Ladataan...Erilaisia pakolaisia, Adolfo Vera, They are

Ouluun kannattaa saapua junalla, sillä raiteet kuljettavat matkalaisen aivan keskustan kylkeen. Hallituskatua seuraillen löydät rautatieasemalta Oulun ytimeen. Matkaa on muutama hauska askel. Kohtaat aamuyöhön palvelevan Piccolo-grillin ja pahamaineisen Letkun puiston. Ohitettuasi teatteri Rion saavut Kirkkokadulle.

Kun katsot katua vasempaan näet Rotuaarin palloineen. Kävelykatu on juuri pääsyt remontin otteesta. Urakassa palloakin siirrettiin, rohkeasti monta metriä. Älä kuitenkaan hairahdu reitiltä, vaan jatka matkaasi suoraan ohi uusrenessanssia edustavan kaupungintalon. Sinne rakennettiin aikoinaan Oulun ensimmäinen sisävessa. Tosin silloin talossa toimi hotelli, Oulun Seurahuone.

Kaupungintalon takana näet sinisiä pylväitä ja kulttuuritalo Valveen valomainoksen. Rakennus on vanha poliisiasema, joka kohtasi mittavat muutostyöt pari kymmentä vuotta sitten.  Astuessasi sisään voit huomata, miten vanhan korttelin sisäpiha on katettu ja muutettu kulttuurikeskuksen sydämeksi, kahvila- ja aulatiloiksi.

Nyt oletkin miltei perillä, sillä Pohjoinen valokuvakeskuskin majailee Valveen uumenissa. Tuulikaapista tähystäessä ensimmäinen ovi oikealla johdattaa sinut näyttelytiloihin. Siellä voit kohdata Adolfo Veran valokuvia ja installaatioita

Kaisa Karvinen

“They are”- Valokuvia ja installaatioita, Pohjoinen valokuvakeskus, Rantagalleria, Oulu

24.9. 2011 - 30.10. 2011

http://www.pohjoinenvalokuvakeskus.fi/2011/09/erilaisia-pakolaisia/

Ladataan...

Jokaisessa työpaikassa törmää samaan ilmiöön: toimistojen nurkkiin kertyy mitä kummallisinta tavaraa, joka ei varsinaisesti kuulu kenellekään ja jota kukaan ei siitä syystä tohdi siirtää tai heittää pois. Usein nämä aarteet ovat ihan tavallisia juttuja, kuten vanhaa atk-rojua ja unohdettuja muuttolaatikoita, mutta toisinaan vastaan tulee myös hieman erikoisempia tapauksia.Esimerkkinä tämä museon toimistotiloista bongattu kahden ja puolen metrin mittainen kiasmanpinkki pleksilevy vuosien takaa. Verraton sisustuselementti kotiin ja toimistoon!

Teksti ja kuvat: Johannes

Pages