Ladataan...
Saara Sarvas

Züca on hauskasti nimetty firma, joka valmistaa erilaisia pyörillä kulkevia, alumiinirunkoisia ja muutenkin kestävistä materiaaleista valmistettuja laukkuja. En tosin tiedä, onko laukku oikea sana? Kyseessä on niin monipuolinen väline, että se taitaa ansaita ihan oman määritelmänsä. Eri malleista löytyy nimittäin vaihtoehtoja, jotka sopivat urheiluvälineiden kuljettamiseen, maskeeraajien ja kampaajien välineiden fiksuun pakkaamiseen ja ihan mihin tahansa paikasta A paikkaan B tavaroiden kanssa liikkumiseen.

Maskeeraajien suosiosta kertonee mm. se, että M.A.C.:in pro-valikoimasta löytyy ihan omanlaisensa Züca, jonka kansiläppään on kirjailtu kosmetiikkafirman logo. Siitä saa tietysti pulittaa hieman tavallista enemmän ;).

Jo edellisistä postauksista tuttu maaginen Naimie's oli myös minun Zücanin entinen koti ja tein ostopäätökseni heti, kun ymmärsin kuinka sssaaaaaakelisti paljon kosmetiikkaa olen kotiin matkalta raahaamassa. 

Koen, että maksettuani 300€ ylipainomaksuja ruumassa matkanneesta laukustani, oli ihan ok, että myös käsimatkatavarani paino ylitti muutamalla kilolla sallitut rajat.. Nyt joku lentäjä tai lentoemo tulee kertomaan, että olen vaarantanut kosmetiikka-addiktiollani koko lentokoneen turvallisuuden.. SORIII :BKäytettyäni Zücaa nyt yhden pitkän matkan ja usean työkeikan ajan, olen aika vakuuttunut siitä, että minulla on tällä hetkellä käsissäni täydellinen työpakki. Laukun mukana toimitetaan 5 läpinäkyvää pussia, joiden sisälle tällainen Tetris-mestari saa mahdutettua aivan järjettömän määrän tavaraa! 

Yleensä olen kuitenkin käyttänyt 3-4 pussia ja jättänyt niiden päälle tyhjää tilaa, mihin voin helposti pakata siveltimet ja muut irtonaiset palaset. 

Viime vuonna ostamani Make Up Storen kassi kulkee kätevästi Zücan päällä, mutta on pakko sanoa, että sen laatu sai minut pettymään melko pahasti.. En ole vielä ehtinyt olla yhteydessä maahantuojaan laukun vioista, mutta useamman satasen arvoisen laukun toisen puolen kantohihnat repesivät irti täysin varoittamatta reilun kuukauden käytön jälkeen ja yksi sisäpuolen verkko on täysin käsittämättömällä tavalla alkanut purkautua vetoketjun vierestä.. Onkohan minulle sattunut maanantaikappale?!

En tuomitse, ennen kuin keskustelen asiasta brändin edustajan kanssa - laukku on nimittäin edelleen käytössä, koska sen sisältä löytyvä säilytysjärjestelmä on niin hyvä. 

 

 

Zucan sisäosa on erittäin tilava, mutta muista käsimatkatavarahyllyyn mahtuvista laukuistani poiketen siinä on noin miljoona erilaista taskua ja lokeroa, joita käyttämällä jokaisen eri kategorian välineet löytyvät helposti - jos ne siis muistaa pakata oikeaan paikkaan :D

Yksi Zücan erityisominaisuuksista on se, että laukkua voi käyttää myös tuolina! Tämä se vasta onkin iloa aiheuttava ominaisuus kuvauspaikoilla, joissa tuoli on lähinnä salainen haave. Käytin kestävää runkoa hyväkseni myös lentokentällä, kun kaikki lähtöportin viereiset tuolit olivat varattuja. 

 

Tiedän monen tuttavani päätyneen hieman edullisempaan Pro Traveliin, eikä näiden kahden mallin välillä ole juuri eroa. Ulkomitoissa on muutaman sentin heittoa, Flyeriin mahtuu puoli litraa enemmän tavaraa ja värivaihtoehdoissa on laajempi skaala. 

Jos sielu on yhtä musta kuin minulla, ei erilaisten pinkkien ja violettien laukkujen puuttuminen haittaa ;). Käytännössä valinta näiden kahden välillä on vain fiiliskysymys. Itse varmaan päädyin kalliimpaan, koska kaikki kallishan on aina hyvää - eikun miten se meni?

