Sielultaan ja silmukoiltaan suomalainen

Sadetanssia

Otsikon lailla itseään kuvailee suomalainen neuleyritys Kaino. Olen jo tovin katsellut heidän tuotteitaan "sillä silmällä" ja tänään, tänä kauniina päivänä, keskikesän juhlan kynnyksellä, päätin ilahduttaa itseäni piipahtamalla heidän omassa kaupassaan Köyliössä. Ja perillä minua odotti aivan ihastuttava liike!

Kaino on omien sanojensa mukaan "keväällä 2010 perustettu neuleyritys, jonka kauppa- ja tuotantotilat sijaitsevat Satakunnassa Köyliössä, Kepolan kylässä. Kaino valmistaa monenlaisia neuletuotteita, mutta pääpaino on naisten vaatetuksessa. Kaino-neuleiden alkuperästä ei ole epäselvyyttä, sillä kaikki tuotteemme valmistetaan Kainossa itse tehden suunnittelusta ja värivalinnoista lähtien aina valmiiksi neuleiksi asti. Itse tekemällä varmistamme että neuleemme kestävät aikaa, niin ulkoasultaan kuin laadultaankin."

"Käytämme neuleissamme ainoastaan puhtaita luonnonmateriaaleja, merinovillaa ja kampapuuvillaa, joka on aina luomua. Käyttämäämme merinovillaa ei ole kyllästetty tuholaistorjunta-aineilla eikä pintakäsittelyaineilla. Meille on lisäksi tärkeää, että eläimiä on kohdeltu hyvin, joten merinovilla tuotteissamme on aina mulesing-vapaata. Käyttöystävällisyyden takaa tuotteidemme konepestävyys."

Yllä oleva Ruusu-ihanuus oli nimensä mukaisesti ihanuus. Ja se oli päälläkin aivan ihana!

Pukukopin verhokin oli yritykselle uskollinen.

Pilkku-sortseja en uskaltautunut kokeilemaan, vaikka ne kovasti kiinnostivatkin.

Vaatteiden lisäksi liikkeestä löytyi ainakin lasinmerkkaajia, pullopusseja, patalappuja ja koruja.

Kaupasta löytyi myös uudet Kaino-maskotit, jotka on valmistettu ylijäämäneuleesta. Maskoteilla ei muuten ole vielä nimeä, mutta jos joku nimiehdotus pulpahti mieleen, sen voi vielä pari päivää käydä kertomassa Kainon Facebook-sivuilla.

Tänään tuotteista sai alennusta 15 %. Lisäksi sai juhannuslahjan, lasinmerkkaajat tai pullopussin. Ankaran mietinnän jälkeen valitsin tuon mustan valkopilkullisen pullopussin.

Ja matkan päätteeksi olin antanut uuden kodin tuubihuiville sekä Paratiisilintu-paidalle.

Ja nyt muistan, että Lomamekkoahan minä sinne läksin hakemaan! Ehkä sitten ensi kerralla :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.