Elämä nyt

Moi. Pitkästä aikaa päätin koota kännykkäkuvista yhden tavallisen viikkoni tapahtumat postauksen muotoon. Kuvapäiväkirja on tarkemmin ottaen viime viikolta. Yksi päivä rajattuna neljään kuvaan ei luonnollisestikaan pidä sisällään aivan kaikkea, mutta tältä minun arki tiivistetysti näyttää juuri nyt.

MAANANTAI

Starttasin vuoden toisen kouluviikon pieni stressin siemen vatsanpohjassa. Syksyn itsenäisten opintojen ja pitkän joululoman jälkeen tuntui kuluneen ikuisuus siitä, kun viimeksi olin kammennut itseni päivittäin koulun hälyyn. Leukoja kiristi huonosti nukutun yön jälkeen ja tuleva kevät näyttäytyi jokseenkin epämääräisenä myttynä edessä. Kipristelevää jännitystäkin enemmän tunsin kuitenkin intoa. Tämä tuleva kevät tullaan nimittäin pakertamaan hyvin tiiviisti journalististen projektien parissa, joiden suunnittelua aloittelimme tuolloin maanantaiaamuna.

Koulun jälkeen tein hikisen HIITin ja jalkatreenin yhdistelmän. Hyvänä vastapainona opiskeluarjen keskelle on ihan ehdottomasti lukeminen, ja nimenomaan fiktion lukeminen. Vanhana Potter-fanina aloitin vastikään lukemaan tuota nostalgista kirjasarjaa vuosien tauon jälkeen uudelleen, ja en oikeastaan tiedä mikä muu voisi tuntua rentouttavammalta iltaisin, kuin kääriytyminen viltin mutkaan kirja kourassa.

TIISTAI

Tiistaiaamuna unen lämmittämässä sängyssä sai viipyä vähän pidempään, kun koulu alkoi vasta iltapäivällä. Pyöräytin smoothien, jonka lusikoin suuhuni oikein hitaasti kahvin kanssa mukavasti sohvan nurkassa loikoen. Pitkästä aikaa aamua piristi myös pilvien takaa esiin ilmaantunut aurinko, joka loi muuten melko lohduttoman (eli lähes lumettoman) näköiseen tammikuun päivään valoa.

Koulussa jännitettiin projekti-ideoiden valintaa, ja takaisin kotiin päästyäni taisin ainakin täytellä yhden kesätyöhakemuksen. Illemmalla joogasin sekä treenasin käsiä ja selkää.

KESKIVIIKKO

Viikon ensimmäinen vapaapäivä tuli vastaan aiemmin kuin yleensä. Vietin keskiviikon kotona, mutta ihan kokonaan vapaana en sitä sentään pitänyt: laittelin sähköpostia kouluhommiin liittyen ja kirjoitin puhtaaksi yhden mummoni näytelmistä (olen auttanut häntä tässä näytelmäkirjaprojektissa jo jonkin aikaa).

Lisäksi siivoilin jo hyvin pitkään järjestystä kaivannutta vaatekomeroa, uhmasin tuulista säätä juoksulenkillä ja joogasin. Otin itseasiassa tuossa tammikuun alussa vastaan erään joogahaasteen, joten olen joogannut joka päivä kohta kuukauden ajan. Aiheesta voisi melkein kirjoittaa kokonaisen postauksen – sen verran innoissani olen tästä uudesta rutiinista ollut. Taidanpa jatkaa lähes päivittäistä joogailua haasteen jälkeenkin.

TORSTAI

Torstai oli uudesta innostumista ja ideointia. Polkaistiin lopultakin koulussa käyntiin kevään projektit. Kaiken aloittaminen tuntuu aina samalta: edessä on tyhjä paperi, jota tuijottaa odottavana, innoissaan ja ihmetellen – tällä kertaa ihan kirjaimellisesti.

Torstai-iltana treenasin keskikroppaa, joogasin ja kokkasin illalliseksi vegehamppareita. Joogan päätteeksi kirjoitin lyhyen tauon jälkeen päiväkirjaa, joka on muuten aina hyvä idea kirkastamaan ja jäsentelemään ajatuksia selkeämmiksi.

PERJANTAI

Edellisenä iltana ja yönä satanut lumi teki pitkästä aikaa Oulusta taas vähän enemmän tammikuisen valkean marraskuuta muistuttavan harmaan sijaan. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja lumi narisi kengänpohjien alla harppoessani aamulla bussipysäkille. Viikon viimeinen arkipäivä aloiteltiin keskustan kirjastosta kouluprojektitiimin kanssa. Kirjojen metsästysreissun päätteeksi kipaistiin kahville, josta itse suuntasin vielä lounaalle keskustan opiskelijaravintolaan.

Perjantai taisi olla viikon ainoa vapaapäivä liikunnasta, ellei kävelymatkaa keskustasta kotiin lasketa. Tai joogaa, mikä on nyt kuulunut muutenkin osaksi jokaista päivää viimeisten viikkojen aikana. Hikoilun sijaan söinkin irttareita ja join pari lasia viiniä – tämä on sitä elämän tasapainoa! Illalla vielä saunottiin ja vietettin rentoa vapaailtaa poikaystävän kanssa yhdessä. Näin on hyvä aloittaa viikonloppu, taisin tuumata sohvalla löhötessäni.

LAUANTAI

Aamukahvia, jooga, kävelylenkki pakkassäässä ja kavereiden kanssa ajanviettoa. Eli rentoa yhdessäoloa ja huoletonta oloa, näihin voisi lyhyesti lauantain tiivistää.

SUNNUNTAI

Viikon viimeisenä päivänä tunsin itseni oikein erityisen touhukkaaksi ja ahkeraksi. Hoidimme viikon ruokaostokset, tein ruokaa ja innostuin jopa leipomaan mokkapaloja. Sunnuntaina illemmalla hikoilin HIIT-treenin parissa, ja lisäksi vieläpä tartuin perjantaina lainaamaani kirjaan, jonka aihe liittyy hyvin vahvasti meneillään olevaan kouluprojektiimme. Kuuntelin myös samaa aihetta koskien pari podcast-jaksoa päästäkseni alkuun tiedonhankinnassa.

Sanoisin, että hyvä viikko. Ja siltä on tuntunut oikeastaan tämä meneillään olevakin. Kuten tuossa aiemmin totesinkin, syynä voi olla se, että asiat ovat tällä hetkellä jotenkin erikoisen hyvin tasapainossa. Arki, jossa on haastetta, hauskuutta ja hiljentymistä sopivassa suhteessa, tuntuu juuri nyt hyvältä arjelta.

<3

Saara

hyvinvointi ajattelin-tanaan hyva-olo oma-elama
Kommentit (2)
  1. vilhelmiina hellstén
    29.1.2020, 21:58

    Ihania, niitä aidoltamaistuvia elämänhetkiä – ne välittyy tekstistä ja kuvista <3

    1. Kiitos <3 tää jotenkin piristi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *