelemana olen kokeillut Lumenen meikkivoiteista jo CC-voidetta, seerumimeikkivoidetta, Blur-meikkivoidetta ja viimeisimpänä tämä Matt Control. Kaikki toimii mutta matt control suosikkini tähän mennessä. Antaa mattaisen lopputuloksen, ilman sitä efektiä että näyttää maskatulta! JEs. Oikeasti tuntuu, että pitää kiillon kurissa ja näin ollen pysyvyyskin on eri luokkaa. Blur oli hyvä, etenkin talvella. Mutta tämä toimii nyt. Keväämmällä sitten testiin tuo Nude :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.