Taikaliinojen taisto - Duroy vs. Make Up Eraser

Saara Sarvas

Vaikka yleisin tapa puhdistaa kasvot ympäri maailmaa lienee niiden käsillä ja puhdistusaineella hierominen, on tätä arkirutiinia tehostamaan kehitetty apuväline jos toinenkin. Viime kuussa esittelin Clarisonic-harjan, mutta tällä kertaa keskitymme vanhaan kunnon analogiseen puhdistusteknologiaan. Voiko teknologia olla analogista? Kyllä, tietysti voi.

Olen testannut bloggausvuosieni aikana yhtä sun toista puhdistuvälinettä kasvojen hoidon yhteydessä. Mainitakseni muutamia:

  • Konjac-sieni (tykkään)
  • Suolasaippua (tykkään)
  • Sensain ja Patykan puhdistus-sieniliinat (tykkään, mutta esim. Konjac-sieni ajaa saman asian tehokkaammin)
  • Pain ja No7:n musliiniliinoja (hieman karheita omaan makuuni, mutta tykkään enemmän kuin edellisistä)
  • Klassisia kasvosieniä (meh.. mieluummin Konjac)
  • Mikrokuituliinoja

Viimeisin on se väline, mistä puhumme tänään! 

Olen testannut läpi eri merkit ja mallit ja päätynyt siihen, että kaksi kuituliinaa ovat omaan käyttööni yli muiden:

  • Duroyn takaliina
  • Make Up Eraser

Toista liinoista saa kotosuomesta ja toista puolestaan netin kautta tilaamalla. Liinat ovat keskenään samaan aikaan kuin yö ja päivä ja samaan aikaan aivan yhtä tehokkaista, joten lopullinen päätös on taas kerran sinun omissa pikku hyppysissäsi. Vihaan sitä, kun joku tällainen asia jätetään oman päätösvaltani varaan.. Kerran jumituin Fallout 3:ssa tunniksi puuksi muuttuneen Haroldin kohtaloa pohtimaan.. Vain, koska minulle annettiin kolme mahdollisuutta! Aivan kamalaa.

Pistän nyt vahingon kuitenkin kiertämään :B

Molemmat esittelemäni liinat on tarkoitettu paitsi arkimeikkien puhdistukseen, myös rajumpien maskien poistoon. Oikeastaan tykkään itse erilaisten liinojen käyttämisestä etenkin vahvojen maskien kanssa, sillä monesti tuntuu siltä että silmäni ja naamani ärtyvät, kun puhdistan niitä ensin misellivedellä ja sen jälkeen vielä kaksi tai kolme kertaa vesipesulla.. 

Otettuani käyttöön nämä kestävät meikinpuhdistusliinat, tykkään jynssätä ensin meikin pois pelkän veden avulla niin hyvin kuin mahdollista - näette myöhemmin kuinka hyvästä jäljestä on kysymys - ja viimeistellä puhdistuksen tämän jälkeen erikoistuotteilla, jos tarvis. 

Liina näyttää tietysti puhdistuksen jälkeen melko törkyiseltä, ja kun kyseessä on helposti kosteaksi mytyksy unohtuva liina ja kasvot, kannattaa hygieniasta pitää huolta. Itse pesen ja huuhtelen liinani jokaisen käyttökerran jälkeen ja ripustan sen kuivumaan. Koska en käytä tuotetta päivittäin, liina ehtii kuivua hyvin seuraavaan käyttökertaan mennessä.

Molemmat liinat ovat pesukoneen kestäviä, mutta älä missään nimessä hulauta sekaan huuhteluainetta!! Nämä liinat ovat oikeastaan puhdistuneet täysin, kun olen heittänyt ne pesupussissa 30 asteen pikapesuun ilman mitään pesuaineita. Pesukoneeni rööreissä lienee tarpeeksi jäämiä tällaisten välipesujen suorittamiseen :P

Duroyn liina on ikiajoiksi likaantunut, kun olen pyyhkinyt sillä keltapohjaisia bodypaint-värejä, joiden kanssa liina todella pääsee oikeuksiinsa.

 

Miksi sitten omistan kaksi erilaista liinaa? Duroyn taikaliinaan tutustuin Riina Laineen ansiosta. Valkoinen ja suurehko liina on nimittäin täydellinen vartalomaalauksen ja kasvomaalauksen harrastajille ja ammattilaisille! Kuivahkoksi puristettu liina ei kastele kaikkia paikkoja, se imaisee kaiken maalin itseensä ja se puhdistaa iholta jopa ne pigmentit, jotka yleensä jäävät kummittelemaan pariksi päiväksi. Tehokas poistaminen vaatii toki hieman rajumpaa käsittelyä, joka saattaa näkyä iholla kevyenä punoituksena pesun jälkeen.

Ainoa oikeasti ikävä puoli on liinan väri, sillä valkoisesta tulee bodypaint-käytössä äärimmäisen törkeän näköinen...... Omansa ainakin tunnistaa!

