Tahtoisin virkata Wunderbaumin

Mitä elämä olisikaan ilman YouTubea! Aktiivisten kansalaisten tekemät "how to" -videot ovat tarjonneet itselleni avun moneen arjen pulmaan. Niiden avulla olen muun muassa kiinnittänyt irtoripset ja neulonut villasukan kantapään.

Ensi viikonloppuna vietetään Helsingin sarjakuvafestivaaleja, joissa Kiasma on mukana yhtenä tapahtumapaikkana. Itselleni ehdottomiin festaritäkyihin kuuluu ompeluseura, joka kokoontuu perjantaina 7.9. Kiasmassa. Taiteilijat Hanneriina Moisseinen ja Kaija Papu virkkaavat, kirjovat ja piirtävät yhdessä yleisön kanssa. Välineinä on muun muassa villa- ja kirjontalankoja, kankaita, koukkuja, neuloja, paperia ja tussia. Seurassa voi kokeilla kirjotun sarjakuvan tekoa tai vaikka virkata hahmoja omaan tarinaan. Jos haluaa päästä rivakasti toimeen, mukaan voi tuoda valmiin kuvaidean tai luonnoksen.

YouTube tarjoaa totta kai pari ohjeistavaa videota, joiden avulla voi nostattaa tunnelmaa ja ottaa välineitä haltuun jo kotona.

http://www.youtube.com/watch?v=5etm_GKZGfA

Nämä ovat ala-asteelta hämärästi tuttuja: etupisto, ketjupisto, varsipisto ja pykäpisto. Video näyttää, millaista jälkeä kirjomalla saa aikaan. Tällä repertuaarilla pääsee kuvanteossa pitkälle!

http://www.youtube.com/watch?v=_gmqY7KAvyw

Tässä tehdään isoäidinneliö, mutta ketjusilmukka ja pylväs ovat täysin käypää tavaraa muuhunkin virkkaukseen. Osaisikohan poliisiauton virkannut Kaija Papu opastaa, miten syntyy villainen Wunderbaum?

Niin – mitä olisi elämä ilman YouTubea? Varmaankin sellaista, että kysyttäisiin neuvoa ja opittaisiin toisilta, ja kokeiltaisiin hommia yhdessä. Sitä on luvassa perjantaina!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.