Lentolaukuksi kehitelty Artist Flyer maksaa Zücan verkkokaupassa 359€ ja Pro-versio 295€. Molemmat saa muuten yleensä tilattua Euroopan sisällä ilman postikuluja, eikä niistä tarvitse maksaa mitään ikäviä tullimaksuja. JEE! 

 

 

Toinen työsettiin lisäämäni kassi on legendaarisen Alconen suuri OnDgo -kassi, joka on kaikkien unelmieni täyttymys!!! Setissä juostessa mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin yllättävä korjaustilanne, jossa maskeeraajan oletetaan toimivan mieluiten valonnopeudella. Silloin tarvittavat välineet täytyy löytää vähintään yhtä nopeasti ja eihän se voi onnistua, jos settikassi on pimeämpi kuin musta aukko.

Mutta nyt nämäkin huolet ovat historiaa! OnDgo:n paksusta muovista valmistetun kassin toimivuus ja sietokyky eivät huoleta minua tippaakaan, sillä kaikki saumat ovat paksun resorin avulla tiukkaan tikattuja ja tuettuja. Vaikka rakastankin kaikkia höpsönhauskoja My Little Pony -pussukoita, ne eivät kestä kovaa käyttöä tai likaantumista laisinkaan.

 

Laukun molemmissa kyljissä on kolme napakoilla magneeteilla kiinnittyvää lokeroa ja niidenkin mitat ovat täydelliset. Arvatkaas, mikä teki kokonaisuudesta vielä paremman? Tämä laukku maksoi alle 30€!!!

 

Seuraavalla reissullani aion ehdottomasti tutustua Alconen muihinkin OnDgo-sarjan tuotteisiin, jotka näyttävät jo nettisivuilta tutkailtuna erittäin päteviltä. 

Uskaltaisinko sanoa, että en kaipaa maskeeraustarvikkeiden kavalkadiini enää yhtään mitään? Siis ainakaan säilytyspuolelle.. Jos joskus teen jotain muutosta tähän setuppiin, täydennän kokoelmaa todennäköisesti jollain värikkäällä Pro Travelerilla, johon pakkaan pysyvämmän setin bodypaint-tarvikkeita.

 

Mitenkäs nämä onnellisuusjutut on ollut tapana lopettaa.. #blessed #happiness #joy #materialism 

Ladataan...
Saara Sarvas

Eilisen pieni makupala-postaus aiheutti useissa ihmisissä melkoista kuhinaa ja nyt on tietysti aika paljastaa kaikki niksit pienen "nuorennusleikkauksen" takana. Moni arvasikin kommenttiboksissa yhden tärkeimmistä ilmeen raikkauteen ja arveltuun ikään vaikuttavista tekijöistä. Se on tietysti: Hymy.

Tällä kerralla se oli kuitenkin vain yksi neljästä törkeääkin törkeämmästä kikasta! Muut toteutettiin maskeerauksen keinoin.

Kuten eilenkin jo kerroin, Amerikasta raahatut outoudet saivat minut ja äidin haukkomaan henkeä naurusta ja ihmetyksestä - varsinkin kun tämän lookin dramaattisimpia ja silmiinpistävimpiä muutoksia aiheuttaneet tuotteet maksoivat yhteensä noin 25€ :D

Molemmat näistä välineistä löysin kaupasta, joka on jokaisen kosmetiikkafriikin ihana utopia. Paitsi että se on olemassa nykypäivässä ja ihan oikea paikka, nimeltään Naimie's. Kyseessä on myös kuluttajille avoin, mutta ammattilaisille rajuja alennuksia tarjoava, megalomaaninen tukkuliike. Sen valikoimaan kuuluu vaatimattomasti mm.: 

 • M.A.C.
 • Bobbi Brown
 • Make Up For Ever
 • Kryolan
 • EBA
 • Japonesque
 • Redken
 • Tigi
 • Smashbox
 • Senna
 • Too Faced
 • Zuca
 • BeautyBlender

Lista olisi ihan easti loputon, mutta ajattelin listata ensimmäiset mieleen tulevat brändit. Liike sijaitsee muuten Los Angelesissa, North Hollywoodissa osoitteessa: 12640 Riverside Dr.

Ei liene vaikeaa arvata, kuinka pahasti minä sekosin, kun pääsin ensimmäistä kerta vuosiin shoppailemaan ammattikosmetiikkaa ilman mitään rajoja! Teen edelleen iloisia löytöjä ostosteni joukosta :D Tänään ajattelin kuitenkin esitellä teille tämän "muodonmuutoksen" kautta kaikista herätyksellisimmät herätysostokseni, joiden kantavana teemana tuntuu olevan se suuri huijaus.

