MUFE: Sculpting Kit

Saara Sarvas

Tuote saatu testiin maahantuojalta

Edellisestä MUFE-postauksesta onkin vierähtänyt aikaa! Silloin juttelin melko pitkästi erilaisista silmämeikkituotteista, mutta tällä kestaa keskitytään perusasioihin, eli meikkipohjaan. MUFEn Sculpting Kit on ehkä legendaarisin varjostustuote, joka minulle äkkiseltään tulee mieleen. Klassikkopaletti on ensimmäisiä tuotteita, jotka valitsisin kuvaan "Maskeeraajan perustarvikkeet".

Varjostusväriä on saatavilla neljässä eri sävyssä, mutta suomessa useimmin käytetyt ovat 1 ja 2, joista omassa käytössäni on jälkimmäinen. Käytän tätä palettia lähes jokaisella asiakkaallani ja luotan siihen kuin kallioon. Pigmentin määrä on sopiva ja tuote levittyy hyvin, kunhan pohja on kuiva.

Tässä postauksessa opetan teille, kuinka kattavasti kasvoja voi varjostaa - mallinani toimii kuvankaunis Juulia.

Vaikka mallimme kasvot ovat perustilassaankin kauniisti piirtyvät, voi niitä varjostuksen ja korostuksen avulla muokata hyvinkin eri näköisiksi. Perusidea on aina sama: Varjostus häivyttää ja pienentää, korostus puolestaan no, korostaa.

Useimmin käytetyt varjostukset asettuvat poskiluun alle, leukaluulle ja kaulalle, kasvojen reunoille ja nenään. Kaikkia ei aina tehdä ja joskus taas tehdään vielä enemmän! 

Kaikista vahvimmat muutokset saadaan aikaan, kun käytetään sekä voidemaista että puuterimaista tuotetta, mutta arkikäyttöön kyseinen tekniikka on turhan työläs ja helposti raskaan näköinen.

 

 

Tässä kasvojen toiselle puolelle on levitetty varjostus kohtiin, jotka aiemmin luettelin. Varjostusväri kannattaa aina levittää pehmeällä ja keskikokoisella siveltimellä, joka voi mieluusti olla myös hieman viistoon muotoiltu. Viistopäinen malli helpottaa meikattavan alueen koon hallitsemista varsinkin aloitteluvaiheessa.

Aloita mieluiten pienestä määrästä ja kerrosta väriä hiljalleen. Voit joka kerta väriä lisätessäsi keskittyä tummentamaan vain varjon syvintä kohtaa, kuten seuraavassa kuvasarjassa:

Muutos ei ole silmiinpistävän törkeä, mutta eron huomaa silti selvästi. Kaikissa kasvojen alueissa tätä tekniikkaa tosin ei kannata hyödyntää.. Puhun tietysti syksyn kuumimmasta uutisesta, nenävarjostuksen palaamisesta.

Nenän varjostaminen on yksi parhaista keinoista muuttaa koko kasvojen ilmettä, kulmakarvojen ohella. Onnistunut nenävarjo arkimeikissä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Kokeile seuraavaa tapaa seuraavalla kerralla, kun harkitset nenäleikkausta:

  • Aloita puuteroimalla meikattu nenä hyvin kevyesti - näin varjostusväri levittyy tasaisesti
  • Pyöräytä suureen luomivärin häivyttämiseen tarkoitettuun siveltimeen vaaleinta käyttämääsi varjostussävyä ja taputa ylimääräinset kämmenselkääsi

  • Pyyhkäise nenänpieltä kevyesti ylös alas aina kulmakarvasta nenänpäähän asti - varo leventämästä varjostusta sierainten kohdalta. Tällä tavoin saat helposti nuuskamuikkusnenän - ei sillä että siinä olisi mitään väärää.
  • Kun siveltimessä ei ole juurikaan väriä, häivytä varjostuksen reunoja ja lisää nenänvarteen korostussävyä viimeistelemään nenäleikkaus

 

Pakko nyt heti kärkeen myöntää, että Juulian nenä on mm. typerin tämän tepun esittelyyn :D Lainaan joskus Annaa tai teen tämän itselleni!

