Täydellisen ihon salaisuus vol. 2: Konjac Sponge

Saara Sarvas

Olin pari viikkoa sitten Ruohonjuuressa täydentämässä superfood-kaappini sisältöä, ja matkalla kassalle osuin tietysti tsekkaamaan alepöytien tuotteet. Yksi silmille hypänneistä tuotteista oli Konjac-kasvosieni. Ensimmäisenä muistin "Rakas, sinusta on tullut pullukka" -ohjelman Konjac-pillerit, mutta pienen esittelyn saatuani heitin n. 8€ hintaisen sienen ostoskoriin. Mitäs jos se vaikka toimiikin!

Pienellä googlailulla huomasin tulevani taas kerran ihan jälkijunassa, sillä lukuisat meikkibloggaajat ovat hypettäneet sieniään jo kuukausia sitten.. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.Konjac-sieni on aasiassa perinteisesti käytetyn perunamaisen konjac-kasvin juurta. Kasvi itsessään on perinteinen ruoka-aine ja perenna. Siinä ei ole juuri lainkaan kaloreita, mutta runsaasti kuitua ja verensokeria tasapainottavaa kromia, ja sitä käytetäänkin EU-alueella painonhallintatuotteena. Näiden lisäksi sienessä on mm. magnesiumia, kuparia, natriumia, sinkkiä ja fosforia. Sillä on selkeästi kaikki meriitit olla seuraava Goji-marja! Hyvinvointiä sisältä ja ulkoa ;)

Usein puolipallon muotoisena myytävät sienet ovat kuivana kivikovia, ja ensimmäistä käyttökertaa varten ne kannattaakin upottaa lämpimään veteen n. 5min ajaksi imemään vettä huokoisiin sisuksiinsa. Sieni turpoaa vedessä, ja kun se on kokonaan pehmennyt, ylimääräiset vedet tulee puristaa pois esim. kämmenten välissä. Kiertävät vääntöliikkeet rikkovat sienen rakennetta liian nopeasti ja lyhentävät käyttöikää.

Erilaisia versioita on useita, mutta itse valitsemastani merkistä löytyy neljä eri ihotyypeille tarkoitettua sientä:

 

Nämä Sienet ovat siis kasvin juuresta valmistettuja 100% luonnollisia kasvojenhoitoihmeitä, jolla voi huokoisen pintansa ansiosta puhdistaa kevyen meikin ilman erillistä puhdistusainetta. Halutessaan ja vahvemman meikin kohdalla haluamansa puhdistusaineen voi myös levittää sieneen, ja käydä ihon läpi tällä tavalla. Silmämeikit ja todella vahvat pohjameikit puhdistaisin kahdessa vaiheessa, ensin ilman sientä, ja sitten vielä sienen kanssa syväpuhdistaen.

Kostea sieni on liukas ja pinnastaan jopa kevyen "limaisen" liukas, ja se liikkuu iholla todella miellyttävästi. Mekaaninen kosketus ihoon kuorii pinnan kuollutta ihosolukkoa äärimmäisen kevyesti, ja iho tuntuu kirkastuvan jo muutamassa käyttökerrassa, ja esimerkiksi nenäni todella herkästi tukkiutuva iho tuntuu huomattavasti tasaisemmalta. Oma sieneni on kosteuttava aloe vera -versio, ja kasvojen ihon pinta on ollut näin pakkaspäivinäkin kosteutettu. 

Tykkään puhdistuksen lopuksi pyyhkäistä ihon vielä kerran läpi puhtaalla sienellä, jotta iholle jäisi enemmän sienen ihmevoimia ;)

Sieneen puhdistuksesta jääneet meikkivoidejäämät kannattaa pestä heti puhdistuksen jälkeen pienellä määrällä saippuaa. Lopuksi sieni nostetaan ilmavaan paikkaan kuivumaan ja odottamaan seuraavaa käyttökertaa.

 

Yhden sienen käyttöikä on 2-3kk. Sieni on tullut tiensä päähän, kun se alkaa murentua. Vaikka murentumista ei tapahtuisikaan, kannattaa sieni vaihtaa vähintään tuon 3kk jälkeen. Vanhat sienet voi heittää biojätteisiin, tai säästää seuraavia kukkaistutushetkiä varten - ne kun imevät tehokkaasti vettä ruukkuihin upotettuina. 

Melkoinen ekoteko koko väline!

Sieniä saa tilattua aasiasta melko edukkaasti, mutta vanhanaikaisena tyyppinä tykkään siitä, että voin kävellä kauppaan ja tehdä ostopäätöksen eri vaihtoehtoja käsissäni pyöritellen. 

