Ladataan...
Saara Sarvas

Jee kiitos Lily! Tai tuhma Lily, kun et eilen lisännyt näitä kirottuja kuvia.. Tänään on vuorossa muutama niksi kestävämpään meikkipohjaan.

Silmämeikiksi valikoin ihan superhelpon smoky eyes -variaation, minkä niksi on kuultavassa poskipunassa. Punaa levitetään poskien lisäksi myös silmäluomille, jolloin kokonaisuudesta tulee huomaamattomasti harmoninen, viimeistellympi ja hieman tyttömäisempi!

 

1. Pohja

 1. Pohjustusvoide on oikein käytettynä tehokas apu pidempikestoisen meikin luomisessa. Levitä pohjustusvoidetta superohut kerros kosteutetulle iholle, jonka pinnassa ei ole enää kosteusvoiteen jättämää nahkeutta. Jos levität voiteen liian paksusti, meikkivoide rullaa helposti pois sen pinnalta!

 2. Voidemainen tai mineraalipohjainen meikkivoide toimii loistavasti pohjustuksen päällä. Vahamaiset tuotteet saattavat "karata" hieman liukkaan pohjustuksen pinnalta.

 3. Wanhoja tanssivien kannattaa ehdottomasti muistaa meikata myös korvat!! Muutaman cicapon jälkeen korvat punottavat useimmilla reippaasti.

 4. Normaalien tapojeni vastaisesti suosittelen kiinnittämään koko meikkipohjan irtopuuterilla ja nappaamaan käsilaukkuun joko kevyesti puuteroidun puuterivipan, tai puuteripapereita.

 

2. Varjot

 1. Puuteroidun pinnan päälle tehdään luonnollisesti puuterivarjot. Itse käytin kahta neutraalin sävyistä puuterimaista luomiväriä. Edullinen ja huonompipigmenttinen luomiväri on loistava treeniväline, sillä et saa vahingossa aikaan liian intensiivisiä varjoja. 

 2. Varjon oikea paikka on useimmilla noin korvan ylä- ja alanipukan ja suupielen muodostamassa kolmiossa. Häivytys ja levitys onnistuu parhaiten viistomaisella pehmeällä siveltimellä.

 3. Jos varjot levähtävät turhan suuriksi, häivytä ylimääräiset pois meikkivoidesiveltimen avulla.

 

3. Silmät

 1. Levitä luomelle pohjustusvoide, meikkivoidetta tai valokynää.

 2. Valitse poskipuna, joka sointuu pukuusi, tai on muuten mieleinen. Kirkkaan pinkkejä värejä kannattaa välttää, ellet ole oikein rohkea. Parhaimman lopputuloksen saat kuultavalla värillä.

 3. Levitä poskipunaa koko liikkuvan luomen lisäksi alaluomelle ja häivytä reunat.

 4. Valitse haluamasi musta, tummanruskea tai -harmaa sävy, jolla teet seuraavan vaiheen. Itse valitsin L'Oréalin  Color Infallible -luomivärin, joka on hinta-laatu -suhteeltaan ja kestoltaan ihan fantastinen! 

 

 1. Koska tein tapojeni vastaisesti meikkipohjan ennen silmämeikkiä, suojasin alaluomea vessapaperipalasella levittäessäni mustaa väriä.

 2. Piirrä yläluomelle koko silmän pituinen, ulkokulmaan hieman leventyvä luomivärirajaus ja häivytä yläreuna pehmeäksi.

 3. Levitä mustaa myös alaluomelle, mutta vain n. silmän keskiosaan asti, ellet ole tottunut vahvaan alarajaan.

 4. Voit lisätä häivytysefektiä pyyhkäisemällä siveltimellä kevyesti ylä- ja alarajauksen reunan päältä poskipunasävyllä. 

 

 1. Rajaa silmät niin läheltä ripsiä, kuin mahdollista! Ohut tussimainen rajauskynä on tässä hommassa loistava.

 2. Rajaa myös alaluomi, mutta vain noin puolet siitä matkasta, mille levitit luomiväriä.

 3. Taivuta ripset ja levitä ripsiväri.

 4. Valmis!

 

4. Posket

Levitä Seuraavaksi poskiluun päälle valitsemaasi poskipunaa. Itselläni oli käytössä M.A.C.:in Mineralize Skinfinish sävyssä Stereo Rose, mutta mikä tahansa kuultava sävy käy yhtä hyvin.

Levitin ja häivytin poskipunan hieman normaalia korkeammalle, sillä superkuultavan koostumuksensa ansiosta se toimii samalla myös korostusvärinä ja tuo valoa poskipäille.

Helmiäispintaiset poskipunat kannattaa levittää pehmeällä siveltimellä, jolloin reunat on helppo häivyttää todella pehmeästi.

 

5. Viimeistely

 1. Viimeistele ja väritä kulmakarvasi, jos olet siihen tottunut. Voit halutessasi vain harjata ne paikoilleen.

 2. Varo, ettet tee kulmista liian viimeistellyn näköisiä, tai katseesi voi olla liian tuima.

 3. Levitä kajal sisäluomelle, jos haluat.

 4. Ja huuliin sipaisu luonnollista kiiltoa! Mulla on tässä pari viikkoa sitten ostamaani M.A.C.:in persikkaista Fullfilled -sävyä

 5. Vihoviimeinen silaus on meikin kiinnittävä Fix-spray! Tuote tuntuu "sulattavan" meikin todella tasaiseksi ja pitää sen paikoillaan hieman rankemmassakin pyörityksessä. 

Mulla on fixerinä käytössä Urban Decayn versio, mistä tykkään todella paljon. Suomen kamaralta löytyviä vaihtoehtoja tarjoaa esim. Make Up For Everin todella tykätty Mist & Fix, mitä käytin ennen UD:tä.

Jos MUFEa ei ole lähettyvillä, Punanaamion verkkokaupasta myytävä Mehron Barrier Spray on tuote, johon uskaltaisin merkin tuntien luottaa.

 

 

6. Valmis!

Voi WC:n valot, ette välttämättä tuo meikkiä esiin parhaassa mahdollisessa valossa.. Mutta kyllä tällä naamalla kehtasi ihmisten ilmoille lähteä!

Ladataan...
Saara Sarvas

Sori kaverit.. Mulla on meikkipostaus kuvien latausta vaille valmiina, mutta Lily ei suostu lisäämään muuta kuin tuollaisen kivan laatikon... Yritetäänpä huomenna uudestaan, näköjään kahden postauksen voimin! :)

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Saara Sarvas

Tässäpä kampaus, jonka tekeminen on loppujen lopuksi hyvin simppeliä. Hyvä lopputulos vain vaatii hyviä hermoja, hieman sorminäppäryyttä ja muutaman kokeilukerran, että tiedät miten asetella suortuvat paikoilleen!

 

Tarvitset kampauksen tekemiseen kamman, muotoiluraudan ja pinnejä. Myös lämpörullat toimivat, jos rautakiharat eivät meinaa onnistua.

 

 1. Levitä kuiviin hiuksiin lämpösuoja ja kiharra ne mahdollisimman sykkyrälle! Voit käyttää myös lämpörullia tai kiharrinta, tärkeintä on saada hiuksiin rakennetta ja kiharaa.
 2. Anna kiharoiden jäähtyä muutama minuutti ja suihkauta niihin kevyesti lakkaa.

 3. Tee jakaus haluamaasi kohtaan ja letitä hiukset puoliavonaisella ranskanletillä ainakin korvalle asti.

 4. Yritä pitää letti mahdollisimman lähellä päänahkaa! Ohjeet löytyvät videolta.

 5. Kun ranskanletti ylettyy vähintään korvalle asti ja mieluiten hieman sen taaksekin, letitä hiusten latvat pitkäksi letiksi ja kiinnitä pinneillä odottamaan jatkoa.

 6. Tee kampaus loppuun, kuten tässä videolla:

 

 

 

Videon nauhoittamisen jälkeen lisäilin vielä kourallisen pinnejä, kiskoin lettien välisiä alueita "möyheämmiksi" ja ilmavammiksi ja tutkailin kampauksen siluettia. 

Tähän viimeistelyyn kannattaa varata aikaa, eikä luovuttaa, vaikka hiukset eivät asettuisikaan heti täydellisesti. Kevyesti tupeerattu kiharamassa joustaa suuntaan jos toiseen, eli kisko ja tunge mielesi mukaan.

Kiinnitä koko komeus hyvällä lakkakerroksella ja tee hyppytesti! Ravistele päätäsi ja loiki, kuten tanssiessasi. Jos joku kohta repsahtaa, pinnitä se entistä paremmin kiinni.

Sitten oletkin valmis!

 

Laittakaapa kommentteihin kuvia toivekampauksista! Kampaustutorialeja tulee vielä kahtena päivänä ja niiden sisältöön voi vaikuttaa :) 

Pages