 

Suosikkisiveltimeni tähän hommaan on Bobbi Brownin luomivärisivellin. Tykkään kyllä käyttää tätä pikkuista kaveria vähän kaikkeen muuhunkin varjostamiseen kasvojen alueella. Suosittelen! Mutta siveltimen lisäksi suosittelen myös Sculpting Kitiä. Kun kerran kokeilee hyvää varjoväriä, niin ei kyllä enää halua palata takaisin hieman oranssihtaviin aurinkopuuteereihin.. 

 

MUFEa saa tuttuun tapaan tilattua vaikka suoraan Helsinginkadulla sijaitsevalta maahantuojalta postiennakolla ja sähköpostin välityksellä :)

Millä sinä varjostat kasvosi?

 

p.s. Toinen melkoisen houkutteleva varjostuspaletti on Anastasia Beverly Hillsin Contour Kit, jonka ajattelin arvostella vielä talven aikana.

Kommentit

Fiia (Ei varmistettu)

Näistä varjostusjutuista on aina kiva lukea - itse kun oon ihan onneton kyseisellä saralla, vaikka muuten meikkaaminen ihan hyvin tuntuukin sujuvan :D Tällä hetkellä käytän kaikenmoisen varjostuksen, sekä aurinkopuuterin tilalla näin talviaikaan liian tummaa bb-voidettani siinä sopivan sävyisen rinnalla... ei ehkä se oikeaoppisin tapa, mut eipähän ainakaan oo mahdollista ihan karmaisevaksi itseään meikata, kun bb ei niin peittävää kummiskaan ole + kevyt puuterikerros tulee vielä päälle tasoittelemaan loppuulosta :P

nopparelli (Ei varmistettu)

Miten kehtaat olla animalian kampanjassa, kun blogissasi käytät eläimillä testattua kosmetiikkaa? Taisi tulla ihan sydämmestä tuo "silmien sulkeminen eläinrääkkäykseltä on helpoin tie onneen"

pussukka (Ei varmistettu)

Kuva kuului kampanjaan "TURKIS ei kuulu tyyliini." Ammatin vuoksi Saara joutuu käyttämään sellaista kosmetiikkaa jota maksavat ASIAKKAAT haluavat. No niin, mitä tästä opimme: ei kannata antaa kasvojaan mainokseen, edes hyvän asian puolesta. Kyllä varmasti löytyy joku teiniangsti v*ttuilemaan. Eipä sillä, täytyy myöntää etten allekirjoita ko. liiton toimintaa millään lailla. Cityvegaanityttelit "pelastamassa" susia, hah :D

P.S. Kuka kelpaa Animalian mainoskasvoksi, jos kaikki elämän osa-alueet (ammattia myöten) täytyy olla linjassa Animalian ajatusten kanssa? Tulisiko jokaisen jäsenen olla esim. vegaani? Voiko tukea Animaliaa, jos syö broileria? Jokainen osallistukoon omien halujensa/mahdollisuuksiensa mukaan, ilman kivitystä kun "et tue tarpeeksi"

näihin kysymyksiin toivon vastausta sinulta nopparelli

klnm,dsf (Ei varmistettu)

Seriously, yhdestä ida amandan videosta hirveä paskamyrsky muita kauneusalan bloggaajia/vlogaajia kohtaan?

