60 päivää säästökuurilla

Huhtikuu alkoi ostolakolla, sillä maaliskuussa oli tullut tuhlailtua muuton yhteydessä hieman liikaakin ja päätin tehdä ryhtiliikkeen kulutustottumuksiini. Ensimmäisellä viikolla söin kuitenkin vielä ulkona työpäivien aikana, maksoin työttömyyskassan jäsenmaksun ja palautin irvistellen Kelalle opintotukirahoja. Vaikka yleisesti ottaen hoidan raha-asiani täsmällisesti, tein viime vuonna virhearvion vuositulojeni määrästä ja jouduin palauttamaan rahat. Lupaan itselleni, etten toista tätä virhettä enää ikinä!

Huhtikuun 7. päivänä päätin kuitenkin, että tämä ei riitä ja laadin itselleni säästösuunnitelman. Asetin rahankäytölle tarkat rajat ja nyt olen elänyt tiukan budjetin mukaisesti jo 60 päivää! Tässä kohtaa on siis hyvä tehdä tilannepäivitys ja miettiä, miten säästökuuri etenee ja onko budjetti sopiva.

Lähtötilanne

Ennen tiukkaa säästökuuria olin maksanut jo uuden kämpän vuokravakuuden, sain edellisestä asunnostani vakuuden takaisin ja olin tehnyt tarvittavat hankinnat muuton yhteydessä. Rahaa oli säästössä ja näköpiirissä tulevia ”ylimääräisiä” laskuja oli ainoastaan viimeiset sähkö- ja nettilaskut vanhasta asunnosta. Tilanteeni oli siis aivan loistava säästökuurin kannalta ja pystyin budjetoimaan myös pakollisille menoille osan kuukausittain.

Huhtikuu

Tulot olivat säästösuunnitelmani mukaiset ja myös laskemani kuukausittaiset menot meni budjetin rajoissa. Matkakortti maksoi vielä vanhalla hinnalla vain 27,40 € ja pakollisiin menoihin meni 93,72 €. Laskin ruokarahan ja muiden kulujen budjetiksi tuon 10€/päivä ja kun aloitin elämään budjetin mukaisesti vasta 8.4., loppukuukauden kokonaisbudjetti  oli 230€. Kuukauden menot olivat yhteensä  220,09€.

”Ylimääräisiä tuloja” sain palauttamalla aiemmin tilaamiani vaatteita, sillä aloitettuani säästökuurin totesin tarvitsevani ennemmin rahat takaisin kuin nurkissa pyöriviä turhia vaatteita ja sijoitin rahat salkkuuni.

Toukokuu

Toukokuu meni kokonaisuudessaan hyvin samalla linjalla huhtikuun kanssa. Työkiireiden vuoksi tosin sorruin tilaamaan ruokaa työpaikalle useammin kuin olisi pitänyt, mutta toisaalta tiedän myös etten ehtinyt käymään kaupassa, joten omien eväiden teko oli mahdotonta. Matkakortin päästin kesälomalle ja siihen budjetoimani rahat käytin Onnibussiin. Kuukauden kokonaisbudjetti 10€/päivä mukaan oli 310€, mutta tässä mentiin hieman yli ja menoni olivat yhteensä 314,53€. Tosin pakollisia menoja oli vain 18,68€, eli 100€ budjetista jäi reilusti rahaa yli korvatakseen ruokakuluja ja osan pystyin laittamaan myös säästöön.

Kuten hieman jo enteilinkin viime postauksessa, luovuin vihdoin ja viimein neljä vuotta vanhasta kännykästäni ja kävin ostamassa uuden iPhonen. Tätä hankintaa en tosin laske mukaan menoihin, sillä ostos oli välttämätön ja rahat otin säästötililtäni. Mutta tällaisia hankintoja vartenhan ne säästötilit on olemassa, eikö?

Säästöt

Molempina kuukausina sain suunnitelman mukaisesti laitettua 1000€ ASP-tilille ja näiden lisäksi yhteensä 260€ sijoitussalkkuun. Eli 60 päivässä säästöä on tullut jo 2260€, not bad!

tyo-ja-raha raha
Kommentit (2)
  1. Vau, ootpa lähteny vauhdikkaasti liikkeelle! Tolla vauhdilla sulla on vuodessa melkeen 15k säästettynä. On kyllä ihailtavaa!

    1. Kiitos! Tosin pihistelyä on nyt vasta 2 kuukautta takana niin katotaan kuinka pitkään tämä jatkuu 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *