Syreenin kukkiessa (ja 14 muuta muistoa)

Löydettyäni nämä vanhat kuvat palasin hetkeksi Savoon. Sinne lapsuuden ja nuoruuden maisemiin, järvien lähelle. Kaikkiin niihin paahtaviin kesäpäiviin ja pimeneviin alkusyksyn iltoihin. Pitkiin kävelylenkkeihin Vänärillä, kalastusreissuihin pikkuveljen kanssa ja viikonlopun viettoon maalla. Aarteiden löytämiseen isovanhempieni vanhasta talosta ja pyöräretkille pitkin maalaismaisemia. Syreenien hentoon tuoksuun kotini pihalla.
Kaikkiin niihin rakkaimpiin mielenmaisemiin, joista saan voimaa.

hyvinvointi oma-elama hopsoa

Helpot tonnikalapihvit

Kokkailin pari päivää sitten elämäni ensimmäistä kertaa tonnikalapihvejä. Löysin tämän simppelin reseptin Yhteishyvän sivuilta, jota hiukan muuntelin. Laitoin taikinan sekaan edellispäivän perunamuusin jämät ja noin puolen desin verran kaurahiutaleita. Pannun sijaan paistoin pihvit 200C uunissa noin 20 minuutin ajan. Pihvit syötiin keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden sekä kermaviilikastikkeen kera. Lopputulos oli todella maukas, joten nämä pihvit varmasti löytävät tiensä meidän ruokapöytäämme vielä uudelleen!

Tonnikalapihvit

Ainekset

2 kpl öljyyn säilöttyä tonnikalaa
2 kpl kananmunaa
1/2 dl korppujauhoja
1dl ruokakermaa
2 rkl hienonnettua tilliä
1/2 tl suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen

Näin teet

Valuta tonnikaloista öljy ja siirrä kala kulhoon. Murenna kalan rakenne haarukalla ja sekoita joukkoon munat, korppujauhot, kerma ja mausteet.

Paista seoksesta lettupannussa pihvejä.

koti ruoka-ja-juoma suosittelen