Ladataan...
Saara Sarvas

Braaaaaiiiinnnnnsssxxxxzzzz....... Ajattelin tällä kertaa tehdä teille hieman nykyaikaisemman zombien, kuin pari vuotta sitten. Tätä tutorialia varten tarvitset:

 • Lateksia
 • Kasvo- tai WC-paperia 
 • Meikkisienen
 • Tekoverta
 • Vaaleaa meikkivoidetta
 • Ruskeaa ja harmaata luomiväriä
 • Piilolinssit, jos siltä tuntuu
   

Yritin taas kerran pitää homman simppelinä ja minulla maskin tekemiseen meni noin 30min. Erona muihin tämän vuoden maskeihin erikoismaskituotteita on käytetty useampia. Lateksia myydään lähes kaikissa naamiaiskaupoissa ja esim. Punanaamion myymä Grimas on mainio paikka sen ostamiseen.

Lateksiallergikot, pysykää kaukana!

Tein tämän tutorialin poikkeuksellisesti yksittäisinä isoina kuvina, että pysytte kärryillä:

Aloita rajaamalla kaikki alueet, joihin haluat tehdä haavoja/mädäntynyttä ihoa. Tuputa alueiden päälle ja 2-5cm niiden ulkopuolelle ohut kerros lateksia ja anna sen kuivua, tai föönaa se kuivaksi. Lateksi on kuivaa, kun se muuttuu läpinäkyväksi.

Lateksia on helpointa käsitellä kaatamalla sitä muutaman ruokalusikallisen erissä esimerkiksi pakastepurkin kannen päälle. Kuivuttuaan tuote on perkeleen vaikeaa irroitaa kankaista ja karvoista. 

 

Kun ensimmäinen lateksikerros kuivuu, irroita paperista ohuita kerroksia, jotka asetat seuraavaksi kuivuneen lateksin päälle. 
 

Lisää varovasti uusi kerros lateksia paperin päälle, joka kastuu ja kuivuu pinnaksi, jonka voi repiä mukavasti irtonaiseksi ihoksi. Lisää paperikerroksia 2-3 ja muista antaa jokaisen kerroksen kuivua rauhassa! Föönaus on erittäin ok.
 

Kun olet saanut ihon peitettyä kunnolla, puuteroi lateksinen alue kevyesti. Puuteri estää lateksia tarttumasta itseensä.

 

Ota käyttöön pinsetit, pienet sakset tai vaikka coctail-tikku, jolla revit lateksiin haluamasi kokoisia reikiä. Työskentele varovasti ja aloita ensin pienistä rei'istä, joita voit suurentaa repimällä lateksia irti ihosta.

 

Puuteroi jokaisen reiän "sisäpuoli", koska edelleen, lateksi tykkää tarttua itseensä..

Suurempien reikien kohdalla voit miettiä, mihin suuntaan tahdot repaleisen ihon roikkuvan. Jos revit jonkun palan liian isoksi tai "reunan yli", ei hätää! Lisää vain ohut kerros lateksia siihen kohtaan, mihin tahdot kiinnittää palan ja paina irronnut osa ihoon, kun lateksi on lähes kuivunut.
 

Levitä seuraavaksi vaaleahko meikkivoide koko kasvoille ja myös lateksiosien päälle. Reunat näkyvät tässä vaiheessa selvästi, mutta SE EI HAITTAA!

 

Puuteroi ihon pohjasävy ja rupea hommiin!

 

Ota tummanruskea mattainen luomiväri ja levitä sitä ympäri kasvoja hyvin hentoisin siveltimenvedoin. Itse käytin apunani skunkkisivellintä, mutta mikä tahansa meikkivoidesivellin tai luomivärisivellin toimii - mitä suurempi sivellin, sitä nopeammin homma on valmis.

 

Syvennä ja sotke ihoa niistä kohdista, joiden kohdalla näet sen tarpeelliseksi. Tämä on fiilisjuttuja - esittämäsi zombie voi olla tuore tapaus, tai liassa ja mudassa ryvettynyt.

Maskeeraa samaan tapaan myös muut näkyvät ihoalueet!!
 

Itse lisäsin tässä vaiheessa toiseen silmään piilolinssin - piilarit voi tietysti lisätä molempiin silmiin niin halutessaan. Seuraavaksi aletaan leikkiä verellä..
 

Käytin tässä maskissa kahta eri sävyistä tekoverta. Toinen oli kirkas ja toinen tumma. Levitin ensin tummempaa verta ohuesti kaikkien avonaisten haavojen sisälle ja riekaleiden sisäpintoihin siveltimellä.

 

Seuraavaksi otin käyttöön hieman karhean meikkisienen ja tuputin kirkkaampaa verta ympäri kasvoja ja lateksiosan rajoja - tässä vaiheessa ne alkavat kadota.

 

Viimeisenä otin uudestaan käyttöön siveltimen ja tumman veren, jolla tummensin haavojen sisäosat verisemmän näköiseksi ja pistelin kasvoille roiskeen näköisiä pisteitä. Meikäläisen maski alkoi olla aika valmis, mutta tahdoin vielä lisätä kuvia varten yhden jutun..

