Ladataan...
Saara Sarvas

Kulmakarvat ovat olleet pakkomielteeni jo pitkään, ja lempivälineeni niiden muotoiluun vaihtelee kynästä geeliin tasaisin väliajoin. Nyt olen taas innoissani kynistä, ja koska uskon sen olevan muidenkin yleisimmin käyttämä väline, ei tämä tutorial varmasti mene harakoille!

Luonnollisen rehevät kulmat ovat taas kerran kuumat, mutta mitäs sitten kun kulmakarvojen materiaali on yhtä rouheaa ja paksua, kuin rajulla kädellä harvennettu metsä? Kynä auttaa.

Entäs jos kulmat ovat vähän eri korkeuksilla? Kynä auttaa.

Omat kulmakarvani ovat melko saman malliset, mutta symmetrisiksi niitä ei silti voi kutsua. Siksi teen päivittäin pieniä korjausliikkeitä erojen korjaamiseksi. Ennen kynän iskemistä ihoon ota siis tehtäväksesi määrittää mikä kulmissasi on eriparista. Parhaiten näät ongelmat katsomalla suoraan kameraan ja nappaamalla kuvan.

 1. Ovatko kulmat samalla korkeudella?
 2. Alkavatko kulmat "samasta" kohdasta?
 3. Ovatko kulmat kaman kokoiset?
 4. Onko kulmakarvojen alkupäät saman muotoiset?
 5. Ovatko kulmat yhtä pitkät keskenään?
 6. Kumpi kulmakarvoista näyttää paremmalta?

Omat vastaukseni olisivat about tällaiset: Oikea kulmakarvani on hieman matalammalla, mutta kulmat alkavat lähes samasta kohdasta ja saman muotoisina. Vasen kulmakarva näyttää tuuheammalta karvojen kasvusuunnan takia. Oikea kulma on hieman pidempi, mutta vasemman malli on kauniimpi. Haluaisin kulmiin kokonaisuudessaan vähän lisää massaa.

Sitten itse muotoilun kimppuun!

 

 • Meikkipohjan pitäisi olla levitettynä ennen kulmakarvojen muotoilua
 • Valitse kynä, joka on melko kova, ja saman värinen kuin hiustesi tyvikasvu
 • Piirrä ensimmäiseksi korjaavat ulkoreunat. Näissä kuvissa korjaan hieman liian alhaalla olevaa kulmaa, joten piirsin viivan muutaman millin kulmakarvojen yläpuolelle - siihen kohtaan mihin haluan kulmakarvan loppuvan. Samaa tekniikkaa käytän ongelman muodosta tai laadusta riippumatta. Jos kulma olisi liian korkealla, nyppisin ylimmän rivin karvoja pois, ja piirtäisin tämän viivan kulman alle. Jos taas tahtoisin vain paksuntaa kulmia, piirtäisin molemmat viivat hieman oikeiden rajojen ulkopuolelle.
 • Alarajan piirrän hieman alimpien karvojen yläpuolelle. Näin en vahingossakaan vahvista alaspäin putoavaa vaikutelmaa. Riippuen haluamastasi muodosta, sinulla pitäisi tämän vaiheen jälkeen olla kulmakarvan muotoa reilusti määrittävä ylä- ja alaviiva.

 

 • Seuraavaksi väritän viivojen väliin jäävän alueen käyttäen karvamaisia, nopean pyyhkiviä vetoja. Et halua kulmakarvasta toukkaa, joten älä paina liikaa!
 • Väleistä näkyy hieman vaaleampaa sävyä, ja kokonaisuus pysyy luonnollisena, vaikka muoto on muuttunut selvästi skarpimmaksi.
 • Seuraavaksi yhdistän kulman etuosan korkeimman kohdan kautta kulman "häntään". Kulmakarvan loppu kannattaa piirtää kokonaan yksittäisiä pitkiä karvavetoja käyttäen.
 • Piirrä ensin ylin reuna, ja ala sitten täyttää häntäosaa varovasti rivi kerrallaan paksuntaen.

 

 • Ettei aluksi tehty skarppirajainen muotoilu näyttäisi niin terävältä, pehmennetään koko kulmakarvan ilmettä valokynän avulla. 
 • Levitä valokynää pieni määrä kulmaluulle sekä kulmakarvan ylä- että alapuolelle.
 • Häivytä valokynä sormella taputellen ja levittäen, ja pehmennä samalla kynän jättämä terävä jälki näkymättömiin.
 • Tarkista, tarvitaanko jonnekin lisää väriä tai häivytystä.

Valmis!