Omalle iholle sopiva sieni löytyy varmasti parhaiten kokeilemalla, mutta onneksi näiden hinta ei huimaa päätä, eikä mikään sienistä varmasti ole huono. Itse olen parin viikon käytön jälkeen koukussa.

 

Roikkuuko teidän kylppärissä jo ihmesieni?

 

p.s. Sienet taitavat olla vielä tammikuun loppuun asti Ruohonjuuressa alennuksessa!

p.p.s. Satunnaiset käyttäjät ovat ilmeisesti saaneet sienistä epäpuhtauksia tai muita ikäviä reaktioita, mutta koska kyseessä on luonnontuote ja sieniä valmistetaan eri maissa, eri tehtaissa, eri "lisukkeilla" jne., on mahdollisten ikävien vaikutusten ennakointi yhtä helppoa, kuin pitävien horoskooppien kirjoittaminen.

Kommentit

Iluna (Ei varmistettu) http://eyeshadowandflame.blogspot.fi

Mulla on tuosta se epäpuhtaan ihon hiiliversio (joka muuten on jännän musta!) ja oon kyllä tykännyt siitä kovasti! Jännä vempele!

Adie (Ei varmistettu)

Minulla on tuollainen samanlainen, mutta en ole erityisemmin ihastunut. Sieni kuivaa ennen seuraavaa iltaa jälleen kopperoiseksi, jolloin vettä ja aikaa menee. Meikkijäämiä jää aika paljon, vaikka käytän mineraali- ja ekomeikkejä.

norayah (Ei varmistettu)

Ilmeisesti sienet ovat tosi suosittuja kun niitä saa jopa Sokokselta. Pitänee kokeilla jossain välissä.

irisannasofia (Ei varmistettu) http://colorfulw.blogspot.com

Kuulostaa pelottavan täydelliseltä! Pakko on varmaan kokeilla:D!

millamainen

Enpä olekaan aiemmin kuullut tuollaisesta! Sieni vaikuttaa kieltämättä tosi mielenkiintoiselta, ja tekiskin mieli käydä hankkimassa sellainen itsellekin... :P

pauliina k. (Ei varmistettu) http://nastylittleugh.blogspot.fi/

oon pari kertaa ihmetelly näitä Sokoksella mutten ole vielä uskaultaunut ostamaan... tän jälkeen on ehkä pakko kokeilla :-D

ma (Ei varmistettu)

Iho on sileä kuin vauvan peppu, kun hetken pyörittelee sientä kasvoilla.

Itse laitan sienen likoamaan, pesen hampaat ja puhdistan kasvot. Siinä se pehmenee eikä tarvitse odotella sen enempää. Käytän sientä siis puhtailla kasvoilla meikinpoiston jälkeen, toki silloinkin sieni on hyvä pestä saippualla käytön jälkeen. Kiva tuote!

Hannamanna

Suosittelen normi-ihoisillekin talvella tuota vihreää, eli herkän ihon sientä. Saattaa kuivattaa liikaa tuo normaalin ihon sieni näillä säillä! Mulla toimii loistavasti tuo sama, joka sulla on :)

sa (Ei varmistettu)

Eikö tuollaiset lisätyt ainesosat, aloe vera ja kollageeni, huuhtoudu viemäriin asap kun sieni on kasteltu? Tai ainakin sitten kun se on keitetty ja pesty saippualla? Hirveän vaikea kuvitella että mitään mineraaleja tms. olisi sienessä parin päivän jälkeen jäljellä.

MiiaZiko (Ei varmistettu)

itse juuri kotiutin kyseisen sienen keskisiltä 9€ hintaan :) tänään pääsee testaamaan.

Susku (Ei varmistettu)

Miekin innostuin nyt tuosta sienestä. Ebayn ihmeellisestä maailmasta kyseinen sieni irtoaa halvimmillaan alle eurolla.:) Tokihan tuota joutuu muutaman viikon odottelemaan ja ennen testaamista ei voi tietää että minkälainen on, mut eipä ollut suuri investointikaan.:)

Jonskuna (Ei varmistettu)

Ostin itsekin kyseisen Hyvän Olon Maailman Aloe Konjac Spongen (on muuten eri sieni kuin Sokkarilla myytävä). Mahtava tuote.

Vierailija (Ei varmistettu)

Saako esim oulusta noita sieniä mistään :D

memmoo (Ei varmistettu)

Ostin omani tänään Sokoksen 3+1 -päiviltä, maksoi nyt 4,90 € :) Sellaisen ihan tavallisen värittömän. Ne värilliset ja mineraalisavelliset oli vöhän kalliimpia, mut alle kympin.

Kommentoi