Ladataan...
Saara Sarvas

 

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Braun

Olen kuluneen vuoden aikana alkanut ajatella yhä enenevissä määrin naiseutta ja ennen kaikkea ihmisyyttä nykypäivänä.. Meidän yhteiskunnassamme on tultu niin monessa asiassa niin pitkälle, että yhden pienen ihmisen pää menee helposti pyörälle. Ihmiset eivät tunnu oikeassa elämässään reagoivan mihinkään ja jopa toiselle ihmiselle oven auki pitäminen on enemmän poikkeus kuin sääntö.

Netissä sitä reagointia tapahtuu sitten kaiken IRL-passiivisuudenkin edestä.. Mikään ei enää shokeeraa, kaikesta löytyy jotain negatiivista ja kaikenlaiset ääripäät tuntuvat korostuvan ja ajautuvan kauemmas toisistaan. Yleisesti vallalla tuntuu olevan pelottavan negatiivinen aikakausi, minkä tuoksinassa kärpäsestä tulee poikkeuksetta härkänen ja se näkyy ja kuuluu - useimmiten SoMessa. 

Tämä blogi on edelleen kummallinen hattaran peittämä saari tuossa negatiivisessa meressä, ja hyvä niin. Nyt alankin siis entistä aktiivisemmin levittämään hattaraisia positiivisuuslonkeroitani ja istuttamaan sen siemeniä teidän aivoihinne :D

Tämä oli kieltämättä kummallisin pohjustuspuhe koskaan, mutta sopii aiheeseen kuin nappi kauluspaitaan.

 

Braun on uuden kauneuslähettiläänsä Jessica Alban kanssa lanseerannut Break Free -kampanjan, jonka ideana on rohkaista meitä naisia kehumaan toisiamme enemmän ja vahvistamaan sitä kautta toistemme itsetuntoa. Kampanja perustuu tutkimukseen, jonka mukaan naisten keskinäinen arvostelu vaikuttaa ratkaisevasti epävarmuuden tunteen muodostumiseen. Vastaavasti toiselta naiselta saatu positiivinen kommentti tai ele vahvistaa naisen itsetuntoa merkittävästi. 

Kampanjakasvoksi valittu Alba oli yksi oman nuoruuteni ehdottomasti suurimmista kauneusidoleista, joten oli jotenkin ilahduttavaa lukea hänen kommenttinsa aiheesta:

“Olen iloinen saadessani olla osa tätä kampanjaa, sillä voin samastua täysin epävarmuuden tunteisiin ja kritiikin kohteena olemiseen. Toisaalta tiedän myös henkilökohtaisesti, miten hyvältä tuntuu saada positiivista palautetta toisilta naisilta. Toivon, että kaikki naiset osoittavat ja jakavat tukensa ystävilleen, perheenjäsenilleen, kollegoilleen ja muille tuntemilleen naisille. Annetaan toisillemme itseluottamusta vapautua epävarmuudesta ja mahdollisuus tuntea itsensä arvokkaaksi. Mieti, ketä naista ihailet ja kerro se hänelle!”

Ensiajattelemalta toisten naisten kehumisesta tulee mieleen ulkonäköön ja tyyliin liittyvät asiat, mutta itsetunto on asia joka heijastuu ihan kaikkeen, mitä teemme. 

Jokainen meistä osaa hetken asiaa mietittyään erottaa ulkonäkönsä kaikista muista arvokkaista ominaisuuksistaan. Kerta toisensa jälkeen on silti hämmentävää huomata, että monesti juuri ulkonäköön liittyvät itsetunto-ongelmat hankaloittavat myös niitä muita elämän osa-alueita. Vaikka kauneuden ei pitäisi olla ketään määrittävä asia, olen konkreettisesti kerta toisensa jälkeen nähnyt, kuinka suuri vaikutus ehostuksella on hetkelliseen itsetuntoon.

Braun haluaa auttaa naisia tuntemaan itsensä naisellisiksi poistamalla itseluottamusta heikentäviä fyysisiä esteitä ja tämän kampanjan myötä murtamaan myös psyykkisiä esteitä rohkaisemalla heitä entisestään. 