Tässä vertailuna omat kulmakarvani ennen ja jälkeen muotoilun. Ero on melkoinen:

Tuon kulmien alkuosan pidän tahallaan hieman "epämääräisenä" ja vaaleampana, koska se näyttää huomattavasti luonnollisemmalta. Toiset tykkäävät tehdä myös kulmien alusta skarpin - ihan OK sekin.

Ladataan...
Saara Sarvas

Jokasyksyiset kauneusmessut alkavat taas kolkutella ovella, ja mä olen kerrankin ajoissa!!!

Aikaisuuteni saattaa johtua siitä, että olen tapahtumassa osallisena - tällä kertaa keynote-puhujana. Lauantaina käymme Katja Ståhlin johdolla paneelikeskusteluhengessä läpi aihetta "Kauneus eri-ikäisenä", Raili Hulkkosen ja Anne Kukkohovin kanssa. Kieltämättä jännittää vähän hypätä lavalle kolmen vahvan mediapersoonan kanssa, mutta enköhän mä saa jotain sanottua meidänkin sukupolvemme puolesta ;)

Itselleni toinen kohokohta ovat Body Paintingin ja Maskeerauksen SM-kilpailut! Onneksi ehdin paneelikeskustelusta ihailemaan juuri valmistuvia töitä, ja sunnuntaina voin katsoa vaikka molemmat kisat alusta loppuun.

Bodypaintin aiheena on muuten tänä vuonna Värien Renessanssi, eli tällä kertaa värittömiä töitä ei toivottavasti nähdä ainuttakaan! Myös Maskeerauksen puolella ollaan juhlatunnelmissa ja sirkusaiheiset työt ovat varmasti upeaa katseltavaa.

Jos et ole koskaan käynyt kauneusmessuilla, suosittelen kokemusta lämpimästi! Siellä saa helposti vietettyä kokonaisen päivän, mutta Messukeskusta kohti suunnistaessa kannattaa muistaa muutama juttu.

I Love Me -messujen vinkkilista:

 • Ota mukaan käteistä!!! Tämä on ehdottomasti tärkein kohta. Messukeskuksesta löytyy kyllä automaatti, mutta sen jono on pahimmillaan kymmenien metrien pituinen. Eri alueilla on paljon ihanaa ostettavaa, ja se on monelle kosmetiikkafriikille taivas. Messutarjouksia erilaisista hoidoista, hampaanvalkaisuja, rakennekynsiä, alennettuja hintoja, uusimpia lanseerauksia, tuotteita joita ei saa mistään muualta Suomesta jne. jne. Sama pätee myös hyvinvointipuolella. Sporttivaatteita, lisäravinteita, treenivälineitä jne.! Sopiva määrä käteistä riippuu itsestäsi, mutta suosittelen budjetista riippuen varaamaan lompakkoon 50-250€.

 • Pakkaa juomapullo. Messukeskuksen vesipullojen hinta taitaa pyöriä jossain 4 tai 5€ kieppeillä... Oma juomapullo on kullanarvoinen.

 • Pue hengittävät vaatteet ja huivi, ja heitä olalle mukava ja tilava kassi. Jos tulet autolla, jätä päälystakki sinne, tai messukeskuksen narikkaan. Messukeskuksessa on hyvä ilmastointi, mutta joskus saattaa tulla tukalan kuuma - tai vastavuoroisesti kylmä. Hyvin hengittävissä vaatteissa et tuskastu missään tilanteessa, ja jäätysmiskuoleman hetkellä voit kietaista huivin kaulaan. Kassiin taas on kiva kerätä kaikki päivän aikana löytyneet aarteet miljoonan pikkupussin raahaamisen sijasta.

 • Tutki messukarttaa huolellisesti, ja kierrä alueet systemaattisesti läpi. Toisaalta on tosi hauskaa säntäillä messuilla siellä täällä (kuten minä yleensä..), mutta se johtaa monesti siihen, että missaat jotain mikä voisi oikeasti kiinnostaa. Tutki ensitöiksesi missä haluat ehdottomasti käydä, ja merkkaa osastot karttaasi ettet unohda!

 • Ota mukaan kaveri. Erakkona on joskus ihana haahuilla, mutta kaverin kanssa erilaisille messuviritelmille hajoilu on silti parasta. 

Siinä mun ennen lähtöä tehtävät vinkit, ja tässä vielä omat tärpit kiinnostavista messulavojen tapahtumista lauantaina ja sunnuntaina tähdin merkittyinä:

Nähdään messuilla parin viikon päästä, ja tulkaa moikkaamaan jos satutaan samoille kujille!

Minkä ikäisiä te muuten olette, ja minkä ikäisenä uskotte olevanne kauneimmillanne?

Pages