 

Nimittäin silmäveren >:D Todella ikävän tuntuinen, mutta kokonaisuuteen ihan oman mausteensa tuova silmätippamainen tuote siis värjää silmät hetkellisesti mustaksi, punaiseksi tai vaikka siniseksi. Tämä tuote lienee kyllä olevan vain ammattilaisten saatavilla.. Eikä se oikeastaan bilemaskissa toimisi, sillä kukaan ei tahtoisi kävellä tunteja tippojen aiheuttaman tunteen alaisena :B

 

Mutta efekti on mainio ;) Siitä sitten vaan Zombeilemaan! 

 

Brrrraaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnsssssss!!!!!!!!

Ladataan...
Saara Sarvas

No NYT on kuulkaa taas helppoa ja näyttävää maskia luvassa. Itse käytin maskin tekemiseen tietysti Cameleonin vesivärejä, joita saa muuten ostettua vielä tänä lauantaina Töölöstä klo 12-16!! Hätätapauksessa hommaan sopii vaikka huulipuna ja rajauskynät. Ei se ole niin justiinsa ja varsinkin bileisiin suunnatessa meikki rähjääntyy jossain vaiheessa :D Jos päädyt paniikin edessä käyttämään huulipunaa, muista levittää se vasta meikkivoiteen päälle ja puuteroi pilkut hyvin!

Vesiliukoisia kasvomaaleja ei tarvitse niiden kuivumisen jälkeen noteerata juuri mitenkään, mutta kevyt Fix-spray ei tee maalauksille ainakaan mitään huonoa ;)

Tämän tutorialin pilkut voi toteuttaa periaatteessa millä värillä tahansa, mutta oma suositukseni on: 

 • Kalpealle iholle punaisia pilkkuja
 • Ruskettuneelle ja tummalle iholle valkoisia pilkkuja

Musta toimii kaikissa tapauksissa rajausvärinä.

Tämän meikin alkuperäisenä inspiraationa on klassinen Roy Lichtensteinin 60-luvulla tutuksi tekemä sarjakuvatyyli, jossa varsinkin eri ihosävyjä ja niiden tummuuksia merkitään eri kokoisin ja värisin pistein. Muistan, kun kokeilimme joskus kuvataidekoulussa erilaisia sarjakuvatekniikoita ja rakastin sitä, kun erilaisia varjostuksia sai hangata paperiin siirtokuva-arkeista. 

Niiin siistiä

Edellisen pohjustuksen pointtina oli se, että ihon pilkkuja mallatessa kannattaa muistaa, että niiden on tarkoitus olla painotyötä. Ota siis käyttöön sivellin tai muu ase, jolla saat helposti mahdollisimman säntillisen kokoista jälkeä ja paina väriä ihoon riveissä tasaisin välimatkoin. Tällöin lopputuloksesta tulee ammattimaisen näköinen helposti.

Koska tätä hommaa varten viivat on helpointa hahmottaa kuvina, napsin teille sellaisia pitkin matkaa. Sen kummempia selittelyjä kertomatta suosittelen halukkaita toistamaan stepit:


 • Koko kasvojen alueen voi tietysti pilkuttaa samalla värillä, mutta mä ajattelin olla ihan kreisi

 

 • Ainoa hieman hankala kohta voivat olla huulet, mutta eivätköhän nekin tällä kaaviolla selviydy! Viimeisen kuvan valkoiset pisteet ovat ehkäpä ainoa osa meikkiä, joka on vaikea kopioida ilman kasvomaaleja. 

Tämä meikki on melko helppo toteuttaa, mutta pisteiden tökkimiseen kannattaa varata reilusti aikaa ja treenata vaikka ensin kämmenselkään (eikä suoraan kasvoille, kuten minä tein ;))
 

Ladataan...
Saara Sarvas

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä L'Oréal

Plääh, tämän postauksen piti ilmestyä jo eilen, mutta minä tyttö se vaan roikuin musavideokuvauksissa puolille öin ja päätin, että ei tämä elämä ole päivästä kiinni

Skin Perfection -haaste on kulkenut taas viikon eteenpäin ja omalla kohdallani kyseessä on ollut todella hektinen sellainen. Unta on tullut liian vähän, ruokaympyräni pääasiallinen sisältö on ollut sokeri ja stressitasot ovat laskeneet lähinnä kaniterapiassa, jota olen harrastanut intensiivisesti.

Miten tämä onkaan vaikuttanut ihooni? No, otsassani ja leuassani on muutaman hormoni-/stressifinni, jotka yleensä ilmestyvät tällaisina viikkoina valtavina ja kipeinä paiseina poskiin. Nämä kaverit myös tuntuvat rauhoittuvan muutamassa päivässä. Ihoni ongelmat eivät siis ole vieläkään kadonneet, mutta olin varma, että tämän viikon jälkeen tilanne olisi paljon pahempi.