Meikkaaminen ja kauneudenhoito ovat tavallaan kuin Dumbo-norsun taikahöyhen, josta saa lisävarmuutta kunnes tajuaa, että ilmankin pärjää.

 

Ulkoiset seikat ja yhteiskunnassa vallitsevat kauneusnormit ovat vain esteitä hyvän itsetunnon tiellä, vaikka ne voivatkin asettaa meille naisille melkoisia haasteita sen löytämiseksi. Se, milloin jokainen meistä tuntee itsensä itsevarmaksi, tärkeäksi ja osaavaksi, voi löytyä mitä yllättävämpien tilanteiden kautta. Joku meistä löytää itsensä kun värjää hiukset sateenkaaren värisiksi, ja jollekin toiselle käänteentekevä hetki voi olla muutama tärkeä kannustuksen sana toiselta ihmiseltä. Se tapa, millä me puhuttelemme itseämme ja toisiamme voi joko edistää tai hajottaa paremman itsetunnon rakentumista. Joka ikinen kerta, kun kaikilla mittareilla kauniit ystäväni puristelevat klassista vihan kohdetta eli "läskejään", tai kauhistelevat jotain muuta ulkonäössään, hämmennyn enkä oikein tiedä mitä sanoisin.. Yleensä huokaan syvään ja heitän vettä myllyyn niin kauan, että itsensä mollaaja huomaa itsekin puhuvansa ihan pehmeitä, ja kehun sitten siihen päälle, miten upeita tyypit ovat.

Minun silmiini ihmiset ovat kerta toisensa jälkeen niin hirveän kauniita, ja ainoa asia joka systemaattisesti voi toista ihmistä rumentaa on ainainen negatiivisuus sekä itseä että muita kohtaan. 

Kun voi katsoa itseään silmiin ja tuntea olonsa hyväksi ulkoisista ärsykkeistä välittämättä, siitä itsestään huolehtimisesta vasta pääseekin nauttimaan. Silloin sen tekee itselleen ja omaa hyvää oloa lisätäkseen - ei "parantelua" tai "korjausta" varten. 

 

Niin kliseistä kuin se onkin, itseään pitää opetella rakastamaan. Negatiiviset sanat, olivat ne kuinka tyhjiä tai perättömiä tahansa, tekevät vahinkoa psyykelle.

Me naiset ollaan monesti susia - tai dinosauruksia - paitsi itsellemme, myös toisillemme..

Unohdetaan liian helposti, että asiat riitelevät ihmisten sijaan, ja vedetään keskusteluihin mukaan täysin irrelevantteja asioita, joita pahimmillaan puidaan asianomaisten selän takana. Tahtoisin pitää perusoletuksena sen, että varsinkin me naiset oltaisiin solidaarisia toisillemme, eikä ensimmäisenä mentäisi tilanteisiin pelon kautta ja mietittäisi, mitkä asiat toisessa ihmisessä on pielessä tai mitkä asiat itsellä on paremmin. 

Pyrin itse siihen, että toivon ja suon kaikille tapaamilleni naisille vain hyviä asioita ja nykyään ilmaisen tämän kantani hyvin selvästi, jos keskustelu tuttavieni kesken on ajautumassa negatiivisille raiteille.

Elämäni on ollut huomattavasti mukavampaa, kun olen takonut omaan päähäni sen, ettei yhdenkään toisen ihmisen ulkonäkö, onni, ilo tai menestys ikinä ole pois minulta​, ja jokaisella meistä on aina omat taakkansa kannettavana.

 

Meillä jokaisella on varmasti jotain, mitä tahtoisimme oppia niiltä naisilta, joita kohtaan koemme intuitiivisia ärsytyksen tai kateuden välähdyksiä. 