 

No Lines oli ensimmäinen löytö, jota ihmettelimme oikein porukalla ja pitkään. Noin 10 dollaria pulittanut puteli sisältää hämmentävän lyhyellä INCI-listalla varustettua ainetta, joka suoristaa näkyvät rypyt. Arvaatte varmasti, mikä oli ensimmäinen ajatus? Niiiiiiiinpä varmaan joo!

Kyseessä oli myös tuote, jonka testaamiseen tarvitsin mallin, jonka ihosta olisi kadonnut jonkin verran elastisuutta. Loppu onkin historiaa ;) 

Tuote levitetään puhtaalle iholle ryppyjen päälle mahdollisimman ohueksi kerrokseksi esim. pumpulipuikolla tai sormella varovasti levittäen. Muutaman minuutin aikana se kirjaimellisesti kiristää ihon. Ettekö usko? Katsokaas tätä:

Ensimmäisessä kuvassa iho on puhdas, toisessa se on saanut tehdä taikojaan reilun 5min ajan. Tuotteen vaikutuksen luvataan kestävän noin 8h, mutta veikkaan ihon hikoamisen tai muun kastumisen kadottavan vaikutuksen. Mua naurattaa se, että ylempi kuva näyttää siltä, kuin se olisi vetäisty photoshopin läpi, mutta lupaan ja vannon koko ammattitaitoni kautta, että molemmat ovat suoraan kamerasta tähän cropattuja!

Nyt itseasiassa ärrrsyttää, että emme tajunneet ottaa äidin kulmien väliin ilmestyneistä juonteista kuvaa ennen ja jälkeen - ne nimittäin silisivät ehkä tätäkin näyttävämmin.

Ihan ongelmatonta tämän tuotteen käyttäminen ei ole, sillä sen sisältämä silikoni, mineraalit ja magnesium kombona lienevät syypäänä ihon pintaan jäävään kerrokseen, joka ei ole kovin miellyttävä meikattava.. No, aion kevään aikana kysyä eräältä INCI-expertiltä tuotteen vaikutustavoista ja palaan sitten asiaan uudemman kerran.

Jatketaan sillä välin röyhkeimmän maskikikan kanssa:

Kyllä! Kunnon kiristysteipit!!! Olen kyllä tiennyt, että erilaisia letti- ja teippivirityksiä käytetään kasvojen kohottamisessa, mutta en taas ollut tajunnut, että tietysti siihen on kehitetty ihan oma apuvälineensä.

Jos naama on valahtanut jo niin löysäksi, että No Linesilla voi viskata vaikka vesilintua, on aika kaivaa esiin nämä teipit. Krhm, painotan siis tässä, että minun mallini ei olisi tarvinnut kasvoteippejä ;). Kasvojen reunoille mallattavat teipit liimataan ensin kiinni puhtaaseen ihoon, minkä jälkeen niihin kiinnitetyt kuminauhat kiinnitetään kiristysmekanismin avulla takaraivolle.

Tämän kiristyksen tuloksena ovat selkeästi kohonneet kasvot.

Maskiteipit eivät suinkaan ole vain anti-age -leikkeihin tarkoitettu väline, vaan niillä saadaan myös tarvittaessa tietynlaista efektiä karaktääri-maskia toteuttaessa. Äidin kohdalla takaraivolle kiristettävä laitos napautettiin ensimmäisiin hakasiin, mutta omaan naamaani vetovoimaa olisi tarvittu muutama reikä enemmän.

Yksi suurimmista muutoksista saatiin aikaan saman setin toisella palasella, kaulateipeillä. Idea on aivan sama. Liimataan teipit iholle ja kiristetään sitten iho sileäksi :D Melko karua, mutta toimivaa:


Tässä vaiheessa meitä alkoi jo naurattaa melko paljon se, että kyllä nuo Hollywoodin aikuiset naiset joutuvat kestämään paljon, jos haluavat näyttää nuorilta ilman veitsen alle astumista. Sovittiin myös, että seuraavan kerran äidin suunnatessa luokkakokoukseen, otetaan pienet treffit ennen H-hetkeä ;D

Aluksi teipit tuntuvat kiristäviltä, mutta siihen tottuu melko nopeasti. Näitä niksejä voi valitettavasti käyttää täysin onnistuneesti vain, jos mallin hiukset saa muotoiltua peittämään teipit (jotka kyllä ovat todella huomaamattomat) ja kuminauhat.

