Ladataan...

Venetsian biennaalin lukuisten avajaistapahtumien joukossa oli mallina ja elokuvanäyttelijänä tunnetun Milla Jovovichin performanssi Future/Perfect. Tara Subkoffin suunnittelemassa esityksessä kaunotar vietti viisi tuntia suljettuna lasihuoneeseen.

Tiistaina 28.5. toteutetun esityksen aikana Jovovich oli trendikkäästi yhteydessä ulkomaailmaan kuvaviestejä lähetellen ja twiittaillen: ”Hey every1! I’m about to start the performance piece w #tarasubkoff I now #fakemilla for the nxt 5 hrs. Goodbye real milla.

Pikku hiljaa elegantisti kalustettu lasitalo Canal Granden varrella alkoi täyttyä pahvilaatikoista ja muusta tarpeettomasta tavarasta: ”this is a bit overwhelming. how did i end up getting this much stuff?! lolol! i swear i’m very simple normally.” Supermallillakin voi olla arjenhallintaongelmia!

Ladataan...

Tiesitkö että…

…yksi Kiasman salatuista aarteista on yleisö-WC, josta avautuu hulppeat näkymät Musiikkitalolle ja Eduskuntatalolle?
…Kiasman ikkunaruudut noudattavat kultaisen leikkauksen mittasuhteita?
…arkkitehti Steven Hollin mukaan Kiasman tärkein rakennusmateriaali on valo?
…Kiasma tarkoittaa risteyskohtaa, ja risteys löytyy myös Kiasman arkkitehtuurista?
…Kiasmassa on hissi, johon mahtuu 66 ihmistä?

Nämä ja monta muuta hätkähdyttävää, tuiki tarpeellista tai täysin hyödytöntä faktaa Kiasma-rakennuksesta ja sen ympäristöstä saat haltuusi Kiasman uudesta äänioppaasta.

Kuvat: VTM/KKA, Pirje Mykkänen

Ladataan...

Kiasmassakin aikoinaan esiintynyt kiinalainen taiteilija Li Wei lentää nyt Venetsian vetten yllä. Biennaalin ennakkopäivien aikana hän kuvasi avustajineen uusia ilmalentoja Markuksen tori näyttävänä taustanaan. Tehosteena olivat tällä kertaa vihreät trikoot ja samanväristä savua. Perusuniformustaan, valkoisesta T-paidasta hän ei näytä luopuneen.

Lopullisista valokuvista vielä näkyvissä olevat vaijerit ja tukiliivit tullaan poistamaan. Näin syntyy illuusio taiteilijan lentokyvyistä. Joka tapauksessa näihin riskialttiisiin temppuihin vaaditaan stuntmiehen taitoja ja rohkeutta.

Vuonna 2008 Li Wein lentovalokuvia oli mukana Kiasman aasialaisen nykytaiteen näyttelyssä ”Pilviin piirretty”. Näyttelyn aikana hän järjesti myös performanssin, jonka aikanaa hän piti ilmassa leijuen museon aulaan kokoontuneelle yleisölle kiinankielisen puheen. Puheen pituus määräytyi sen mukaan, miten kauan Li Wei kykeni roikkumaan pää alaspäin.

Kuvat:
Li Wei lennossa 28.5.2013. Photo by Marco Secchi/Getty Images.
Li Wei ylösalaisin 2.11.2008 Kiasmassa. Photo courtesy Li Wei.

Pages