Kateus on vain reaktio, joka paloihin purettuna on sekoitus pelkoa omasta riittämättömyydestä, tai epävarmuutta omia kykyjä kohtaan. Kun tämän ymmärtää, voi negatiiviset tunteet käsitellä nopeammin ja keskittyä kaikkiin olennaisempiin asioihin.

Ongelmien määrä on vakio ja ikäviä asioita on tässä maailmassa jo muutenkin ihan tarpeeksi.

 

Mun työn parhaimpia hetkiä on kuulla ja nähdä, miten suuri vaikutus mun antamilla neuvoilla ja sanoilla voi toisiin ihmisiin ja heidän itsetuntoonsa olla. Joskus erehdyn vähättelemään työni merkitystä, koska no.. Olisihan tässä maailmassa aika monta muutakin asiaa, joilla voisin aktiivisemmin tehdä "hyviä asioita". 

Nykyään olen kuitenkin todella sinut sen kanssa, että mun vahvuuteni on jakaa omaa positiivisuuttani ja vinkkejä, joilla lukuisat ihmiset tekevät omasta arjestaan helpompaa ja hauskempaa. Joka ikinen kerta kommentteja lukiessani ja teihin lukijoihin törmätessäni ymmärrän, että tämän työn vähättely olisi loukkaus itseäni ja teitä kohtaan. 

Arkielämässä toteutan tätä samaa positiivisuutta kehumalla tapaamiani ihmisiä, niin tuttuja kuin tuntemattomiakin. Kehuminen ei ikinä ole turhaa, ja jos joku ei vielä osaa ottaa niitä kehuja vastaan älä turhaudu, vaan kehu aina uudestaan. Kauniit sanat jäävät kyllä itämään jonnekin mielen perukoille.

Ainoa neuvoni kehumiseen on se, että teet sen vilpittömästi. Kaikista kummallisimpiin asioihin kohdistuvat kehut voivat olla ne, jotka tuntuvat parhailta.

 

Kirjoitettuani tämän ajatuksenvirtaisen tekstin naisena ja lähinnä naisista, tahdon kuitenkin laajentaa saman sanoman koskemaan ihan kaikkia ihmisiä sukupuoleen katsomatta. Me elämme maailmassa, jossa sukupuolien välisiä rajoja venytetään vuosi vuodelta ohuemmiksi ja askel kerrallaan toivon vauhdin kiihtyvän ja suunnan olevan kohti kaikin tavoin tasa-arvoista maailmaa, minne on kuitenkin vielä matkaa. 

Varsinkin naiset kohtaavat tällä planeetalla edelleen paljon hirvittävämpiä vaikeuksia, kuin me täällä Suomessa syntyneet ja eläneet voimme edes kuvitella ja tahdonkin painottaa millainen etuoikeus on se, että meillä on aikaa pohtia tällaisia asioita, jotka ovat klassisen tarvehierarkia-pyramidin huipulla.

Maailmassa tapahtuvaa vääryyttä ja tämän postausken aihetta ei voi tai pidä vertailla, joten tehdään me oma osamme ja kannustetaan kaikkia sitä tarvitsevia parempaan itsetuntoon, joka tulee hiljalleen näkymään laajempana positiivisuuden aaltona. 

Pienet purot, suuret joet ja lopulta valtameret - tähdätään korkealle!

 

Kampanjan aikana käynnissä on ollut kaksikin eri kilpailua, joista toisessa kysyin Instagramin käyttäjien haaveita ja toisessa sitä, milloin olet viimeksi kehunut toista ihmistä. Blogiarvonnan voittajaksi valikoitui random.org:in kautta NJ, jolle on lähetetty sähköpostia asian tiimoilta!

"Työskentelen kaupan kassalla ja tein uudenvuodenlupauksen, että kehun päivittäin vähintään yhtä asiakasta, jotta kehumisen taito pysyisi hallussa. Mielestäni tämä tapa on auttanut näkemään jokaisessa ihmisessä jotakin pientä tai isoa kaunista mainitsemisen arvoista ja työpäivän jaksaa paremmin kun tietää ehkä piristäneensä jonkun päivää edes hiukan : )
Itse ilostuin tänään kun joku tuntematon kadulla pysähtyi kommentoimaan hymyäni kauniiksi, kiitos hänelle."