Laupupu (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida juuri kyseisen paletin Sephoraan tyytymättömänä palauttaneena ja Smashboxin vastaavaan vaihtaneena, että niin ne vaan käyttökokemukset vaihtelee hurjasti :D Tosin itse en luonnollisesti ole alan ammattilainen, joten ehkä siksi koin vähän vähempipigmenttisemmän ja kolmen sävyn komboon luottavan Smashboxin setin huomattavasti iisimpänä käyttää :) Tällä paketilla sain liiankin helposti liian tummat kököt naamaan :D Mielestäni smashboxilla saa helposti yhtä intensiivisen lopputuloksen, mutta arkielämän kevyet varjot on jotenkin helpommat sillä tehdä. Lisäksi yllättäen tykkäsin paketin mukana tulleesta pienemmästä viistopäisestä siveltimestä erittäinkin paljon. Oletko itse kokeillut Smashboxin step by step -kittiä ja jos niin mitä olit siitä mieltä tähän verrattuna?

lavl (Ei varmistettu)

Itse olin tulossa kommentoimaan juurikin samasta smashboxin paletista! Olen myös ollut vannoutunut mufen kannattaja, mutta tuo kyseinen smashbox vie voiton! Ainakin niin pitkään kunnes kesä ja rusketus tulevat sillä silloin sävyt taitavat jäädä liian vaaleiksi. Smashboxin värit häivyttyvät mielestäni huomattavasti paremmin ja helpommin, vaikka pohja ei olisi täysin kuiva. Pigmenttiä on juuri sopivasti ja vaikka mukana tuleva sivellin vaikutti "halvalta" on sekin käytössä osoittautunut oikein mainioksi. Kaikin puolin mainio paketti ja vieläpä edullisempaan hintaan. Mikäli et ole tätä kyseistä palettia vielä kokeillut, suosittelen ehdottomasti, olisi kiva kuulla sinun mielipiteesi!

sj (Ei varmistettu)

Teetkö ollenkaan meikkauskeikkoja yksittäisille asiakkaille? :)

sarba (Ei varmistettu)

Itellä käytössä Urban Decayn Naked Flushed :)

msr (Ei varmistettu)

Mä käytän sitä maybellinea jota suosittelit joskus :D musta vaan tuntuu, että se on ehkä turhan lämmin mun kalmankalpeille kasvoille kuitenkin, ehkä kokeilen seuraavaksi sitä MUSin luomivärinappia, jota Rose Shock käyttää.. harmaammat ruskeet ku mätsää ehkä paremmin oikeiden varjojen sävyn kanssa :D

Jii/ Keveät askeleet (Ei varmistettu) http://keveataskeleet.blogspot.fi/

Kiva postaus! Vaikka muuten meikkaankin paljon, niin kasvojen varjostukset ovat asia, joka on jäänyt opettelematta. Ehkä vielä joskus! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ite käytän Anastasia contour kittiä. Tylsä vaan kun niille kahdelle tummimmalle contour sävylle ei kyllä tuu ollenkaan käyttöä.

Eeva Be Good

Mä käytän myös Urban Decayn Naked Flushedia. Toinen paletti menossa, ja olen kyllä ollut hurjan tyytyväinen :) 

Hensuliii (Ei varmistettu)

Ei nyt liity postauksen aiheeseen, mutta mitä eroa on seerumilla ja pikakaunistajalla?

Mun luottotuote varjostuksiin ja korostuksiin on kustomoitu versio Anastasian Contour Kitistä, se perusversio ei vaikuttanut omalle vaalealle oliivihtavalle iholleni yhtään sopivalta. Nettikaupan kuvien perusteella valituista sävyistä pari meni vähän pieleen, mutta nuo pohjameikkiin sopimattomat värit toimivat loistavasti luomiväreinä :D Anastasian värit ovat todella pigmenttisiä, niiden kanssa saa käyttää aika kevyttä otetta, mutta tykkään niistä todella paljon!

Käytän varjostuksia vain huolitellumman meikin kaverina, mutta korostusväri on nykyään ihan ehdoton perus arkimeikissäkin :)

Pöpi (Ei varmistettu)

Mitä ja minkä merkin voidemaisia tuotteita suosittelisit varjostamiseen ja korostamiseen?

Ronjael (Ei varmistettu)

Osaatko sanoa paljonko paletilla on hintaa?:)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.