Ladataan...

Perjantai! Se tarkoittaa, että Twitterissä on taas hyvät mahdollisuudet seurata Amos Andersonin taidemuseon vireää puujalkakulttuuria! Suosittelemme lämpimästi!

Amoksen puujalkojen kopsetta odotellessa tunnelmaan voi virittäytyä katsomalla Yhdysvalloissa järjestettävän sanailun maailmanmestaruuskilpailun vuoden 2013 finaalia. Tämän vuoden skabat käydään vajaan kahden kuukauden päästä, joten osallistumaan ehtii vielä. :D

Ladataan...

Ladataan...

Viime syksyn tweetupissa kohdattiin kultaaja Seppo Laakkonen ja taiteilija Roi Vaara valmistelemassa performanssia.

Järjestimme viime syyskuussa Kiasmassa Suomen ehkä ensimmäisen museo-tweetupin. Parikymmentä twiittaavaa taiteenystävää kokoontui yhteen, tutustui toisiinsa ja uuteen näyttelyyn – ja twiittasi. Kokemus oli niin innostava, että siitä jäi hinku jatkaa. Jatkoa seuraa nyt.

Kiasman toinen tweetup järjestetään torstaina 10.4. Tällä kertaa twitteristit pääsevät vip-vieraina tutustumaan chileläissyntyisen, New Yorkissa asuvan taiteilijan Alfredo Jaarin seuraavana päivänä aukeavaan näyttelyyn.

Taiteilija itse esittelee ryhmällemme valikoituja teoksia ennen näyttelyn avajaisia. Samalla on tilaisuus tavata näyttelyn kuraattorit Pirkko Siitari ja Kati Kivinen sekä Kiasman Twitter-tiimiä.

Alfredo Jaar on luvannut esitellä twiittaajille mm. teoksensa Miljoona Suomen passia (1995/2014).

Noin tunnin mittaisen kierroksen jälkeen on tarjolla virvokkeita sekä mahdollisuus jatkaa iltaa näyttelyn avajaisissa.

Tweetup alkaa klo 16.30. Alfredo Jaar esittelee näyttelynsä englanniksi, muutoin tapahtuman kieli on suomi. Twiittien kieli on luonnollisesti vapaa.

Alfredo Jaar Kiasmassa.

Haluan mukaan. Miten toimin?

  1. Ilmoittaudu mukaan täyttämällä lomake.
  2. Odota vahvistusta. Tweetupiin mahtuu 20 osallistujaa.
  3. Ala twiitata. Tapahtuman hashtag on #KiasmaTwUp.
  4. Tule paikalle sovittuun aikaan ja vietä mieleenpainuva ilta toisten twiittaajien ja taiteen parissa!

Jos et ehdi paikalle, osallistu Twitterissä! Seuraa hashtagia #KiasmaTwUp.

Kuvat:
Kansallisgalleria / Petri Virtanen
Valtion taidemuseo / Kuvataiteen keskusarkisto / Antti Kuivalainen (kuva 2)

Ladataan...

Onko se kissan, karhun vai tiikerin nenä? Vai kenties hirvenkakkaa? Näin pohtivat Päiväkoti Vironniemen neljävuotiaat Nestorit taiteen äärellä.

Kyseessä on Hanna Vihriälän teos Terveen koiran kuono, joka on esillä Kiasmassa Lasten vuoro -näyttelyyn kuratoitujen teosten joukossa. Lasten itsensä valitsemana.

Ei mikään ihme, että lapset tykkäävät, kun teokseen saa kerrankin koskea! Kylmä materiaali tuntuu kuitenkin vähän jännältä ihoa vasten. Nestoreiden mielestä se saattaisikin kaivata vähän lämmitystä.

Pages