Tässä muodonmuutoksemme 3/4 niksiä käytössä! Rypyt silottava taikaneste, kuminauhakikka ja vielä se vieno hymykin. Viimeinen pala oli tietysti sopivasti nuorekas meikki. Äidillä on aina ollut rasvainen iho ja sen ansiosta hänen kauniit kasvonsa ovatkin säilyneet eläkeikään asti melko rypyttöminä. Valitsinkin meikkipohjaksi erittäin kevyellä kädellä levitetyn mineraalipohjan, jonka päälle teimme hyvin kevyen päivämeikin, jonka viimeistelivät aurinkopuuterivarjostukset läpi kasvojen.   

Oikealle kohdalle levitetty varjostus kohottaa kasvoja entisestään, mutta opiva paikka riippuu täysin mallin kasvojen muodosta. Vinkkinä sanon, että liian matalalle levitetty varjostus valahduttaa posket ikävästi ja liian korkealle asettuva väri puolestaan näyttää luonnottomalta. Kokeilemalla pärjää parhaiten!

Yritin etsiä teille tähän viralliseen "ennen ja jälkeen" -kuvakaksikkoon ilmeet, jotka olisivat mahdollisimman samankaltaiset. Lähimmäksi pääsin, kun hyväksyin sen, että toisessa kuvassa silmät nyt vain ovat kiinni. Onneksi voitte tarkistaa niiden alueella tapahtuneen muutoksen ylempää löytyvästä kuvaparista. Ja joo joo, toisessa kuvassa kasvot ovat muutaman asteen enemmän valoon päin kääntyneinä, get over it.

Tajusin muuten juuri, että näissä kuvissa näkyvät hienosti myös nasolabial-alueen ja kulmakarvojen välisten juonteiden oikenemiset:

Lopputulos on mielestäni äärimmäisen onnistunut! Äiti ottikin studiossani melkoisen selfie-tuokion meikkihetken päätyttyä  Lopullinen combo hetkelliseen taisteluun ajan hammasta vastaan oli siis: 

 1. Hymy!!!! Tämä kikka tosin pelastaa ja piristää kasvoja iästä huolimatta. Vauvatkin ovat suloisempia nauraessaan!
 2. Renoir No Lines -taikaneste
 3. Röyhkeä kuminauhakikka
 4. Kevyt meikki. Jos meikattavan henkilön iho ei ole rasvainen, kannattaa ehdottomasti panostaa laadukkaaseen ja kosteuttavaan meikkipohjaan.

Myönnettäköön, että ennen testiä värjätyt ja leikatut hiukset eivät myöskään haitanneet kokonaisuuden yhteen nivoutumista. Äippä on kasvattanut hiuksensa viimeisen vuoden aikana erittäin lyhyestä mallista tuollaiseen ihanaan polkkaan! Kuka sanoi, että trendikampaukset pitäisi unohtaa, kun on "aikuinen"? 

Pitää ehkä joskus tehdä tämä testi vielä uudemman kerran ilman maagisia apukeinoja ja kokeilla, mitä kaikkea pelkällä värikosmetiikalla saakaan aikaan...... Totuus: Tästä lähtien kokeilemme äidin kanssa vain, kuinka kreisejä muutoksia saisimmekaan aikaan suuntaan tai toiseen. Ihanaa, että äiti on vihdoin eläkkeellä, niin voimme alkaa taas leikkiä yhdessä <3

EDIT!! Tuula-Äippä kävi kertomassa kokemuksistaan kommenttiboksissa, mutta sinnehän kaikki eivät eksy:

"Kun Saara kysäisi, haluaisinko muutaman Ameriikan niksin koekaniiniksi, en kyllä arvannut, miten paljon moisilla konsteilla ikää saa häivytettyä.

No lines -sivelyt aiheuttivat hetkessä ihoon kiristymisen tunteen. Samaan tapaan kuin kanamunanvalkuainen, jos sitä menee iholle vaikkapa marenkia tehdessä. Peilistä katsoessa vaikutus oli maaginen. Varsinkin juuri ne sibeliusrypyt hävisivät hetkessä. Naurusta ei meinannut tulla loppua - ihmekös siis, jos hymy oli loppukuvissa herkässä :)

Olen allerginen joillekin tuoksuille ja kosmeettisille aineille, mutta No lines ei aiheuttanut mitään ärsytystä. Epäuskoinen nauru jatkui, kun Saara kaivoi esiin teipit ja kuminauhat. Tarkkaan hän valitsi kohdat, joihin teipit liimattiin. Alkuun naama tuntui varsin omituiselta ja hymy kireältä, mutta nopeasti siihenkin tottui. Pikkuisen Saara tupeerasi tukkaa takaata ja kiinnitti takaraivon kautta kulkevan kuminauhan paikoilleen muutamalla pinnillä. Sen jälkeen kevyt meikki. Tadaa, Oman arvioni mukaan ikää oli lähtenyt reilu kymmen vuotta ja todellakin n. 20 minuutissa.