Instagram-kilpailun voittajaa pohdittiinkin hieman suuremmalla joukolla ja päätöksen tekeminen oli aivan kamalaa. Miten sitä voi päättää, että jonkun haave on parempi tai tärkeämpi toteuttaa, kuin toisen!? 

Lopulta ykkössijalle valikoitui Mmillal, jonka voittoa toivoi omana haaveenaan myös aiemmin kilpailuun osallistunut siskonsa:


Raati totesi, että rankan elämänmuutoksen jälkeen uudelleen arjesta kiinni nappaaminen on asia, joka jo itsessään vaatii paljon uskallusta. Lopullisesta päätöksestä käytiin tiukkaa keskustelua ja vaakakupissa oli pitkäaikaisempi sijoitus vs. hetken irtiotto, josta voi olla myös pitkäaikaista iloa jaksamisen kannalta. 

Parhaassa tapauksessa tästä palkinnosta saa nauttia koko perhe, jolle pieni kesäloma ja breikki arjesta tekee varmasti hyvää! Onnea siis Milla, toivottavasti lisäilet Instagramiin myös reilusti kuvia reissusta! :)

 

p.s. Kuvitukseksi nappasin omasta Instagramistani kuvia elämässäni vierailevista upeista naisista, joita arvostan ja joita pyrin kehumaan aina tilaisuuden salliessa :*

Ladataan...
Saara Sarvas

Tätä parempaa biisiä ei kesämaanantain aloittamiseen ole ja pari viikkoa sitten räntäsateessa kuvattu kesäinen video kasvattaa kappaleen fiilistä ainakin tuplasti suuremmaksi. Mä ainakin monesti löydän kaiken ihanan elämässä ihan oman nokkani edestä, kunhan vain osaan vähän rauhoittua ja avata silmät. Tämäkin päivä tuntuu ihan minilomalta, kun saan tehdä koko työpäivän kotoa käsin, enkä joudu raahautumaan yhtään mihinkään ^_^

Making of -postaus tästä projektista ilmestyy ehkä jo myöhemmin tällä viikolla ja myöhemmin tänään julkistetaan Braun -kilpailun voittajat! 


p.s. Myös Vita Liberata voittajat on arvottu!! :D

Ladataan...
Saara Sarvas

Mikä fiilis? Too soon? Double Unicorn? Yes, no, maybe?

Väännettiin viime viikon musavideokuvauksissa ysärikampaus kavereineen, ja mä saatoin vähän ihastua... Multa puuttuu enää tatuointi-koru ja satiininauhassa roikkuvat tutit kaulasta ;D Ja hei, ysäristä puheenollen! Viime viikolla hehkutin IsaDoran huulipunakyniä, mutta onpa brändi lanseerannut jotain muutakin ihanaa huuliin liittyvää:

 

HALOO, MITKÄ FLÄSÄRIT?! Nämä kirkkaat ja karkilta tuoksuvat (ja maistuvat) roll-on kiillot* ovat niiiiin ysäreitä, että kuolen. Aloin heti kaivata Lipsmackereitani. Viimeksi IsaDora yritti tuoda takaisin hiusmascaraa (siihen en ihan lähtenyt), mutta tämä kyllä iski näin kesäkuumalla ja kovaa.

Riehuapa villinä sinkkuna terasseilla pussailemassa pahaa-aavistamattomia ihmisiä hedelmäkarkin makuisin suukoin. Mun kesäkassiin on kyllä nyt kovaa tunkua...

 

Viisi eri tuoksuista Roll-on kiiltoa ovat myynnissä elokuun loppuun asti hintaan 9,90€, eli hae omasi niin kauan kuin niitä riittää!

Mikä on tuomio, onko ysäri kuitenkin vielä liian lähellä? Mä alan todella lämmetä tähän meininkiin :D


*tuotteet saatu testiin maahantuojalta

Pages