Bänksit tuli!

 

Oletko joskus eronnut? 

Niin, eivätköhän useimmat meistä ole. Se tuntuu pahalta aina, olipa sitten paskiaisen uhri tai itse paskiainen. Joskus tietysti ollaan suhteen viimeisestä käyttöpäivästä yhtä mieltä, mutta ei sekään kai kivutonta ole.

Kroatiassa on ymmärretty, että tämä liki yleisinhimillinen ankeuden syöveri ansaitsee oman museon. 

Kariutuneiden suhteiden museo, Museum of Broken Relationships, kertoo menetetystä onnesta ja koruttomista lopuista yli 700 esineen kokoelmalla. Kaikki esineet ja dokumentit ovat eron kokeneiden ihmisten lahjoittamia. Niiden mukana seuraa lahjoittajan anonyymisti kertoma tarina sekä tieto suhteen ajankohdasta ja tapahtumapaikasta. 

Museon pysyvä kokoelma sijaitsee Kroatian Zagrebissa, mutta se järjestää myös kiertäviä näyttelyitä. Jos olet lähiaikoina Pariisissa, kokoelmaan voi tutustua siellä 6.2. asti

Jos aihe on sinulle akuutti ja koko asia kirvelee, tee kuten hän, joka pilkkoi kirveellä päreiksi ex-kumppaninsa huonekalut: tee lahjoitus museoon. Nettisivuilta löytyy lomake, jolla kuka tahansa voi tarjota menneistä ikävästi muistuttavalle esineelle uuden kodin. Museo ottaa vastaan käytännössä kaikki lahjoitukset. 

Mistä tämä museo sai alkunsa? Erosta tietenkin. BBC:n uutisklippi esittelee museon ja sen perustajat: 

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-11971134

Valokuva: An Ex Axe, Museum of Broken Relationships

Kommentoi