Enää en ihmettele, jos lehtikuvissa ikääntyneet kanssasisareni näyttävät nuorilta ja hehkeiltä. Meikkaajilla ja maskeeraajilla on takuulla käytössä näitä samoja taikatarvikkeita. Ja todellakin, kun seuraavan kerran lähden juhliin, ainakin Saaran No lines-purkille on asiaa. Arjessa olen kyllä ihan sopeutunut ryppyihini ja iän tuomiin muutoksiin, enkä todellakaan vaivaa päätäni asialla. Jos lähden ihmisten ilmoille, saatan muistaessani laittaa vähän bb-voidetta, ripsaria ja huulipunaa. Tosin olen huomannut, että nyt eläkkeelle jäätyäni kun saan nukkua tarpeeksi, iho pysyy kirkkaapana ja ilme huolettomampana :) Äitini muuten sanoi puhelimessa netistä kuvaani katseltuaan, että tuopa mukanasi yksi purkki hänellekin :D

No, mitenkäs mies kotona suhatutui nuorentuneeseen ilmeeseeni? Katsoi aikansa, eikä tajunnut mitään muutosta tapahtuneen (paitsi Saaran kauniisti leikkaamat hiukset). Loihepa lausumaan, että olen aina niin nuoren ja nätin näköinen, että ei hän nyt mitään eroa huomaa. <3

Itse kyllä huomasin eron, kun ensin poistin kuminauhat ja teipit (ei sattunut). Naama valahti monta senttiä alaspäin. Meikin ( ja No linesin) poispesun jälkeen totuus tuijotti peilistä. Vuodet olivat palanneet. Huvittunut virnistys ja iloinen ilme pelastivat kuitenkin loppuillan :)"

 

Minkä ikäiseksi arvelisitte Tuula-Äipän muodonmuutoksen jälkeen? Entä ennen sitä? ;)

p.s. Ostin minä matkalta myös tuotteen, joka saa minut näyttämään lähes 17-vuotiaalta, siitä kerron lisää lähipäivien aikana.

p.p.s. Mitään kuvista ei siis taaskaan ole muokattu millin vertaa valkotasapainon tasoittamista lukuun ottamatta!

Ladataan...
Saara Sarvas

Ei kuvanmuokkausta. Ei leikkauksia. Pelkkää meikkiä. Kuvien välillä kului aikaa noin 20min. 

Mun on aivan pakko a) tehdä kunnon Buzzfeed-otsikko ;DDDD ja b) karata nukkumaan, mutta vilautan sitä ennen teille tämän pienen teaserin huomisen postauksesta.. Aloitan toistamalla itseäni, sillä varsinkin maskeerauksen saralla lempilauseeni on: Kaikki on huijausta. Tämä postaus ja aihe on ehkä alleviivaavin esimerkki siitä, mitä tuolla lauseella tarkoitan. 

Meikki on aina illuusio ja visio, ja yksi kaikista tavoitelluimmista vaikutuksista on elettyjen vuosien pyyhkiminen pois kasvoilta. Huomisessa postauksessa näytän ja kerron vaihe vaiheelta, miten ylempien kuvien muodonmuutos tapahtui. Ajatuksena oli vain testata muutamaa tuotetta, jotka ostin reissusta hieman huumorimielellä.. Kuka nauraa nyt? :D

Ottaen huomioon juuri eläköityneen äitini kypsän 29v. iän, on tämä elämäni nainen äärimmäisen hyvin säilynyt. Ensimmäisessä kuvassa kasvoilla on siis pelkkä meikkivoide ja toisessa kuvassa taas... No, huomenna te sen kuulette ;) Malli arveli itse, että ikää katosi hämmästyksen, ihmetyksen ja naurunsekaisen puolituntisen aikana noin 15 vuotta.

Tuula-äipän kulmakarvat muuten värjättiin juuri ennen tämän päähänpiston toteuttamista, eli normaalitilanteessa nekin olisi piirretty kasvoihin luonnollisemmalla kädellä ilmettä entisestään nuorentaen.

Aika maagista, eikö?

 

Pages