Duroyn liinoja löytyy ainakin kahdessa eri koossa ja minulla taitaa olla kaksi kappaletta molempia kokoja - tallessa tosin on juuri tällä hetkellä ainoastaan yksi suuri, joka on myös näissä kuvissa :D

 

Make Up Eraseriin puolestaan törmäsin instagramissa, missä brändin erilaisiin lahjoituksiin on osallistunut hurrja määrä kauneusbloggaajia ja -instaajia. Tämän tuotteen tilasin heti, kun matkasimme vuodenvaihteessa Losiin, enkä ole pettynyt. Kaksipuolinen liina on syvän pinkki ja sen nukkapinnat ovat huomattavasti pehmeämmän ja pörröisen tuntuisia, kuin Duroyssa tai missään muussa testaamassani liinassa.

Toisin kuin kostutettua ja kuivaksi puristettua taikaliinaa, suositellaan make up eraseria käytettäväksi kunnolla kasteltuna. Lyhyt nukka soveltuu paremmin meikkien irroittamiseen huulista ja silmistä ja pidempi ja ihoa enemmän kuoriva nukka puolestaan meikkipohjan puhdistamiseen. 

Make Up Eraserilla puhdistus tuntuu siltä, kuin hieroisin naamaani uintireissulle eksynyttä lapsuuden pehmoleluani. Ihan positiivinen kokemus sinänsä.. En ole vielä testannut, kuinka kuivana MUE-toimii, mutta jälki on joka tapauksessa ollut ensiluokkaista. Jopa hämmentävän toimivaa.

 

 Tärkein asia värin ja nukan pituuden lisäksi on se, kuinka hyvin liinat oikeasti puhdistavat tuotteet iholta. Tässä olen sotkenut käteeni kahteen kohtaan 

Kädessä on: Vedenkestävää meikkivoidetta (Dermablend), vedenkestäviä luomivärejä/pohjustustuotteita (M.A.C.), tujuinta omistamaani eyelineria (M.A.C.) ja kolmea erilaista megakestävää huulituotetta: Maxfactorin Lipfinity, Shiseidon kestokiiltoa ja Rimmelin uutta 16h kestoa lupaavaa huulipunaa. 

Lisäsin huulipunat ennen kaikkea testinä itseäni varten, koska nämä eivät irtoa yleensä huulista niin millään :B

Ensin Duroy:

Ero on melko huikea! Kaikki tämä puhdistus tapahtui rauhallisella pyörittelyllä, ilman hankausta. Annoin tuotteiden asettua noin tunnin ajan iholleni, mutta en ole oikeastaan yllättynyt siitä, että eyeliner ja huulipunat jäivät paikoilleen.. Kokeillaan sitten Make Up Eraseria!

 

Hyvältä näyttää tälläkin puolella! 

En rehellisesti sanottuna huomannut mitään eroa kahden liinan puhdistustehon välillä. Huomaatteko te?

Huulipunien ihoon jämähtämisestä ei kannata vetää mitään johtopäätöksiä, kuten aiemminkin mainitsin. Huulituotteet joutuvat paljon kovempaan kulutukseen, kuin muut kasvojen osat ja sen takia olisin ennemminkin ollut shokissa siitä, että ne olisivat puhdistuneet pois kokonaisuudessaan :D

Pesin käsivarren vielä lopuksi tavallisella meikinpuhdistusaineella ja hankasinkin hieman:

Ei lähde ei ;) Taikaliinat tekivät siis tehtävänsä niin hyvin, kuin mahdollista! 

Summa summarum: Kaikki tähän mennessä kokeilemani mikrokuituihin tai muihin vastaaviin mekaanisiin ominaisuuksiin perustuvat puhdistusliinat ovat toimineet mainiosti. Lopulta kysymys on omista preferensseistä, mutta omat suosikkini ovat postauksessa esitellyt Dyroyn taikaliina ja monista muista liinoista täysin poikkeava Make Up Eraser.

Suosittelen mikrokuituliinojen käyttöä erityisesti kaikille, joiden iho ärsyyntyy kemikaaleilla puhdistamisesta.

Onko sinulla takataskussa joku vielä parempi, tai oletko kokeillut tavallista mikrokuituliinaa meikkien puhdistukseen? 

Kumpi liina kiinnostaa enemmän?

Kommentit

Mousse / Kivipuuteri-kosmetikkablogi (Ei varmistettu) http://kivipuuteri.blogspot.fi/

En odottanut näin tehokasta putsaustehoa liinoilta. Itselläni nämä kuitenkin jäävät kokeilematta ainakin toistaiseksi, koska koen liinojen kuivattelun jotenkin vaivalloiseksi. Tästä syystä konjac-sienikin on jäänyt lähes käyttämättömänä kaappiin :D

Idam (Ei varmistettu)

Mitenköhän Jane Iredalen Magic Mitt -puhdistuslapanen vertautuu näihin? Itselläni on se, ja tottakai pohdin olisiko jokin muu vielä kivempi..

Tiia I. (Ei varmistettu)

Oletko kokeillut GLOV-liinoja? Niitä saa ainakin Inglot-liikkeistä. Saman tyylisiä kuituliinoja, jotka poistavat meikin vain lämpivällä vedellä. Itselläni toimii ainakin 100% meikinpoistoon, vaikka käytän päivittäin tuhdimpaakin meikkiä. Ja eipä oo kutisseet silmät enää meikinpuhdistuksen jälkeen, niinkuin useimpien putsareiden jälkeen.Eikä tarvitse aina reissatessa kuljettaa kaikkia pulloja ja purnukoita. Liinan voi pestä Marseille-saippualla, joten pysyy käytössä pitkään hyvänä. :)

Kommentoi