Ladataan...

Taidemuseon konservointiosastolla huolehditaan taideteoksista lämmöllä ja jokaiseen yksilöllisesti keskittyen. Kiasman omalaatuisten teosten kanssa se merkitsee välillä erilaisten asiantuntijoiden kutsumista paikalle.

Tässä tapauksessa kaivattiin hammaslääkärin näkökulmaa korjaukseen. Ken Feingoldin Head, tuo hieman liian luonnollisen oloinen robottipää, on ollut nimittäin sympaattisen hymynsä kanssa avun tarpeessa.

Herra Headin hampaiden tilasta ja vaiheista näyttelykuntoon kerrottaneen vielä lisää ennen Kiasma Hits -näyttelyn avajaisia!

Goldi Rikkilä

Kuva: VTM/KKA, Pirje Mykkänen

Ladataan...

Festivaalityössä sitä törmää kaikenlaisiin tilanteisiin. Tämän vuoden URB-festivaalin haasteena oli löytää australialais-suomalaiselle Sloap –produktiolle esityspaikka. Lähtökohtana oli, että teos tulee olemaan ns. site specific –esitys, eli sen paikka ei ole valmiiksi rakennetussa esitystilassa kuten teatterissa, vaan jossain rosoisemmassa ”epätilassa”, mielellään jossain kaupungin sopukassa.

Esityksen ohjaaja, Branch Nebula –ryhmän Lee Wilson vietti helmikuussa pari pakkasentäyteistä viikkoa Helsingissä keräten suomalaisista katulajien taitajista koostuvaa esiintyjäryhmää kokoon, sekä kierrellen tuntikausia pitkin kaupunkia festivaalijohtaja Mikael Aaltosen kanssa katselemassa mahdollisia esityspaikkoja. Kiinnostava tila löytyikin, ja Wilsonin visiitin päätteeksi esityspaikaksi lukittiin sillanalunen vilkkaan Mechelininkadun ja Porkkalankadun risteyksessä.

Kevään aikana kävi kuitenkin ilmi, että juuri kyseinen sillanalus menee kesäksi remonttiin. Wilson oli Australiassa, ja URB-festivaalin tuotantotiimillä alkoi esityspaikan kuumeinen etsintä alusta. Ensisijaisena vaihtoehtona oli edelleen löytää paikka kaupunkitilasta, mieluiten sillanalunen tai muu suojaisampi paikka, sillä taivasalla sijaitsevan paikan rajoituksena ovat sääolosuhteet.  Uutta esityspaikkaa ei ollut löydetty vielä siinäkään vaiheessa, kun URB-festivaalin esite meni painoon ja ohjelmisto julkistettiin juhannuksen korvilla.

Heinäkuussa päädyttiin sääolosuhdevapaaseen ratkaisuun: esitys sijoitetaan Jätkäsaaren Makasiini L3:n ylimpään kerrokseen, hiemaan aavemaiseen ja rosoiseen varastotilaan jossa on kuitenkin avaruutta skeittareiden, BMX-pyöräililjän, tanssijan ja parkouristin liikkua. Ryhmä aloitti harjoitukset makasiinilla 15.7.  Esityksessä on tiedossa sekä vimmaista skeittausta että runollisia kohtaamisia tilan ja katulajien virtuoosien kanssa!

Sloap –esitykset URB 13 –festivaalilla, Jätkäsaaressa L3 makasiinissa to 8.- la 10.8.

Vapaa pääsy!

Lisätietoja: www.urb.fi

Sanni Pajula
Tuottaja
URB-festivaali

Kuva: Liina Aalto-Setälä

Ladataan...

http://www.youtube.com/watch?v=u0g1fA278N8

Oletko ikinä ajatellut miltä autosta tuntuu seistä parkkihallissa, liikkumatta, yksin tai lajitovereiden ympäröimänä, odottaen vain omistajan palaamista ja avaimen sujautusta virtalukkoon?

Tämän vuoden URB-festivaalilla tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus sukeltaa autojen maailmaan, tai ehkä paremminkin mielenmaisemaan. Kyseessä on helsinkiläisen Toisissa tiloissa -ryhmän Parkkitalo, joka saa ensi-iltansa perjantaina 2.8. Kollektiivisia muodonmuutoksia tutkivan ryhmän esityksessä yleisö pääsee kokemaan autoihmisenä olemista autenttisessa ympäristössä – parkkihallissa.

Parkkitalon esitykset 2.-4.8., lisätietoja www.urb.fi

Sanni Pajula
Tuottaja
URB-festivaali

Pages