Miten ostolakko etenee?

Aloitin maaliskuun lopussa ostolakon, joka sittemmin ei riittänyt ja johti jo viikon jälkeen totaaliseen säästökuuriin koskien kaikkea kuluttamista. Vaikka ostolakkoani on nyt vasta kuukausi takana, muutama tapahtuma on hieman horjuttanut päättäväisyyttäni, mutta olen onnistunut pysymään lujana. Ainakin tähän mennessä…

CASE: Reikä farkuissa

Pääsiäislomalla kävelin Oodissa ja yks kaks huomasin reiän, joka oli ilmestynyt housuihini kyseisen päivän aikana. Olen ostanut saman merkin farkkuja nyt jo varmaan viisi tai kuusi vuotta, ja kyseiset lempparifarkut olivat tietenkin sitä vanhinta hankintaerää. Samoja farkkuja oli paikkailtu samasta kohtaa jo useaan otteeseen, joten nämä farkut lensivät heti kotiin päästyäni roskikseen. Korvaavat farkut tulisivat tarpeeseen, mutta täytyy miettiä, saisinko nipistettyä budjettia muista kuluista. Tosin farkkuja on kyllä kaapissa jo aika monta paria eli tarve ei ole kriittinen.

CASE: Viikonloppureissut

Säästökuurini aikana en ole käynyt kertaakaan vielä Turussa, eli en ole vielä miettinyt matkakuluja. Nyt olen menossa käymään Turussa vähintään kahtena viikonloppuna toukokuun aikana, eli budjetista on löydyttävä summa näille lipuille. Aion hyödyntää tuttuun tapaan Onnibussin halpoja hintoja, mutta nyt uutena juttuna aion mahdollisuuksien mukaan ostaa nämä kaksi meno-paluumatkaa samalla kerralla, jotta en joudu maksamaan kuin yhden varausmaksun (säästöä 3€!). Lisäksi liput ovat hieman edullisempia näin etukäteen ostettuna.
Yleensä olen ostanut liput vasta viime tipassa, kun olen ollut varma mihin aikaan pääsen perjantaina lähtemään töistä tai mihin aikaan haluan lähteä takaisin Helsinkiin. Riskinä tässä onkin, etten pääse lähtemään töistä ajoissa, joka johtaisi uusien lippujen hankintaan. Täytyykin tsekkailla ennen lippujen ostoa, miltä duunikalenteri näyttää.
Pohdin jo Säästösuunnitelma-postauksessa luopuvani kokonaan matkakortista, eli saattaa olla että siirränkin siihen budjetoimani summan näiden viikonloppureissujen matkakuluihin.

CASE: Työpaikan lounastilaukset

Tiesin jo budjettia laatiessani, että ehdottomasti hankalin säästökohde omalla kohdallani  on ruoka. Tarkemmin sanottuna ulkona syömisen minimointi nollaan. Olen laiska kokkaamaan, joten työpaikalla syömäni eväät eivät yleensä ole kehuttavia. Siksi onkin vaikeaa seurata vierestä, kun työkaverit suunnittelevat keskenään, mitä hyvää he tänään voisivat tilata. Olen usein vastuussa toimiston ruokatilausten teosta, jonka vuoksi tilauksia tehdessä käy välillä mielessä, mitä itse ottaisi, mutta lopulta tilaan kaikille muille kuin itselleni.
Tähän mennessä olen sanonut monta kertaa ei kiitos, mutta kaksi poikkeusta on ollut. Huhtikuun puolivälissä osallistuin työpaikan ruokatilaukseen alennuskoodilla, jolloin ruoka-annos maksoi 4,50€. Toinen poikkeuksellinen kerta oli vappuaatto, jolloin annoin itselleni luvan herkutella pizzalla. Kyseessä oli kuitenkin kuun viimeinen päivä ja pizzankin jälkeen pysyin edelleen budjetissa eli mielestäni ihan ansaittu palkinto.

CASE: Kesälomareissut

Nyt on se aika, kun joka puolelta kuuluu viimeistään toinen toistaan parempia reissusuunnitelmia kesälomalle ja itse laskeskelen, kuinka monta euroa saan pullonpalautuksesta. Rakastan matkustelua ja kaipaan ehdottomasti omalle heinäkuun lomajaksolle irtiottoa arjesta. Alustavia suunnitelmia on vireillä, mutta tällä hetkellä en ole varma loman pituudesta tai edes tarkasta ajankohdasta, eli mitään lippuja ei näillä näkymin ostella. Saakin siis nähdä, millaiselta budjettilomailijan reissu tulee tänä kesänä näyttämään vai onko sellaista tulossa ollenkaan.

CASE: Jatkuva lataaminen

Kännykkäni on pian lähes neljä vuotta vanha, joka on tietämäni mukaan erittäin pitkä aika keskiverto elinikään verrattuna. Vanhuuden huomaa puhelimestani joka mm. vaatii latausta vähintään kolmesti päivässä, saattaa välillä lopettaa puheluita kesken kaiken ja jäätyy aina kiireellisimmässä kohdassa. Käytän töissäni omaa puhelinta, jonka vuoksi sen olisi tärkeää olla kunnossa. Siirryn parin viikon kuluttua päivittäisistä toimistohommista erilaisiin työtehtäviin, jolloin en voi luottaa jatkuvaan latausmahdollisuuteen. Nyt näyttääkin siltä, että ostan lähiaikoina uuden puhelimen ja rikon sen verran ostolakkoani. Onneksi bufferitili on olemassa juuri tällaisia tarpeita varten.
Aion ostaa puhelimeni uutena, sillä olen kokemuksen kautta todennut tässäkin kohtaa laatuun panostamisen kannattavan pidemmän päälle: nykyinen puhelimeni onkin vasta toinen omistamani älypuhelin!

Mitkä tapahtumat on häirinnyt sun säästämistä?

Kommentit (2)
  1. Voi ei tota housujen repeemistä! 😀
    Mun säästämistä on aina vaikeuttanut erillaiset juhlat (kuten nyt vappu) sekä niihin liittyvät hankinnat ja menot. Lahjoista en kuitenkaan säästele, tosin mietin usein kuka edes niitä saa minulta 🙂

    1. No jep! Lahjat on mulle kanssa sellanen juttu mistä en pihistä, mutta tosin oon kyllä rajannut aika selkeästi sen kenelle niitä lahjoja ostan 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *