Yksi maailman turhin (ja sairastuttavin) esine on henkilövaaka

Sairaan Ihana Sanni

Yhtenä päivänä muistin kuinka 90-luvun lopulla kaverini otti minusta "mallikuvia" johonkin Anna (tai Eeva)-lehden mallikilpailuun. Halusin etsiä kuvat ja nähdä, miltä silloin näytin. Muistin kyllä, että olin paljon kevyempi kuin nyt, mutta silti nuo kuvat jotenkin järkytti. Ei niinkään se, miltä näytin, vaan se, kuinka vääristynyt kehonkuva minulla oli ja kuinka monta vuotta kärsin TURHAAN syömisen ja "läskin" parissa. Suhteeni ruokaan ei ole koskaan ollut ihan yksiselitteinen, mutta tänäpäivänä voisin sanoa olevani kuitenkin parantunut.

Tuona aikana kävin vielä vaa'alla kolmesti päivässä. Vaaka oli ikäänkuin onnellisuuteni mittari. Jos paino nousi nousi ahdistuskin. Jos paino laski, olin onnellinen ja hyvä kaikessa. Asuin yhä vanhempieni luona. Uskon, että muutto vaa'an luota pois auttoi minua paranemisprosessissa. Nyt olen elänyt ilman vaakaa 20-vuotta. Käyn ehkä kerran vuodessa (yleensä jouluisin) äidin luona punnitsemassa itseni. Yhä, jos painan enemmän kuin oletin, mieleni synkistyy. Kun taas painon ollessa sama kuin vuosi sitten tunnen olevani hyvä ja onnistunut.

Kun täytin 30-vuotta ruumiintakenteeni muuttui. Rintakehäni ja lantioni kasvoi. Silloin jouduin luopumaan monista mekoista ja farkuista. Minua ei harmittanut painoni nousu, koska en olisi sitä edes huomannut, jollei vaatteet olisi jäänyt liian pieniksi. Silloin harmitti, kun piti luopua lempivaatteista ja hommata tilalle uusia. Sen jälkeen olen urheillut paljon ja kasvanut siitäkin. Tänä keväänä huomasin, että vaatteet ovat taas jääneet pieniksi ja tuntenut ahdistusta kun vyötäröstä kiristää. On ollut sellainen olo, että kaappi on täynnä kivoja vaatteita, muttei niitä voi käyttää kun ne tuntuu epämukavilta. Tämä on taas saanut aikaiseksi sen, että olen kokenut oloni hetkellisesti epämukavaksi (lihoneeksi). Kunnes viimeviikolla tajusin mennä kauppaan ostamaan isompia vaatteita (korekavyötäröinen farkkuhame ja alhaalla kuvassa olevat kesähousut) sekä heitin kaapistani pois kaikki tosi kivat mutta liian pienet vaatteet. 

Jos sinulla on samanlaista oireilua tai olet kehokeskeinen, niin heitä ainakin helvettiin se vaaka sekä liian pienet vaatteet! Näiden toimenpiteiden jälkeen olen tuntenut itseni taas upeaksi ja terveeksi! Ei todellakaan kannata säästellä pieniä vaatteita kaapissa ajatuksella "jos joskus vielä laihdun", koska ne vaatteet muistuttavat sinua jostakin menneestä ja pitävät sinua turhaan ns vankina. 

 

 

 

Kommentoi