Ihon perusväri on edelleen melko tasainen ja koen, että T-alueen punoitus on tasoittunut! Se tosin tarkoittaa sitä, että yksittäiset finnien jälkeensä jättämät arvet näkyvät ihossa selkeämmin. Seerumipurkkini alkaa myös näyttää tyhjentymisen merkkejä - kahden päivittäisen käyttökerran perusteella en tosin ihmettele..

Tässä vielä tämän viikon vertailukuva, ennen kuin keskitytään aiheeb mukaisesti ihan toiseen tuotteeseen - Awakening Eye Creamiin.
Minun ja silmänympärysvoiteiden historia on aika mitäänsanomaton.. Käytän niitä, mutta en ole löytänyt vielä yhtäkään, joka tekisi kevyesti pussittaville silmänalusilleni mitään dramaattiseesti erilaista - eikä tämä tuote ainakaan toistaiseksi ole poikkeus sääntöön. Se on minulle mallia "ihan ok". 

Sori siis kaikki, jotka ovat ristimerkkiä sormillaan sohien kironneet yhteistyöpostaukset tiedätte kyllä minne, koska näissä vain kehutaan ylenpalttisesti. Se illuusio kun ei ole totta :D. Kyseessä on minulle sellainen tuote, jonka käyttö on perusrutiinia, mutta ei mitään ihmeellistä. TOSIN, nyt postaukseen ottamiani kuvia katsoessani, näyttää silmänympärysiho hämmentävän hyvältä. Säädin alla näkyvää kuvaa varten vielä tarkoituksella ylävalon, jotta silmäpussi piirtyisi paremmin esiin.

Oma miedohko reaktioni on kuitenkin vain yksi puoli kolikkoa, useampi testiryhmäläinen kun on julistanut tämän voiteen suosikikseen koko nelikosta! Suosittelen edelleen selaamaan omaa ihotyyppiäsi vastaavien testaajien postauksia kampanjasivun kautta.


Tämä herätystä lupaileva voide on neljästä Skin Perfection -tuotteesta mattaisin ja "tahmein", jos näin nyt voi sileästä ja hyvin levittyvästä voidemaisesta tuotteesta sanoa :D Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että taputeltuani voiteen silmänympärysiholle, se ei jätä jälkeensä rasvaista tai voideltua pintaa.

Voiteessa on hennon vaalea ja oranssi sävy, joka ei kyllä toistu iholla laisinkaan - tai ehkä se vain on niin huomaamaton, ettei minun pidäkään huomata sitä ;). Osa voiteen "kirkastavaa" vaikutusta pohjautuukin pieneen oranssiin pigmenttiin, joka taittaa ja häivyttää kevyttä sinertävyyttä, jota tummissa silmänalusissa aina on. 

Koostumuksensa takia voide toimii imeydyttyään mainiona pohjustuksena erilaisille peitevoiteille ja se jopa hillitsee niiden kasautumista! 

Olenkin monesti käyttänyt tuotetta iloisena näiden ns. ylimääräisten ominaisuuksien takia. Taidan kuitenkin testin jälkeen jatkaa sen täydellisen silmänympärysvoiteen metsästämistä.. Muodostuukohan tästä lopulta se minun ikuinen kamppailuni? ;)Pakko lisätä tähän loppuun vielä klassikkovinkki, jonka toistamisesta ei ole ainakaan mitään haittaa, eli "oikea" tapa levittää silmänympärysvoide. Itse aloitan levittämisen aina puristamalla herneen kokoisen pallon voidetta nimettömäni päähän.

Nimetön on yleensä sormista heikoin, joten sitä käyttäessä herkkää silmänympärysihoa ei tule runnottua ja venytettyä turhaan, kuten urbaanilegendat pelottelevat. En tosin ole sitä mieltä, että tavallisella ja "väärän suuntaisella" rasvaamisella kukaan saisi ihoaan oikeasti venytettyä, ellei kyse ole jo rajamain kivuliaasta ja toistuvasta hieromisesta. Oli miten oli! Lämmitettyäni voiteen nimettömien välissä hieroen, taputtelen sen silmien alla tuntuvan luun kohdalle ja viimeiset rippeet kulmaluulle. Tämän jälkeen taputtelen voiteen ihoon kevyesti, ilman hierovaa ja venyttävää liikettä. 

 

Älä turhaan hiero voidetta silmäluomille, sillä niiden liikkeen takia voidetta voi päätyä silmiin. Jos kärsit nimenomaan kuivista luomista, etsi itsellesi tähän tarkoitukseen suunniteltu voide.


Anna voiteen lopuksi imeytyä ihoon rauhassa. Onpas tuo iho kyllä hämmentävän kiinteän näköinen O_O Näenko vain omiani, vai oletteko te samaa mieltä? Tykkäänköhän tästä nyt kuitenkin enemmän, kuin luulinkaan... Kommentteja, please :D

Levitättekö te silmänympärysvoiteen samalla tyylillä?

p.s. Heti huomisaamuna (tai ehkä jo tänään illalla) julkaisen viimeiset halloween-tutorialit!!

Pages